Whole Wheat Carrot Cake-pannenkoeken

Carrot Cake Pancakes

Hoe houd ik van pannenkoeken? Laat me de manieren tellen. Ik houd in de eerste plaats van pannenkoeken, omdat ze me een excuus geven om taarten te eten voor het ontbijt. Of avondeten. Ten tweede, niets maakt me duizelig als het zien van een bord pannenkoeken, hoog opgestapeld. Gemoedelijke ochtenden zijn feestelijke gebeurtenissen, nietwaar? Ze verdienen pannenkoeken. Ten slotte houd ik van donzige, volkoren pannenkoeken als deze, omdat ze me tot de lunch tegenhouden, in tegenstelling tot donuts of gebak. Houd de gebakjes vast, passeer de pannenkoeken.

Ik heb deze worteltaartpannekoeken niet uit mijn hoofd kunnen krijgen sinds ik ze zag in het Joy the Baker Cookbook. Ik hou echt van Joy the Baker. Waarom? Omdat ze op een dag cheesecake plaatst, en de volgende, boerenkool en quinoa-taarten. Ze bakt verjaardagstaarten voor haar kat, Jules, en vertelt de wereld er vervolgens onbeschaamd over. Zelfs Cookie krijgt geen verjaardagstaart. Bovendien houden haar hilarische podcasts me gezelschap terwijl ik thuis werk. Ik heb eigenlijk het gevoel dat we vrienden zijn, dus toen ze haar eerste kookboek publiceerde, moest ik het meteen hebben. Het is, zoals de omslag zegt, een viering van boter en suiker, maar deze pannenkoeken viel op omdat ze laag zijn in beide ingrediënten en toch ongelooflijk.

Joy's recept was niet mijn eerste poging om pannenkoeken met wortelcake te maken, maar haar recept bleek perfect terwijl het eerste recept me met dikke, taaie pannenkoeken achterliet. In mijn eerste poging gebruikte ik mijn keukenmachine om de wortels te raspen, maar het rasde de wortels niet fijn genoeg. De pannekoeken waren soort van dicht en bijna knapperig. Het is logisch als je erover nadenkt, want de wortels in echte worteltaart hebben meer dan 30 minuten om in de oven te breken, maar pannenkoeken worden minder dan 5 minuten gekookt.

Het wortelraadsel was het enige dat me ervan weerhielde om deze pannenkoeken te maken, maar kijk eens, Deb of Smitten Kitchen plaatste Joy's worteltaartpannekoeken samen met haar advies voor het raspen van de wortel. Deb stelde voor om de wortels met de hand te raspen met een fijne rasp in plaats van de keukenmachine te gebruiken, wat me niet helemaal bevredigde maar me deed nadenken over andere mogelijke oplossingen. (Handgrating vereist veel meer energie dan ik vóór het ontbijt.) Ik had een paar ideeën over hoe ik het probleem kon omzeilen en gelukkig werkte mijn eerste poging met de eenvoudigste methode uitstekend. Ik gebruikte het roostermesje van mijn keukenmachine om wortels te raspen zoals gewoonlijk, en daarna verwisselde ik het mes voor alle doeleinden en pulseerde de wortels een paar keer. Voila! Fijn geraspte wortelen gemaakt met minimale inspanning.

Gezien het feit dat twee van mijn favoriete foodbloggers dol zijn op deze pannenkoeken, was ik niet verbaasd dat ik dat ook deed. Ze zijn decadent en heerlijk, terwijl ze vol wortels en in mijn versie ook volle granen bevatten. Wat is er niet om lief te hebben? Ik stel voor dat je ze dit weekend maakt.

Decadente en heerlijke worteltaartpannekoeken gemaakt met volkoren meel.

ingrediënten

Pannekoeken

 • 1 kop volkoren gebakmeel of volkoren meel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • ¾ theelepel gemalen kaneel
 • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
 • ¼ theelepel gemalen gember
 • 1 ei
 • 2 eetlepels vol Muscovadosuiker of bruine suiker
 • 1 kopje karnemelk *
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 2 kopjes fijn geraspte wortels (ongeveer 6 grote of 8 smallish wortels) **
 • Boter, voor bakplaat

Maple roomkaas topping

 • 4 ons roomkaas, verzacht
 • 2 eetlepels echte ahornsiroop
 • 2 eetlepels melk (meer of minder afhankelijk van de gewenste consistentie)
 • ½ theelepel vanille-extract
 • Streepje van gemalen kaneel

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Fahrenheit, zodat je de pannenkoeken warm kunt houden voordat je ze serveert. Schep de roomkaas in een kom en laat het op kamertemperatuur om te verzachten.
 2. Klop de bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat en gember in een grote kom.
 3. Klop in een kleinere kom het ei, Muscovado / bruine suiker, karnemelk en vanille.
 4. Roer de wortels erdoor en gooi het natte mengsel in één keer in het droge mengsel. Roer net zolang tot het is opgenomen. Laat het mengsel 5 minuten rusten terwijl je de roomkaas maakt en verwarm je bakplaat / koekenpan.
 5. Klop de roomkaas in een kleine kom totdat het gelijkmatig zacht en buigzaam is, zonder klontjes. Als je roomkaas nog niet zacht genoeg is om dit te doen, probeer hem dan een paar seconden per keer in de magnetron te zappen. Klop de ahornsiroop, melk, vanille en kaneel erdoor. Voel je vrij om te zoeten met meer siroop of verder te verdunnen met nog meer melk. Opzij zetten.
 6. Smeer op een middelhoog vuur een flinke klont boter in een gietijzeren koekepan of bakplaat. Giet een karaf ¼ kopje beslag in de hete pan, gebruik de maatbeker om het beslag een beetje naar beneden te kloppen. Kook één keer, keer om, tot de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin zijn.
 7. Plaats pannenkoeken op een ovenvaste plaat en bewaar deze in de oven terwijl u de overgebleven pannenkoeken kookt, en voeg zo nodig meer boter aan de pan toe. Bedek met esdoornroomkaas en serveer met extra ahornsiroop aan de zijkant, voor het geval iemand het verder wil opfrissen.

Notes

 • Aangepast van het Joy the Baker Cookbook.
 • Levert 11 tot 12 middelgrote pannekoeken op.
 • Deze pannenkoeken bevriezen goed!
 • * Maak je eigen karnemelk door 1 kopje melk te combineren met 1 eetlepel citroensap. Laat het 5 minuten zitten en ga dan verder zoals aangegeven.
 • ** Als u een keukenmachine met een roosteraccessoire heeft, raspt u de wortels met behulp van het roosterhulpstuk. Vervang vervolgens het roosteraccessoire door uw gewone multifunctionele mes. Pulseer de wortels maximaal 10 keer, tot ze fijn fijn geraspt zijn maar niet brij (zie foto hierboven).
 • Pannenkoeken bereid in gietijzeren koekenpannen smaken het beste, gewoon zeggen. Koop er een!

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: