Autumn Spice Cake met roomkaasglazuur - Mynutritionalpal.com

Autumn Spice Cake met roomkaasglazuur

Herfst is die tijd van het jaar waarin je meer excuses hebt om cake te maken toch? Tenminste, dat is hoe ik me erover voel :). Het is die tijd van het jaar om al die heerlijke, zoete specerijen uit te breken en te bakken! Eén cake die ik al jaren probeer te proberen, is gewoon een ouderwetse specerijentaart. Ik hield altijd van de opgesloten kruidcake opgroeien (als ik een dessert wilde toen ik klein was moest ik het maken, dus de dozen waren waar ik meestal naar toe draaide) maar ik kookte zelden met de doosmixen dus ik had een goede zelfgemaakte versie nodig. Het kostte twee pogingen en veel nadenken over wat ik precies wilde van deze taart, maar laat me je vertellen dat deze taart betere werelden is dan alles wat je in een doos krijgt! Het is waarschijnlijk de meest vochtige cake die ik ooit heb gemaakt / gegeten en gevuld met de perfecte hoeveelheid van al die heerlijke herfstkruiden. Het maakt gebruik van bruine suiker in plaats van witte suiker, waardoor het een zoete karamel-y-noot krijgt en zo goed past bij de kruiden. En natuurlijk, als we cake willen hebben, moeten we roomkaas glazuur hebben toch? Ik weet het, ik ben geobsedeerd door roomkaas glimmertjes, maar het gaat gewoon zo goed met deze cake. De lichte zachtheid van het glazuur brengt de zoetheid van de cake in evenwicht. Toen koos ik ervoor om noten aan de buitenkant van de cake toe te voegen en ze in het beslag te zwenken. Als ik noten aan een cake toevoeg, wil ik het grootste deel van de tijd toevoegen aan de glazuurlaag. Ik hou meestal van het contrast door lagen niet tussen kruimels. En op die manier, als sommige mensen geen noten willen, kunnen ze ze er gewoon gewoon af schuiven … en ik eet ze natuurlijk. En misschien voeg ik roomkaas toe als frosted gecoate pecannoten iets moeten zijn, een dessert dat ze allemaal hebben, die laatste kleine stukjes aan het eind zijn de "kers op de taart".

Niet zeker hoe, ik ben nog steeds niet zo goed geïnformeerd over alle wetenschap achter het bakken, maar deze cake komt wel overkoepeld ondanks het feit dat het zoveel rijsmiddel, olie / appelmoes en vloeistof bevat. Dat gezegd hebbende, kun je ofwel taartstroken (doe-het-zelvers hier) gebruiken om dat te voorkomen, of je kunt gewoon doen wat ik heb gedaan en het extra kleine gedeelte eraf halen en opeten. Geen reden om goede cake te verspillen toch? Dan, als je een goed gekruide cake wilt, net boven de kruiden. Ik wil ergens in het midden van zacht en sterk omdat ik het ook een kindvriendelijke taart wilde laten zijn.

Dit is een van mijn nieuwe favoriete taarten en ik probeer alweer een nieuw excuus te bedenken om het opnieuw te bakken, omdat we het zo snel af hebben! Ik was letterlijk de kruimels van de taartplaat aan het schrapen. Ik heb deze cake gemaakt als een van mijn favoriete soorten cake – dat is worteltaart en zo lijkt het wel, maar dan zonder de wortels en een genereuzere hoeveelheid specerijen. Het is geweldig om het maar op zijn zachtst te zeggen en ik hoop dat je er net zo van geniet als wij! Happy Fall!

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Autumn Spice Cake met roomkaasglazuur

4.91 uit 20 stemmen

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

ingrediënten

 • 2 1/4 kopjes (318 g) meel voor alle doeleinden
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel baking soda
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 1/2 theelepel gemalen kaneel
 • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
 • 1 theelepel gemalen gember
 • 1/2 theelepel piment
 • 1/4 tl gemalen kruidnagels
 • 1 3/4 kopjes (370 g) vol met lichtbruine suiker
 • 3/4 kop (175 ml) plantaardige olie
 • 3/4 kop (185 g) ongezoete appelmoes
 • 4 grote eieren
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 1 kop (240 ml) karnemelk
 • 1 kop gehakte pecannoten (optioneel)

Glazuur van roomkaas

 • 12 oz roomkaas, bijna bij kamertemperatuur
 • 1/2 kop ongezouten boter (4 oz), bijna bij kamertemperatuur
 • 3 1/2 kopjes (440 g) poedersuiker
 • 1/2 theelepel vanille-extract

Instructions

 1. Voor de taart:
 2. Verwarm de oven voor op 350 graden. Spuit twee 9-inch ronde bakvormen goed in met antikleef bakspray, dan stof met bloem en schud het overtollige water eruit. Wikkel taartstroken rond de pan als je ze hebt (voor een meer vlakke cake). Zet pannen opzij.
 3. Klop in een mengkom bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat, gember, piment en kruidnagel gedurende 20 seconden opzij.
 4. Giet bruine suiker in de kom van een elektrische mixer. Verdeel bruine suiker met de vingertoppen tot er geen klonten achterblijven. Giet er plantaardige olie en appelmoes in, zet de mixer met paddlebevestiging en mix tot alles goed is gecombineerd (ik raad een schoepenhulpstuk aan dat constant de kom schraapt, stop anders de mixer gedurende het gehele mengproces en schaaf langs de zijkanten en onderkant van de kom). Meng eieren en vanille erdoor. Voeg in 1/2 van het bloemmengsel toe en meng op lage snelheid tot gecombineerd, meng daarna in karnemelk, voeg dan resterende 1/2 van het bloemmengsel toe en meng tot goed gecombineerd. Verdeel het mengsel gelijkmatig over twee bereide bakvormen. Bak in de voorverwarmde oven totdat de tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 28 – 32 minuten. Laat enkele minuten afkoelen en laat een mes rond de randen lopen om ervoor te zorgen dat de cake los zit en ondersteboven op een rooster omdraait om af te koelen (dit helpt ook om die koepels een beetje leeg te laten lopen als je geen taartstroken gebruikt). Koel volledig en plaats de bovenkant van de cake naar wens. Vorst met roomkaas berijpen, bestrooi pecannoten rond randen indien gewenst.
 5. Voor de frosting:
 6. In de kom van een elektrische standaardmenger voorzien van de peddel, smeert u boter en roomkaas tot een gladde massa. Meng poedersuiker en vanille en mix tot goed gemengd (op dit punt bevries ik de mattering in stappen van 5 minuten, meng dan opnieuw met de mixer, en bevries nog eens 5 en meer totdat het een stijvere maar romige consistentie is).
 7. Receptbron: Mynutritionalpal.com
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: