Eenvoudige perzik, basilicum en Ricotta Flatbread

Eenvoudige perzik, basilicum en Ricotta Flatbread

Het onderwerp van drukte is de laatste tijd overal ter wereld geweest – in mijn gedachten, in de pers en in gesprek met mijn goede vriend Grace vorige nacht – en het kon niet op een relevanter tijdstip zijn gekomen. Deze week heb ik het zo druk gehad dat het huwelijk van mijn vriend afgelopen zaterdag gelijktijdig voelt zoals het gisteren en een miljoen jaar geleden was.

De realiteit is dat ik van deze blog en mijn baan hou, maar ik heb het gevoel dat ik een verloren strijd voer om te proberen het bij te houden. (Om nog maar te zwijgen van het proberen tijd te vinden voor vrienden, familie, pilates en die kleine dingen die ontspanning en persoonlijke ontwikkeling worden genoemd.)

Ik kijk naar succesvolle werkende vrouwen met kinderen die op een of andere manier erin slagen hun keukens schoon te houden en hun vingers gemanicuurd houden, en ik vraag me af, hoe verdomme doen ze het ?! Eerlijk gezegd kan het me nauwelijks lukken om mijn eigen stapel gerechten bij te houden en met mijn hond te wandelen. Ik heb mezelf vragen gesteld als: zijn deze gevoelens van overweldiging gewoon een onvermijdelijk bi-product van doen waar ik van houd? Is er een betere manier om deze dingen te doen of probeer ik te veel te doen? Hoe doen we het allemaal, en is het het waard?

Eén ding is zeker: ik kan niet alleen aan stress, koffie en pure chocolade werken. Ik wilde vandaag het diner van gisteravond graag met je delen, maar middernacht kwam en de foto's waren nog niet bewerkt. Ik koos in plaats daarvan voor slaap. Acht glorieuze en absoluut noodzakelijke uren slaap. Dus vandaag bied ik je een heerlijke oplossing voor drukke zomeravonden wanneer er geen tijd lijkt te zijn om te dineren. Deze perzik en ricotta flatbreads zijn eigenlijk mijn tortilla-pizza's in gastronomische vorm en kunnen niet eenvoudiger in elkaar worden gezet.

Je kunt altijd je eigen flatbread maken, maar in het belang van de tijd heb ik ervoor gekozen om volkoren flatbread te kopen bij Whole Foods en het te bevriezen. Op die manier is het klaar wanneer ik het nodig heb. Eenvoudig de platte brood ontdooien, ricotta over de bovenkant strooien, bakken en bestrooien met verse basilicum en een motregen van balsamico-reductie.

Eenvoudige perzik-, basilicum- en ricotta flatbroden besprenkeld met balsamico-reductie. Een gastronomisch zomerdiner klaar in vijftien minuten!

ingrediënten

 • 2 winkel gekocht volkoren flatbreads of naan
 • ⅔ kopje ricotta (genoeg om de bovenkant van elk flatbread royaal te bedekken, dit bedrag is afhankelijk van de grootte van je platte brood)
 • 1 tot 2 rijpe gele perziken, geschild en in plakjes (ik had er maar één nodig)
 • 2 theelepels verse basilicum, gehakt (een paar grote basilicumblaadjes waard)
 • zeezout en zwarte peper
 • balsamicoazijnreductie, voor motregen (zie opmerkingen)

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit. Plaats de flatbread in een gietijzeren pan of bakplaat.
 2. Verdeel de ricotta gelijkmatig over de platte broodkoek en laat een halve centimeter rond de randen. Leg plakjes perzik op de ricotta.
 3. Bak gedurende 10 tot 12 minuten. Bestrooi met gehakte basilicum, zeezout en versgemalen zwarte peper. Snijd en besprenkel met balsamico verkleuring voor het serveren.

Notes

 • Geeft 2 platte broden.
 • Voel je vrij om rijpe tomaten te vervangen door de perziken.
 • Als u uw eigen balsamico-reductie wilt maken, brengt u een kopje (of meer) balsamico-azijn aan de kook in een kleine steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Verlaag het vuur tot een sudder en bak, vaak roerend, tot de azijn met de helft of meer is verminderd. Laat de reductie afkoelen, breng deze over naar een luchtdichte pot en bewaar deze in de voorraadkamer. Balsamico azijn is geweldig op alles, van pizza tot ijs, caprese salades en nog veel meer.
 • Het recept verscheen oorspronkelijk in de Fresh Vegetarian-kolom van Chesapeake Taste.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: