Apple-feta-salade met kip, spek en walnoten en balsamico vinaigrette - Mynutritionalpal.com

Apple-feta-salade met kip, spek en walnoten en balsamico vinaigrette

Herinner je je mijn nieuwe favoriete herfstsalade die ik een paar weken geleden heb geplaatst? Nou, ik heb niet kunnen stoppen met erover na te denken. Ik ben dol op die salade, dus besloot ik er een hoofdgerecht van te maken (in plaats van slechts een kant) dus ik schakelde het een beetje op. Hoe verander je een salade in een hoofdgerecht? Voeg een proteïne toe, dus ik ging natuurlijk met kip en spek. Ik heb ook peren van die salade geruild voor appels en feta-kaas toegevoegd in plaats van Parmezaanse kaas. Feta paren perfect met spek en appels (probeer dit en je zult zien wat ik bedoel).

Dit is een zeer heerlijke salade die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Ik pan gebakken de kip (u kunt de link in het recept volgen om te zien hoe), ik kookte het spek in de magnetron (ik doe het alleen op deze manier in een haast, maar het werkt prima), en geroosterde de noten in een skillet dus deze maaltijd was klaar in 30 minuten (en de meeste van die 30 minuten was de tijd die de kip nodig had om te koken). De eenvoudige balsamico vinaigrette komt zelfs samen in een minuut, dankzij die keukenmixer waar ik niet zonder kon.

Ik denk dat ik meer dan blij ben om deze salade elke dag te gebruiken voor het avondeten :). Het is gewoon heerlijk! Genieten!

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Chicken Apple Bacon Walnotensalade met balsemieke vinaigrette

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: ongeveer 4 porties

ingrediënten

Salade

 • 1 3/4 lbs gekookte kipfilets, in blokjes gesneden * (ongeveer 3 kipfilets)
 • 8 plakjes spek, gekookt en in blokjes gesneden
 • 3 middelgrote appels, in plakjes
 • 3/4 kop gehakte, geroosterde of gesuikerde walnoten
 • 7 – 9 oz lentemengeling en spinazie slamelange
 • 6 oz verkruimelde feta
 • 1/2 kopje gedroogde veenbessen

Balsamico azijn

 • 1/2 kop extra maagdelijke olijfolie
 • 3 1/2 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 1/2 eetlepel honing
 • 2 tl dijon mosterd
 • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
 • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Instructions

 1. Leg alle salade-ingrediënten in afzonderlijke slabakken of borden. Serveren besprenkeld met balsamico vinaigrette.
 2. Voor de balsamicavinaigrette:
 3. Voeg olijfolie, balsamico azijn, honing, dijon mosterd en fijn gesneden sjalot toe aan een blender. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en mix het mengsel tot het goed is geëmulgeerd en iets is ingedikt. Bewaren in de koelkast in een luchtdichte verpakking.
 4. * Om de kip te koken vind ik dit recept van The Kitchn leuk – alleen ik heb de mijne langer gekookt omdat ik dikke kippenborsten had. Ik heb ook de optionele kruiden weggelaten en in plaats daarvan een beetje knoflookpoeder gebruikt.
 5. Receptbron: geïnspireerd door dit salade-recept dat ik hier heb gepost
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: