Almond Poppy Seed Chicken Salad Sandwiches - Mynutritionalpal.com

Almond Poppy Seed Chicken Salad Sandwiches

Gelukkige moederdag voor jullie allemaal moeders daar! Ik hoop dat je een heerlijke, ontspannende dag hebt omdat het maar één keer per jaar komt. Laat iedereen je ontbijt maken, krab je rug en krijg je drankjes en zo :). Ik gebruik het al op zaterdag en zeg tegen mijn kinderen "het is bijna Moederdag, dus zou je alsjeblieft wat snacks voor me willen halen." Mijn 5-jarige deed het. Ze bracht me wat goudvis crackers met een cupcake-smaak en wat water. Kinderen zijn echt de beste! Ik ben zo dankbaar dat ik een moeder ben! Als je kinderen oud genoeg zijn, kun je ze misschien een deel van deze heerlijke kipsalade laten maken.

De zomer is praktisch hier, dus dat betekent dat je klaar moet zijn met veel kipsalarecepten, toch? Ik hou van kipsalade voor de lunch op een hete zomerdag omdat het koud is, ik ben er ook dol op omdat het perfect is voor een picknick en samenzijn, en het is iets waar mijn hele familie dol op is. Een ander ding is dat ik altijd meer trek heb in al die verschillende smaken en texturen. Je krijgt de nootachtige, knapperige goedheid van de amandelen, de romigheid van de dressing (die een heerlijke mix van zoet, zout en pittig heeft), een sappige zoete bite van de druiven, en natuurlijk de heerlijke stevige smaak van de zachte kipfilets . Deze keer besloot ik om een ​​Almond Poppy Seed Chicken Salad te doen en we hadden de onze als broodjes (eigenlijk deed ik een sandwich, een sla wrap. Iedereen ging met sandwiches). Ik diende het op croissants, maar als je het gezond wilt houden, ga dan naar de sla wrap of volkoren brood route. Probeer het snel, dit spul is heerlijk! Ik ben al aan het denken dat ik deze week weer moet lunchen.

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Almond Poppy Seed Chicken Salad Sandwiches

5 van 2 stemmen

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: ongeveer 5 – 6 porties

ingrediënten

Kip salade

 • 1 kippenborst zonder botten zonder botten, gekookt, gekoeld en in kleine blokjes gesneden *
 • 1 1/3 kopjes rode druiven, gehalveerd
 • 3/4 kopje kleine blokjes bleekselderij
 • 1/2 kop gesneden amandelen, geroosterd
 • 1/3 kopje gesneden groene uien (alleen groen gedeelte)

Dressing

 • 2/3 kop zonder vetvrije Griekse yoghurt (ik heb Fage hiervoor gebruikt omdat het een dikkere consistentie heeft)
 • 1/4 kop lichte mayonaise
 • 2 el honing
 • 1 eetlepel rode wijnazijn
 • 1 eetlepel maanzaad
 • 1 theelepel dijonmosterd
 • 3/4 theelepel zout, of naar smaak

Instructions

 1. Voor de dressing:
 2. Meng alle dressingingrediënten in een middelgrote kom tot ze goed gecombineerd zijn.
 3. Voor de salade:
 4. Voeg alle ingrediënten van de kipsalade toe aan een grote mengkom of een slakom. Voeg de dressing toe en gooi om gelijkmatig te coaten. Bewaren in de koelkast. Serveer binnen 1 – 2 uur voor het beste resultaat (het is nog steeds goed voor een andere dag, maar de amandelen worden wat zachter en de druivensap loopt in de dressing).
 5. * Om de kip te koken, heb ik een omrande bakplaat bekleed met folie. Ik braadde kip tot een gelijkmatige dikte en veegde beide kanten van de kip lichtjes in met olijfolie en kruidde met zout en peper en brak in een voorverwarmde 425 graden oven tot centrum geregistreerd 165 (dit duurt ongeveer 15 – 25 minuten afhankelijk van de dikte van kippenborsten). Laat het dan doorkoken in de koelkast.
 6. Receptbron: Mynutritionalpal.com
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: