Flourless Sugar Free Low Carb Chocolate Cookies

Flourless Sugar Free Low Carb Chocolate Cookies

flourless suikervrije chocolade met weinig koolhydraten zijn glutenvrij, notenvrij en zuivelvrij. Ze zijn nog beter met toegevoegde pindakaas of chocoladeschilfers.

Ik wilde deze flourless chocoladekoekjes een tijdje proberen. Na het maken van de pindakaaschips, dacht ik dat het een goede gelegenheid zou zijn om het recept met toegevoegde pindakaas te proberen.

Dit recept was een test om te zien hoe de pindakaasbakchips bij het bakken uitkomen. De inspiratie voor dit recept komt van een recept voor chewy gooey flourless chocolate cookies van Recipe Girl.

Ik was erg opgewonden om een ​​chewy en kleverig low carb-chocoladekoekje te krijgen, maar deze suikervrije versie bleek niet kleverig of kleverig. Echte suiker moet nodig zijn om dat soort textuur te geven.

De erythritol in de meeste natuurlijke één-op-één suikervervangers met weinig koolhydraten heeft de neiging om te kristalliseren in bepaalde chocoladerecepten en dit is er toevallig één van. De gevormde kristallen zijn echter klein en moeilijk te detecteren.

Ik heb ontdekt dat het gebruik van de LC Foods White Sugar – Erythritol-zoetstof dichter bij suiker komt dan andere low carb-zoetstoffen. De volgende keer dat ik deze low carb chocoladekoekjes maak, zal ik die zoetstof of gewoon stevia proberen.

Hoewel de textuur anders is dan wat je zou krijgen bij het gebruik van echte suiker, was de smaak goed en deze koek zonder meel is meer snoep dan een koekje. Ik heb enkele ideeën over wat ik kan doen om het zachte, taaie koekje te krijgen dat ik zocht en zal werken aan een ander recept dat een andere mix van ingrediënten gebruikt.

Dit is een supereenvoudig recept voor low carb chocolate cookies die niet veel ingrediënten nodig hebben. De basis is een mix van poedervormige zoetstof, ongezoete cacao en een vleugje zout. Eiwitten worden vervolgens een voor een toegevoegd met vanille-extract tot een fudge-achtige consistentie resulteert.

Het is echt een dik koekjesbeslag dat vooral zoetstof is en daarom waarschijnlijk meer op snoep dan op een koekje lijkt. Ik mengde zelfgemaakte pindakaaschips zonder suiker, hoewel het originele recept chocoladechips nodig had. Dit gaf me een kans om de pindakaaschips uit te proberen in een bakrecept. Chips kunnen desgewenst worden weggelaten.

Ik heb een gewone scoop met een handvat met handvat gebruikt om ervoor te zorgen dat elke cookie dezelfde hoeveelheid beslag gebruikte. Het is een goede zaak dat de beslag niet veel verspreidde tijdens het bakken omdat ik alle 19 koekjes op een met siliconenmat beklede pan kneep.

Ik heb de koekjes ongeveer 15 minuten eruit gehaald en ik dacht dat ze waarschijnlijk iets eerder hadden moeten worden weggehaald. Ik wachtte een beetje om te zien of de toppen op dezelfde manier kraakten als wat de originele koekjes op basis van suiker deden. Nou, het is nooit gebeurd.

Dit zijn behoorlijk dichte low carb chocoladekoekjes die hard maar niet knapperig zijn. Ik hou van zachte, taaie koekjes, dus ik zal deze waarschijnlijk niet opnieuw maken zonder aanpassingen.

Deze koekjes waren echter een leuke kleine traktatie. De pindakaaschips behielden hun vorm tijdens het bakken en dat was het resultaat waar ik op hoopte.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: