Geroosterde Broccoli Rode Peper Gegrilde Kaas

Balsamico geroosterde broccoli en rode peper gegrilde kaas

Ik reed naar het noorden van Iowa voor een bruiloft en terug tijdens het weekend. Mijn broer en ik zoemden langs eindeloze rijen van dicht opeengepakte maïs en soja, onderbroken door klassieke witte boerderijen en rode schuren die eruit zagen alsof ze uit onze jeugdverhalenboeken waren gepropt.

Onze neef trouwde in een kleine boerengemeenschap aan een meer. Het was schilderachtig en mooi en het zonnige weer kon niet mooier zijn.

Ironisch genoeg ontbraken de restaurantmenu's in deze boerderijstad echter met vers voedsel. Ik bedoel dat het als een opmerking, geen klacht, een goede herinnering was dat de bewegingen van boer tot bord nog een lange weg te gaan hebben. In mijn dagelijks leven omring ik mezelf met mensen, restaurants en websites die ook het verse koken waarderen, dus reiservaringen bieden altijd de nodige schokken van de realiteit.

In de stad met mijn ouders om te lunchen, snelde ik langs een ijsberg met ranch dressing salade op een anders vlezig menu. Ik was opgelucht dat ik een broodje gegrilde kaas kon vinden onder het kindermenu aan de achterkant. Ik verwelkom een ​​excuus om een ​​klassiek broodje gegrilde kaas met friet te eten, maar ik kan me niet voorstellen dat ik me goed voel als ik elke dag van die menu's eet. Mijn vader vertelde de ervaring aan de kleine stad in Oklahoma waar ik ben geboren. (Hij komt altijd thuis naar vers voedsel.)

Op de zes uur durende rit naar huis stopte ik in Omaha om mijn broer af te zetten op het vliegveld en vond ik een hoog aangeschreven lokaal restaurant met brunch op Yelp. Terwijl ik wachtte tot mijn gebrande groentegruis aankwam, bedacht ik hoe oneerlijk het is om het midden van het land samen te smeren als viaductland. Het is niet meer de kusten versus het Midwesten. Het zijn in ieder geval steden versus kleine steden, en er zit zoveel goeds tussenin.

Ik denk dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat de kleine steden inhalen. Ik weet niet zeker hoe ik me voel over de homogenisering van Amerika in het algemeen, maar als het gaat om gezond voedsel en gemakkelijk toegankelijke informatie, dan denk ik dat dit het beste is.

Ik stop met wandelen. Deze gegrilde kaassandwiches zijn mijn eerbetoon aan het afgelopen weekend. Ik overwoog of ik ze in quesadilla's moest maken in plaats van broodjes. Ik heb afgelopen donderdag het heerlijkste volkoren zuurdesem genomen in Kansas City, dus tortilla's met brood.

Deze gegrilde kaassandwiches zijn mijn soort gegrilde kaas-boterachtige maar niet overweldigend dus, gemaakt met melty echte kaas en gevuld met een aantal verlossende, zachte, gekarameliseerde geroosterde balsamico-groenten.

Stevige gegrilde kaassandwiches gemaakt met volkorenbrood en gevuld met gekarameliseerde, balsamicigroogde groenten en cheddarkaas. Recept levert 4 sandwiches op.

ingrediënten

Geroosterde groenten

 • 1 pond broccoli, of 8 gram broccoli roosjes
 • 1 rode paprika
 • 1 kleine gele ui
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels balsamicoazijn
 • ¼ theelepel zout
 • Knijp rode pepervlokken samen (optioneel)
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Sandwiches

 • 8 sneetjes kwaliteit volkoren brood, bij voorkeur zuurdesem
 • 8 gram versnipperde cheddar kaas
 • 1 tot 2 theelepels Dijon-mosterd
 • 1+ eetlepels boter

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit. Bereid je groenten voor, houd er rekening mee dat je wilt dat ze ongeveer even groot zijn voor zelfs koken. Verwijder de roosjes uit de broccolistammen en snijd ze in hapklare stukjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de ui en snijd hem ook in dunne reepjes (het is niet nodig om de reepjes ui van elkaar te scheiden).
 2. Breng de bereide groenten over naar een groot, omrand bakpapier. Sprenkel de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg het zout toe en meng tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Leg de groenten in een enkele laag op de bakplaat. Strooi lichtjes met rode pepervlokken en een paar twistige versgemalen zwarte peper. Bak totdat de groenten mals en diep gekarameliseerd zijn, ongeveer 20 minuten, halverwege weggooien.
 3. Om je broodjes te bereiden: verdeel een heel dun laagje Dijon-mosterd op één sneetje brood. Bedek de mosterd met een flinke hoeveelheid geraspte kaas en vervolgens zoveel geroosterde groenten als je redelijkerwijs bovenop kunt doen. Bedek met meer kaas en leg er nog een stuk brood bovenop. Herhaal dit voor de resterende drie broodjes.
 4. Om je broodjes te koken: Verwarm een ​​grote koekenpan, bij voorkeur gietijzer, op middelhoog vuur. Als het warm is, voeg dan een flinke scheut boter toe. Laat de boter smelten en ronddraaien. Plaats voorzichtig een sandwich aan de ene kant van de pan en een andere sandwich aan de andere kant. Bedek de pan met een deksel of een bakvorm om de kaas te laten smelten. Laat de boterham koken totdat de onderkant goudbruin is en de kaas grotendeels is gesmolten. Gebruik een spatel om een ​​broodje tegelijk uit de pan te laten leven. Voeg een beetje meer boter aan de pan toe en laat het smelten. Draai de broodjes voorzichtig om en plaats ze terug in de pan om de andere kanten te koken totdat ze mooi en goudkleurig zijn (ik heb de broodjes hier opnieuw bedekt). Zodra de kaas is doorgesmolten en beide zijden goudbruin zijn, brengt u de broodjes over naar serveerschalen. Herhaal met de resterende broodjes.

Notes

Serveersuggesties: Deze sandwich zou geweldig zijn met geroosterde tomaat en rode pepersoep of een eenvoudige groene salade.
Verander het: Vrijwel alle gekarameliseerde geroosterde groenten zouden hier geweldig zijn.
Van tevoren voorbereiden: Voel je vrij om de groenten de avond ervoor te roosteren. Eigenlijk wil je misschien doorgaan en extra groenten roosteren voor andere maaltijden. Zorg ervoor dat de bereide groenten in één laag op de bakplaat (ken) worden geplaatst.
Als je van dit recept houdt: Je zult ook genieten van mijn geroosterde broccoli, rucola en linzensalade en rode pepere pesto met geroosterde bloemkool.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: