Blueberry Honey Bran Muffins

Blueberry Honey Bran Muffins

Bedankt allemaal dat je bent. Ik wilde mijn bezorgdheid over mijn laatste functie niet opwekken. Ik waardeer je geruststelling echter. Ik stoor me nog steeds af, maar veel real-time met vrienden heeft afgelopen weekend geholpen. We brachten niet één maar twee middagen door aan het zwembad, frituurden op frieten en guacamole voor het avondeten en vierden de verjaardag van een goede man op zijn veranda.

Ik heb niet veel grote ideeën over mijn toekomstige leven, maar ik weet dat ik een grote veranda wil hebben. Een beschutte patio achterin zou ook leuk zijn. En een kaartspel terwijl we bezig zijn. Ik zou een balkon niet erg vinden. Ik kan niet voor je spreken, maar er gebeurt iets magisch als ik de drempel bereik naar een buitenruimte. Bij het ontbreken van knipperende schermen en mechanische afleiding ontspannen mijn schouders, verdwijnt mijn werk en voel ik me aanwezig.

Ik doe deze zomer een doelbewuste poging om te vertragen. Het seizoen vereist het. Lange dagen zijn voor avondwandelingen en wijn met vrienden. Ik heb geen kleurrijke Instagrams om aan te geven voor de leuke tijd van afgelopen weekend omdat ik in het moment wilde zijn. Ik begrijp dat elk aspect van mijn leven kan worden gebruikt voor inhoud, maar soms heb ik een hekel aan dat concept. Het inlijsten van evenementen voor sociale consumptie leidt af. Het is, zoals, zo meta en ik wil het gewoon worden. Weet je wat ik bedoel, man?

Ik zou kunnen doorgaan over alle "zou's" die vermoedelijk tot blogsucces zouden leiden, maar ik zou u liever over deze zemelenmuffins vertellen. Ze zijn zo goed. Ik wist niet dat hartige zemelenmuffins (100 procent volkoren, niet minder!) Zo luchtig en subtiel zoet kunnen zijn.

Deb's blauwe lucht zemelen muffins waren al op mijn lijstje te maken toen mijn vriend de hand wat leverde. Een voorproefje van de zelfgemaakte muffins was de motivatie om ze aan te passen voor mijn blog. Ik heb het meel voor alle doeleinden vervangen door volkoren meel. Ik verlaagde de karnemelk en baktemperatuur zodat ik de muffins met honing in plaats van bruine suiker kon zoeten. De smaak van honing is hier heerlijk. Ik kon het niet laten om de toppen met ruwe suiker te besprenkelen voor een sprankelende, licht knapperige top.

Deze muffins zijn een traktatie voor het ontbijt waar je je goed in voelt (dat wil zeggen, als je niet denkt dat gluten de duivel is). Tarwezemelen is de voedzame, vezelige, beschermende buitenlaag van tarwevruchten die wordt verwijderd wanneer tarwebessen worden verwerkt tot meel voor alle doeleinden. Een van de grootste voordelen van een volledig op voeding gebaseerd dieet is om voldoende vezels te krijgen zonder het te proberen.

Ik heb genoten van deze muffins met yoghurt als ontbijt. Ze maken ook goede snacks! Ik kan niet zeggen dat ze de mooiste muffins zijn, maar muffins zullen nooit een schoonheidswedstrijd winnen. Gelukkig maken hun smaak en textuur hun bescheiden, scheve uiterlijk goed.

Honing gezoete, 100% volkoren muffin muffins die licht, luchtig en heerlijk zijn! Voeg bosbessen of ander fruit toe dat je lekker vindt. Dit recept is flexibel!

ingrediënten

 • 1 kopje karnemelk *
 • ⅓ kopje olijfolie of gesmolten kokosolie
 • ⅓ kopje honing
 • 1 groot ei
 • Schil van 1 citroen
 • 1 halve kopjes tarwezemelen
 • 1 kop wit volkoren meel of gewoon volkoren meel
 • 1½ theelepels aluminiumvrij bakpoeder
 • 1 ½ theelepels baking soda
 • ¼ theelepel fijnkorrelig zeezout
 • 6 ons verse of bevroren bosbessen
 • 2 theelepels turbinado suiker, AKA ruwe suiker

Instructions

 1. Verhit de oven tot 325 graden Fahrenheit en coat een 12-kops muffinblikje met anti-aanbak spray.
 2. Klop in een kleine mengkom de karnemelk, olie, honing, ei en schil bij elkaar. In een grote mengkom, meng de zemelen, bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout. Giet het natte mengsel in het droge mengsel en mix tot net gecombineerd (een paar overgebleven bloemstroken zijn prima). Vouw de bessen zachtjes in.
 3. Werk snel en verdeel het beslag tussen de 12 muffinkoppen. Strooi elke muffin top met turbinado suiker.
 4. Bak muffins voor ongeveer 20 minuten, roteer de pan halverwege het bakken voor een gelijkmatige bruining, tot een tandenstoker in het midden van de muffins komt met slechts een paar kruimels bevestigd. Laat muffins 10 minuten in een pan op een rooster rusten voordat u ze uit blik haalt.

Notes

Recept aangepast van Smitten Kitchen's blue sky zemelenmuffins.
* Maak je eigen karnemelk (met zuivelvrije optie): Giet 1 eetlepel azijn of citroensap in een maatbeker voor vloeistof. Giet je melk naar keuze in (melk van de noten of magere melk met een laag vetgehalte moet goed zijn) tot je de 1-kops lijn raakt. Laat de "karnemelk" 5 tot 10 minuten rusten en gebruik dan zoals aangegeven.
Waarom biologisch kopen? Bessen worden over het algemeen behoorlijk zwaar besproeid met pesticiden. De buitenkant van citrusvruchten wordt ook bespoten met pesticiden, daarom is het het beste om biologische citrus te kopen wanneer je de schil gebruikt.
Opslag suggesties: Deze muffins moeten twee tot drie dagen op kamertemperatuur blijven. Bewaren in een vriezer-veilige zak in de vriezer voor langer bewaren.
Verander het: Deb zegt dat je alle soorten fruit in deze muffins kunt gebruiken, behalve ananas of citrus stukjes. Ze gebruikte het fruit als vulling in plaats van het in te vouwen. Bekijk haar post voor meer informatie. Vervang de schil van sinaasappel of limoen door de citroenschil en / of laat de schil weg en voeg in plaats daarvan aanvullende kruiden toe.
Als je van dit recept houdt: Je zult ook genieten van mijn Blueberry esdoorn theecake, Blueberry-citroenmuffins, Blueberry-scones, muffins van citroenpapaverzaad en bosbessen bevroren yoghurt.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: