BLTA Chicken Salad Lettuce Wraps - Mynutritionalpal.com

BLTA Chicken Salad Lettuce Wraps

Het is een tijdje geleden dat ik een recept voor slatips heb gedeeld, maar af en toe wil ik ze graag toevoegen aan onze diners. Een van mijn favoriete sla wrap recepten zijn deze Taco Lettuce Wraps van Turkije die ik heb gedeeld, en ik ben ook dol op deze Aziatische Chicken Lettuce Wraps. Omdat ik heb ontdekt dat slawraps echt goed zijn, heb ik besloten om er nog een te maken – deze BLTA Chicken Salad Lettuce Wraps en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Ik ben al lang fan geweest van de klassieke BLTA-sandwich, maar het kan een van die dingen zijn die je na het eten enigszins verzwaard voelt, maar dat is absoluut niet het geval met deze wraps!

Je kunt dit een beetje gezonder maken dan ik deed als je lichte mayonaise wilde gebruiken, ik wilde gewoon dat het meer van die klassieke blt-smaak had die de echte volvette dingen gebruikt. En om meer vet te snijden, kun je de helft van de avocado weglaten of slechts gebruiken en 4 van de 5 plakjes spek gebruiken. Maar aan de andere kant, als je niet om de toegevoegde koolhydraten geeft, dan is dit ook echt heerlijk in brood geserveerd om broodjes te maken (voeg ook gewoon sla toe). Deze zullen perfect zijn voor een zomerse lunch tijdens de komende warme maanden, of natuurlijk alleen voor een heerlijk eenvoudig diner! Gebruik rotisserie kipfilets (van een grotere rotisserie kip) voor een mooie snelkoppeling.

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

BLTA Chicken Salad Lettuce Wraps

4 van 1 stem

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: ongeveer 6 porties

ingrediënten

 • 1/2 kop duidelijk vetvrije Griekse yoghurt
 • 1/4 kopmayonaise (ik gebruikte vol vet voor een rijkere smaak)
 • 2 theelepel vers citroensap
 • 2 eetlepels dun gesneden groene uien
 • 1 eetlepel gehakte peterselie
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • 3 kopjes in blokjes gesneden gekookte en gekoelde kipfilet
 • 6 plakjes spek, gekookt en gehakt
 • 1 1/2 kopjes druiven tomaten, gehalveerd
 • 1/2 kop in blokjes gesneden selderij *
 • 1 middelgrote avocado (redelijk stevig maar rijp), in blokjes gesneden
 • Romaine slabladeren, voor het serveren

Instructions

 1. Meng in een middelgrote mengkom Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, groene uien, peterselie en kruiden naar smaak met zout en peper.
 2. Voeg kip, spek, tomaten en selderij toe aan een grote mengkom (als je wilt dat sommige ingrediënten door de set heen worden getoond, moet je wat spijzen over de salade strooien voordat je ze serveert). Voeg het verbandmengsel toe en meng om te coaten. Schuif voorzichtig avocado in. Serveer over slablaadjes (of in plakjes brood).
 3. * Ik heb selderij niet de eerste keer dat ik het maakte toegevoegd en daarom is het niet afgebeeld, maar de tweede keer besloot ik het te proberen en ik vind het veel lekkerder met de selderij. Ik hou van het knelpunt dat het toevoegt.
 4. Receptbron: aangepast van allrecipes
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: