Easy Paleo Ontbijt Casserole met Worst

Easy Paleo Ontbijt Casserole met Worst

Een eenvoudige paleo-ontbijtbraadpan met worst en groenten. Maak in het weekend een week lang een laag koolhydraatontbijt of vries wat in voor later.

Een van mijn favoriete dingen om te eten voor het ontbijt is een omelet gevuld met kaas en groenten. Maar nu ik wegga van zuivel, moet ik iets vinden zonder de kaas. Ik kon het gewoon weglaten en mijn geklopte eieren met alleen groenten vullen.

In plaats van een omelet zonder kaas te proberen, kwam in plaats daarvan het idee van een ontbijtschotel tevoorschijn. Naast de groenten, voegde ik wat bulkworst toe aan de mix om extra vet en smaak toe te voegen. Het resultaat is een gemakkelijk te maken eischotel die gemakkelijk bakt en die paleo-dieetvriendelijk is!

Voor deze eenvoudige paleo ontbijtschotel met worst, Ik koos groenten die handig waren opgeslagen in mijn keuken. Voel je vrij om de mix aan te passen afhankelijk van wat je bij de hand hebt. Voor de broccoli gebruikte ik een zak met bevroren want dat was alles wat ik had.

We hebben de dag ervoor twee verse gele pompoen uit de tuin gepakt. Dus ik was op zoek naar een gerecht om ze te gebruiken. Dit paleo-vriendelijke ontbijtbak was perfect!

Als je alleen worst met een omhulsel hebt, raad ik aan de verpakking te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatiger in de braadpan wordt verdeeld. Het is ook veel gemakkelijker en sneller om het vlees zonder de behuizing te bereiden.

Elk soort worst zou werken in het ontbijt bakken. Ik heb wildworst gebruikt als hertenseizoen, dus we moeten het vlees van vorig jaar opgebruiken. Hertevlees is een heel mager vlees, dus ik heb extra avocado-olie toegevoegd.

Om alles bijeen te houden, gebruikte ik een hele reeks grote eieren. Het klinkt misschien als veel, maar je krijgt minstens tien porties van het gerecht. Dus dat komt neer op slechts iets meer dan één ei per persoon.

Amandel- of kokosmelk wordt in de eieren gemengd met wat zout en peper. Voor een paleodieet is het het beste om zelfgemaakte melk te gebruiken. De soort in de doos of het blik kan onnodige additieven bevatten.

Er zijn een paar amandelmelkmerken die geen twijfelachtige ingrediënten bevatten. Je vindt een lijst met Whole30-compatibele amandelmelk en een eenvoudig recept om hier je eigen te maken.

Voor een makkelijke recept voor kokosmelk, vind ik het leuk bij Whole New Mom. Ze vermeldt ook dat de resten van de gedroogde kokosnoot kunnen worden gebruikt om kokosbloem te maken. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar je moet alleen de vaste stoffen uitdrogen.

Ik wou dat er een markt voor Whole Foods was, dichter bij waar ik woon. Meestal vind je daar de betere merken die paleo en heel30 vriendelijk zijn. Maar er zijn ook online bronnen om sommige van deze items te kopen.

Mijn man woont graag in het rustigere deel van Connecticut. Helaas betekent dit ook dat we verder van de speciaalzaken zijn verwijderd. Het is minstens 30 minuten rijden op de snelweg om bij de betere winkels net buiten Hartford te komen.

Als ik meer vrije tijd zou hebben, zou ik winkelen op de betere markten of mijn eigen ingrediënten maken. Soms neem ik genoegen met wat ik online kan krijgen of in onze lokale natuurvoedingswinkels.

Echt, dit soort producten moeten hun weg vinden naar de reguliere supermarkten. En de prijzen zouden beter betaalbaar moeten zijn.

Het kan vaak moeilijk zijn om gezonde maaltijden klaar te maken voor afvallen met een beperkt budget. Maar deze budgetvriendelijke braadpan is geweldig om voor te bereiden en in de koelkast te bewaren of in te vriezen voor later.

Voor degenen onder u die geen paleo of zuivelvrij dieet volgen, wilt u misschien wat kaas toevoegen aan deze ontbijtschotel. Al mijn eiergebakjes in het verleden waren beladen met kaas. Om eerlijk te zijn, ik heb zelfs de kaas in dit gerecht niet gemist.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: