Banana Cream Pie Cups met gezouten karamelsaus - Mynutritionalpal.com

Banana Cream Pie Cups met gezouten karamelsaus

Gelukkig paasweekend iedereen! Houd je niet van hoe ongelooflijk feestelijk ik ben met deze kleine konijntjescrackers (lol)? Ik word helemaal gek en ga hier ALLEN met mijn knaaghalsnacks voor kinderen. Ik dacht dat aangezien het bijna Pasen is, ik iets zou moeten delen met de vakantie. Natuurlijk is bananenroomtaart een soort goed paasdessert, en ergens een soort konijntjes zijn een must! Omdat ik de laatste tijd op een dessert in kopjes binge ben geweest, dacht ik dat ik het net zo goed kon houden en in plaats daarvan een traditionele bananenroomtaart in individuele kopjes zou serveren. Alleen deze keer heb ik gezouten karamelsaus toegevoegd, weet je – vloeibaar goud. Het upgradet alles waaraan het is toegevoegd met minstens 10 keer wat de oorspronkelijke schaal voor verrukkingen was. Heb ik gelijk of heb ik gelijk? Maar man oh man waren deze geweldig !! Mijn man vloekte terwijl hij zijn derde van de dag bereikte. ZO onweerstaanbaar!

Ik maakte de mijne met slechts één laag bananen over de crème banketbakkersroom en ik besloot dat ze absoluut een tweede onder nodig hadden (nadat ik de mijne al had uitgesmeerd.) Ik begreep echt hoeveel banketbakkersroom ik eigenlijk had ik wilde een andere laag maar ik was weg) zodat je laagje banketbakkersroom er misschien iets dikker uitziet dan de mijne, omdat de bananen op de bodem iets van die ruimte zullen innemen en ze uiteindelijk ook iets groter kunnen worden, maar niet zozeer . Ik heb zelfgemaakte gezouten karamelsaus gebruikt die ik ten zeerste aanbeveel en ik heb het recept hiervoor in het onderstaande recept gekoppeld. Natuurlijk kun je je favoriete in de winkel gekochte gezouten karamelsaus gebruiken als je geen tijd hebt om het te maken. Als je hier een super cheater versie van ditzelfde idee wilde doen, zou je alle short cuts kunnen doen, het zal natuurlijk niet zo goed zijn. Je zou in de winkel gekochte crackerkorst van Graham kunnen kopen en ze verkruimelen, dan zou je 2 kleinere dozen vanillepudding kunnen maken (een beetje room vervangen door melk en iets minder dan vermeld gebruiken), winkel gekochte karamel en winkel gekochte slagroom. Ik weet niet waarom ik dat zelfs tegen je zeg, want deze zijn niet van deze wereld geweldig en alle ingrediënten die je in de winkel koopt, komen nooit in de buurt van het opmeten. Ik denk dat ik weet dat er veel mensen zijn die van de gemakkelijkste route houden, zelfs als dit smaak opoffert. Dus als dat jouw ding is, dan is dat jouw ding en ik oordeel niet. Ik weet dat we niet allemaal uren te besteden hebben in de keuken, maar met Pasen hoop ik dat jullie allemaal wat extra tijd hebben om iets speciaals te maken zoals dat. Vakantie is bedoeld om er helemaal uit te gaan, toch? Geef me tien jaar en 80 feestjes later, misschien zal ik dat niet meer zeggen. Ik zou gewoon kunnen zeggen dat iemand mij het telefoonnummer doorgeeft aan elke afhaling die vandaag open is :).

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Banana Cream Pie Cups met gezouten karamelsaus

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: 12 kleine dessertbekers

ingrediënten

Banketbakkersroom

 • 2 kopjes (475 ml) melk (allesbehalve magere melk)
 • 1 kop (235 ml) zware room
 • 3/4 kop (156 g) kristalsuiker, verdeeld
 • 1 snuifje zout
 • 1/4 kop (33 g) maizena
 • 1 groot ei
 • 2 grote eierdooiers
 • 2 theelepels vanille-extract

Korst

 • 1 1/3 kopjes (156 g) fijngemalen Graham cracker kruimels (10 volle vellen)
 • 2 eetlepels (25 g) kristalsuiker
 • 1/3 kop (76 g) ongezouten boter, gesmolten

toppings

 • 2/3 kop zelfgemaakte of winkel gekocht gezouten karamelsaus
 • 1 3/4 kopjes slagroom
 • 3 1/2 eetlepel (44 g) kristalsuiker
 • 4 – 5 bananen, in plakjes *
 • Geraspte bitterzoete chocolade (optioneel)

Instructions

 1. Voor de banketbakkersroom:
 2. Meng in een middelgrote steelpan melk, room, 1/4 kop suiker en zout. Breng het mengsel op een middelhoog vuur aan de kook, terwijl u zwaait om suiker op te lossen. Haal van het vuur en laat enkele minuten rusten. Schep ondertussen in een middelgrote mengkom 1/2 kops suiker met maïzena en voeg vervolgens het ei en de eierdooiers toe. Gebruik een elektrische staafmixer ingesteld op een lage snelheid zweep mengsel tot bleek en pluizig, 1 minuut. Voeg tijdens het kloppen van het eimengsel 2/3 kopje van het hete melkmengsel toe aan het eimengsel. Meng dan het eimengsel in de pan terwijl u het melkmengsel in de pan laat kloppen. Kook het mengsel op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren tot het goed ingedikt is, ongeveer 4 – 8 minuten (klop krachtig dicht bij de helft om klontjes te voorkomen) Mengsel moet worden als een dikke pudding, als het begint te scheiden, kunt u het van het vuur halen en kloppen met elektrische mixer om vlot te maken). Haal het mengsel van het vuur, roer de vanille erdoor en dwing direct door een fijnmazige zeef in een middelgrote mengkom. Dek af met plasticfolie en druk plastic direct op het oppervlak van de banketbakkersroom om te voorkomen dat er een huid ontstaat. Koel in de koelkast tot deze erdoor gekoeld is, ongeveer 4 uur (bereid intussen en koel gezouten karamelsaus als je het zelf maakt – dat is wat ik hier heb gebruikt).
 3. Voor de korst:
 4. Roer in een mengkom graham crackerkruimels en kristalsuiker bij elkaar. Giet gesmolten boter in en roer tot gelijkmatig bevochtigd.
 5. Voor de slagroom topping:
 6. In een grote mengkom de slagroom kloppen tot zachte pieken vormen, voeg 3 1/2 eetlepel suiker en zweep toe tot zich stijve pieken vormen. Koel tot het klaar is om te assembleren en breng het over naar een grote spuitzak met een stervormige punt.
 7. Verzamelen:
 8. Verdeel het graham cracker-mengsel over 12 kleine dessertbekers, voeg ongeveer 2 eetlepels bij elkaar en druk zachtjes in een gelijkmatige laag. Voeg 3 plakjes banaan in elke laag crackham van graham toe. Breng gekoelde banketbakkersroom aan op een spuitzak met een grote ronde tip (als het super dik is, vouw je het een paar keer op voordat je het toevoegt aan de spuitzak) en over de bananelaag leggen. Voeg nog 3 bananenplakken toe.Schep een karamel in 1 eetlepel karamelsaus over de tweede bananenlaag (werk gelijkmatig motregenen, als de karamelsaus dik is, moet je hem mogelijk een beetje opwarmen in de magnetron – laat het niet warm worden). Slagroom over de karamellaag kloppen en desgewenst strooien met chocoladeschilfers. Bewaar in de koelkast tot 2 uur voor het opdienen en garneer met een banaanplak vlak voor het serveren.
 9. * Ik wilde mijn bananen uit browning houden (dit is optioneel), dus ik voegde 2 eetlepels vers citroensap en 1 kopje koud water toe aan een kom. Ik sneed de bananen in plakjes en voegde ze toe aan het citroenwatermengsel en liet ze 10 seconden rusten. , vervolgens overgebracht naar papieren handdoeken en gedroogd. Dit geeft ze een heel lichte citroensmaak, dus het is optioneel als je je zorgen maakt over het uiterlijk.
 10. Receptbron: geïnspireerd door Glorious Treats
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: