Coconut Chocolate Chip Cookies - Glutenvrij

Coconut Chocolate Chip Cookies – Glutenvrij

Zacht en taai low carb coconut chocolate chip cookies. Deze glutenvrije koekjes zijn gemaakt met kokosmeel en gezoet met stevia en erythritol.

Cookies zijn een van mijn favoriete snacks. Ik ben dol op kokosmakarons, maar wilde iets anders proberen.

Ik kwam met dit recept voor low carb coconut chocolate chip cookies nadat ik een paar recepten zag voor Coconut Butter Cookies. Om deze glutenvrije koekjes lekkerder te maken, heb ik wat chocola toegevoegd. Ik hou van de smaak van chocolade en kokosnoot.

Deze cookies zijn fantastisch gebleken, net als gewone high-carb-exemplaren. De textuur was zacht en taai, bijna als smelten in je mond. Ze hielden ook heel goed bij elkaar.

De zachte en taaie textuur van de koekjes is waarschijnlijk de toevoeging van polydextrose. Ik ga proberen deze de volgende keer te maken zonder de polyd. Ik vind dat het hoge vezelgehalte van polydextrose me een beetje stoort. Het heeft een laxerend effect en kan krampen, een opgeblazen gevoel en gas veroorzaken, daarom probeer ik mijn gebruik te beperken.

De blackstrap melasse is een goede toevoeging wanneer u bruine suiker vervangt door low carb-zoetstoffen. Het is relatief laag in koolhydraten en is rijk aan vitamines en mineralen. Er is slechts een kleine hoeveelheid blackstrap melasse nodig, waardoor de koolhydraten laag blijven.

Als je een zachte chocoladekoek zonder kokosnoot wilt, probeer dan dit recept. Voor kokosnootkoekjes zonder chips, gebruik ik het recept hier.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: