Zon-gedroogde tomaat Caesar salade Recept

Ashley's Sun-Dried Tomato Caesar Salad

Ik heb een hele verzameling kookboeken. Ze zijn mijn boekenkasten overstroomd en zijn overgelopen naar beide koffietafels. Ze liggen op mijn bureau en soms vergezellen ze me naar bed. Door de beste kookboeken bladeren blaas mijn geest in een tizzy en laat me een beetje wanhopig en overweldigend geïnspireerd voelen. ik wil maken alles en het doodt me dat ik geen tijd heb voor ze allemaal.

Ik zag hoe mijn moeder zelf een paar boeken publiceerde toen ik jong was, dus ik weet hoeveel moeite en zorg besteedt aan het maken van een boek. Ik ben onder de indruk van alle auteurs die met een concept komen en het tot uitvoering brengen. Het is echt een werk van liefde.

Ashley Rodriguez is een van die auteurs. Je kent haar werk misschien van haar mooie blog, Not Without Salt. Ze is een vrouw en een moeder en heeft een kookboek gemaakt met de naam Date Night In, dat vol is met nachtelijke, date-complete maaltijden om met een andere persoon te delen.

Ik kan zien hoeveel aandacht Ashley in haar boek heeft gestopt. Ze heeft hele verhalen geschreven en notities toegevoegd over welke elementen van het recept van tevoren kunnen worden voorbereid. De recepten zijn speciale gelegenheden of gewoon een date-avond waard – ze zijn een beetje aan de toegeeflijke kant, en niet veel van de maaltijden zijn meatless, maar ze hebben allemaal verse, hoogwaardige ingrediënten.

Deze vegetarische meid vond een flink aantal recepten voor het oor, inclusief deze prachtige zongedroogde tomatensalade. Ik ben er helemaal mee geslagen. Er zijn geen ansjovissen of Worcestershire-saus nodig zoals de meeste Caesar-salades, maar het heeft een opmerkelijk bekende Caesar-smaak dankzij de Parmezaanse kaas. Ik heb de geraspte Parmezaanse kaas van Whole Foods gebruikt, die is gemaakt zonder dierlijke stremsel, dus het is echt vegetarisch. Ik praat niet graag over dierlijk stremsel omdat ik het simpele concept van een vleesloos dieet niet te ingewikkeld wil maken, maar de meeste Parmezaanse kaas is technisch niet vegetarisch. (Ik neem niet de moeite om naar kaaslabels te kijken of te vragen voordat ik een pizza bestelt, maar dat ben ik gewoon.)

Deze salade is rijk en waanzinnig lekker, de perfecte aanvulling op menig hoofdgerecht. Ik denk dat het heerlijk zou zijn met mijn paddenstoelenrisotto, geroosterde ratatouille met spaghetti of zo ongeveer alles met Italiaanse smaken! Brava aan Ashley voor een goed boek.

Producten die in dit recept worden gebruikt

Cuisinart 7-kops keukenmachine
Voor meer van mijn favoriete kookgerei, winkel mijn gezonde keuken!

Deze vegetarische Caesarsalade heeft een krachtige zongedroogde tomatendressing en Parmezaanse croutons. Het is een mooie draai aan de traditionele Caesarsalade. Perfect voor een date night thuis of een maaltijd met Italiaanse smaken! Recept levert twee tot vier porties op.

ingrediënten

Parmezaanse kaas met crèmes

 • 3 eetlepels olijfolie
 • ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas
 • ¼ theelepel zout
 • 2 kopjes ¾-inch blokjes van rustiek brood (ik gebruikte volkoren zuurdesem)

Zongedroogde tomatendressing (levert ongeveer 1 kopje dressing op)

 • ¼ kopje grof gehakte zongedroogde tomaten
 • ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 eetlepels vers geperst citroensap
 • 2 eetlepels water
 • 1 teentje knoflook, grof gehakt
 • Knijp zeezout
 • ½ kopje extra vierge olijfolie
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Caesar salade

 • 2 of meer kleine hoofden van romaine (je kunt het opmaken), gehalveerd of gehakt
 • Strooi van extra Parmezaanse kaas
 • Strooi er nog wat gehakte zongedroogde tomaten in

Instructions

 1. Eerst een notitie over zongedroogde tomaten. Ik doe een beetje aan Trader Joe's zongedroogde tomaten die in een zak zitten omdat ze niet olieachtig zijn, maar ze zijn zacht genoeg om direct uit de zak te eten. Je kunt ook in de olie verpakte zongedroogde tomaten gebruiken, gespoeld en opdroogt. Als je stoere, gedroogde tomaten gebruikt, moet je ze weken in kokend water tot ze soepel zijn, dep ze droog en ga je verder met het recept.
 2. Om de croutons te maken, verwarm de oven voorverwarmen op 400 graden met een rek in de top van de oven. Bekleed een bakplaat met perkamentpapier. Meng de olijfolie, Parmezaanse kaas en zout in een grote mengkom tot een pasta is gevormd. Voeg het in blokjes gesneden brood toe en meng goed met een spatel, totdat al het brood is bedekt. Draai het brood op de voorbereide bakplaat en schik in een enkele laag. Ik kon al mijn Parmezaanse kaasmengsels niet helemaal mengen, dus ik bracht het overtollige stuk boven op de stukjes brood. Bak gedurende 10 minuten, roer en plaats de croutons terug in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, tot 5 minuten langer.
 3. Om de dressing te maken, combineer de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, citroensap, water, knoflook en een snufje zout in een keukenmachine of krachtige blender. Verwerk gedurende 1 minuut en stop om de zijkanten zonodig af te schrapen. Tijdens het gebruik van de machine, besprenkel de olijfolie en meng nog 10 seconden. Maak je geen zorgen als het niet perfect glad is; het zal nog steeds heerlijk smaken! Proef en voeg meer zout en wat zwarte peper toe, indien gewenst. Opzij zetten.
 4. Om de salade te assembleren, besprenkel je de dressing over je gehalveerde romaine of gooi je met je gesneden romaine. Werk af met croutons en een snufje Parmezaanse en zongedroogde tomaten. Serveer onmiddellijk.

Notes

Recept minimaal aangepast door Date Night In van Ashley Rodriguez.
Opslag suggesties: Dressing blijft maximaal 1 week in de koelkast. Als het scheidt, klop dan krachtig voor het serveren.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: