Eenvoudige Griekse Avocadisandwich

Eenvoudige Griekse Avocadisandwich

Ik ben niet echt een sandwich-eter, toch? Sandwiches hebben veel te bieden in termen van gemakkelijke voorbereiding en draagbaarheid, maar ik raak er over het algemeen niet enthousiast over. Ik heb liever een gigantische salade of toast met open kop.

Deze sandwich is echter iets anders. Het zijn al mijn favoriete dingen ingeklemd tussen twee sneetjes volkoren brood: romige avocado, geroosterde rode paprika, zoveel van mijn favoriete Griekse salade-ingrediënten als ik kon passen, een scheut balsamico-azijn en rijke basilicumpesto. Het zou niet hetzelfde zijn in een andere vorm; sandwich is de juiste keuze. Ik nam elke belediging terug die ik bij de eerste hap op de boterham gegooid heb. En het beste deel? Het hield me vol van de lunch tot het avondeten. Niet veel vegetarische sandwiches kunnen dat bogen.

De sandwich kwam tot stand tijdens het spelen van [lees: uitstellen] bij Panera's Sandwich Showdown Contest. Je kunt een brood kiezen en over ingrediënten slepen. Avocado? Ta da! Daar is het. Spek? Ta da! Verander je van gedachten over de spek? Poof, het is weg. Kon bacon maar zo gemakkelijk uit de taille verwijderd worden.

Het is een leuk spelletje, een uitstelactiviteit die ik ondersteun, maar ik waarschuw je dat spelen je hongerig zal maken.

Een andere bonus van het spelen van [uitstellen] bij de confrontatie met Panera is dat ze stellaire prijzen weggeven. De hoofdprijs is $ 10.000 in contanten, naast andere goodies, en de overgebleven top 20-items zijn voor duizenden dollars in contanten (plus cadeaubonnen! Gratis bagels voor een jaar!). Ik voel me hier een verkoper van tweedehands auto's, maar contant geld (!) En bagels (!) Vragen om uitroeptekens, heb ik gelijk?

Panera moedigt spelers ook aan om hun creaties op twitter en pinterest te delen met de hash-tag #SandwichShowdown. De wedstrijd is open tot en met zaterdag 6 oktober, dus ga snel door en speel.

Maar voordat je vertrekt, vertel me alsjeblieft over je favoriete broodje om thuis te maken. Ik ben misschien een sandwich aan het maken. Ik nam een ​​paar snelkoppelingen met deze sandwich door pesto en geroosterde rode paprika's te kopen die gekocht waren in de winkel. Ta da! Lunch in minder dan tien minuten.

Mijn favoriete Griekse salade ingrediënten ingeklemd tussen lagen brood gesmoord met avocado en pesto. Een snelle, bevredigende vegetarische lunch (vegan als je kaasvrije pesto gebruikt).

ingrediënten

 • 2 sneetjes zacht volkoren brood
 • ½ avocado
 • 1 eetlepel basilicumpesto *
 • geroosterde rode paprika (jarred is prima)
 • komkommer, in dunne rondjes gesneden
 • dun gesneden rode ui
 • 6 ontpitte kalamata-olijven, in dunne plakjes gesneden
 • handvol voorjaarsmix
 • balsamico-reductie of reguliere balsamicoazijn

Instructions

 1. Pit en schil de helft van de avocado en pureer het met een vork. Gebruik een botermesje om avocado op een sneetje brood te verspreiden. Smeer een laag pesto op de andere boterham.
 2. Boven het avocado-brood met een enkele laag geroosterde rode paprika. Voeg vervolgens een laag plakjes komkommer, rode ui, olijven en een lentemix toe. Gebruik een lepel om wat balsamico reductie over de sla te strooien. Leg het pestosnit erop, de pesto naar beneden.

Notes

 • Levert een sandwich op.
 • * Gebruik veganistische (kaasvrije) pesto om deze sandwich vegan te maken. Hier is mijn recept voor veganistische basilicumpesto, plus tips om het in bulk te maken en het voor later te bevriezen.
 • Voel je vrij om het brood vooraf licht te roosteren; Ik probeerde het zowel geroosterd en niet geroosterd en kon niet beslissen wat ik liever had.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: