Fettuccine met spek, amandelen en sinaasappel - Mynutritionalpal.com

Fettuccine met spek, amandelen en sinaasappel

U kunt de titel van dit recept lezen en een vergelijkbaar antwoord krijgen dat mijn man mij heeft gegeven om hem te vertellen dat dit vandaag op het menu staat. Iets als: "Nee. Doe dat niet. "Wel, ik heb dat gedaan en ik ben hier om u te vertellen dat het verbazingwekkend is (en mijn man was het ook eens). Dus, luister me uit. Ja, velen van jullie hebben waarschijnlijk een soort citroenspaghetti geprobeerd en ervan genoten. Waarom dan geen sinaasappel + spek? Sinaasappel en bacon is een van mijn nieuwe nieuwste favoriete smaakcombinaties. Hoe vreemd het ook mag klinken, er is iets zo spectaculairs aan. Misschien is het de opbeurende smaak van het wegspoelen van dat zoute spek met een glas vers geperst sinaasappelsap tijdens het ontbijt. Wat het ook is, het is een combinatie die je zeker wilt proberen. En daar kunnen we net zo goed niet stoppen, toch? Waarom voeg je niet meer smaken toe waardoor de smaakpapillen meer smeken? Zoals amandelen. Niet zomaar amandelen, zorg ervoor dat je ze in plakjes of sliert gebruikt en toast ze. Het roosteren voegt gewoon een extra dimensie van smaak toe die dit gerecht perfect complementeert. Ik ben ook dol op de extra crunch die het geeft. Wees ook niet verlegen met de kaas en raad ik aan om beide soorten te gebruiken, de Parmezaanse kaas en Romano.

Het receptidee is niet helemaal van mijzelf. Waar begin ik? Laten we zeggen dat ik tijdschriften opzamelt. Ik bestel verschillende en vrienden geven mij een aantal van hen die ze hebben gelezen (vrienden bedanken). Ik berg ze op in mijn huis zoals je niet zou geloven. Ik heb stapels onder mijn bed, in de kast boven mijn fornuis, in mijn laden en kasten Ja, het is een teken dat ik organisatorische problemen heb, maar ook een teken dat ik geobsedeerd ben met eten en ik het moeilijk heb om er één van te gooien weg. Hoe dan ook, onlangs merkte ik de kwestie Italië van bon appetit onder een van mijn geliefde stapels en ik moest er opnieuw doorheen kijken. Het recept dat mij opviel was de Tagliatelle met Prosciutto en Orange. Sommigen zullen misschien zeggen dat ik het recept ging veramerikaniseren (wat ik ongeveer deed, omdat ik Amerikaans ben en ik van bacon houd), maar meestal heb ik het gemaakt met het gemak van ingrediënten die ik bijna altijd bij de hand heb. Een van hen is spek. Plus, zoals ik al zei, ik ben dol op de combinatie van sinaasappel en bacon, dus dit was de perfecte gelegenheid om er iets opwindends mee te creëren. Je twijfelt misschien over dit recept, maar als je van lekker eten met echte smaak houdt, zou ik aanraden om dit ongelooflijk eenvoudige, maar toch zo heerlijke recept te maken. Genieten!

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Romige Fettuccine met spek, amandelen en sinaasappel

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: 4 porties

Totale tijd: 20 minuten

ingrediënten

 • 8 Oz . droge fettuccine
 • 4 plakjes bacon, gekookt en in blokjes gesneden (4 oz)
 • 1/4 kop gesneden amandelen, geroosterd
 • 1/2 kop zware slagroom
 • schil van 1 middelgrote sinaasappel, plus meer voor garnering
 • sap van 1 medium oranje
 • zout en versgemalen zwarte peper
 • 1/4 kopje fijn geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor garnering
 • fijn geraspte Romanokaas, voor garnering

Instructions

 1. Kook fettuccine pasta aldente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet gekookte pasta af en bewaar 1/4 kop pastawater *.
 2. Meng in een middelgrote steelpan 1/4 kopje gereinigd pasta-water, slagroom, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Breng het mengsel aan de kook, verlaag dan het vuur en roer de gekookte pasta erdoor. Laat ongeveer 1 minuut koken tot de saus pasta bedekt, haal dan van het vuur en meng 1/4 kopje Parmezaanse kaas, in blokjes gesneden spek en geroosterde amandelen. Breng op smaak met zout en peper. Bord en garneer met extra Parmezaanse kaas en Romano-kaas. Serveer onmiddellijk.
 3. * Na ongeveer 8 minuten pasta kookte ik het 1/4 kop pastalawater en begon ik de saus te maken zodat de saus en de pasta rond dezelfde tijd zouden worden gaar. Ik dacht dat het pasteuze water na 8 minuten al genoeg zetmeel bevatte.
 4. Receptbron: geïnspireerd door bon appetite, The Italy Issue, mei 2011. Pg. 132. Is ook te vinden op epicurious.
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: