Fat Head Pizza Dough - Eivrij en glutenvrij

Fat Head Pizza Dough – Eivrij en glutenvrij

De Vet hoofd pizza deeg recept wordt vaak de heilige graal van korstjes met weinig koolhydratenpepers genoemd. Hier is een eiervrije versie voor mensen die gevoelig zijn voor eieren.

Mijn eiwitgevoeligheid heeft echt een doorn in het oog gehad in mijn low carb levensstijl. Uiteindelijk zal ik opnieuw eieren kunnen eten nadat ik ongevoelig geworden ben, maar het zal maanden duren.

En als ik eindelijk weer eieren kan eten, zal ik ze zeker beperken. Het lijkt erop dat mensen gevoeligheden ontwikkelen wanneer ze overbelicht zijn.

Dat is waarom ik kwam met dit ei-vrije Fat Head pizzadeeg. Het beste deel is dat het zo weinig koolhydraten bevat dat het bijna een korstje zonder koolhydraten is.

Na het maken van mijn recept voor een laag koolhydraatbeperkt brood, realiseerde ik me hoe psyllium nu mijn nieuwe beste vriend is. De reden is omdat het de perfecte vervanger voor een goedkoop koolhydrateneiwit is.

De koolhydraten in deze low carb pizzabodem zijn lager dan het recept "Holy Grail Pizza" dat ik vond voor fat head pizza omdat het amandelmeel is verminderd. En het wordt vervangen door een kleinere hoeveelheid psylliumschil.

Een andere verandering die ik heb gemaakt was om gesneden mozzarella-kaas te gebruiken in plaats van de voorverwarende soort. De reden is dat ik ook gevoelig ben voor aardappelen en de meeste versnipperde kaas maakt gebruik van aardappelzetmeel als antiklontermiddel.

Uiteindelijk rolde ik mijn vetgedrukte pizzadeeg recht op de baksteen. Het was echter moeilijk om te draaien, dus de volgende keer leg ik perkamentpapier tussen het deeg en de steen.

Het resultaat dat ik kreeg was een dunne en enigszins knapperige koolhydraatarme korst. Voor een hogere opkomst en zachter deeg, helpt het toevoegen van een ei. Maar ik ging voor eivrij met dit recept.

Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan dunne korst, dus deze dikke kop pizza was precies in mijn straatje. En omdat er heel veel kaas in zit, heb ik er geen moeite mee gedaan om er nog iets aan toe te voegen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een zachte dikke korst, moet je zeker de low carb diepe schotel pizza proberen. De rest van mijn familie, die geen low carb doen, houden van de dikkere Chicago-stijl.

Omdat deze ei-vrije korst dun en knapperig is, wil ik proberen hem knapperige nacho's te maken. Mijn idee zou zijn om het uit te rollen in een rechthoek, in driehoeken te snijden en dan te bakken.

Ik zou graag meer tijd hebben om in de keuken te experimenteren. En video's maken van mijn recepten is iets waar ik graag meer tijd voor zou hebben.

Hoewel ik probeer de instructies zo goed mogelijk te beschrijven, is een video soms duizend woorden waard. Het is gemakkelijker om dingen te krijgen als je kijkt hoe het gedaan is.

Het toevoegen van een video over hoe ik recepten zoals dit vetgedrukte pizzadeeg moet maken, moet helpen om dingen duidelijk te maken. En het kan sommige receptvragen die ik ontvang, verminderen.

Ik vind het leuk reacties te ontvangen op mijn recepten met weinig koolhydraten, zelfs negatieve reacties worden goed ontvangen. De feedback die ik krijg, is nuttig, zodat ik verbeteringen kan aanbrengen.

Wat is je favoriete recept voor een lage koolhydratenpizza korst? Geeft u de voorkeur aan dunne of dikke korst?

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: