Pesto Freekeh met gegrilde ananas spiesjes

Freekeh met Basil-Cilantro Pesto en gegrilde ananas spiesjes

Dit bericht wordt u aangeboden door Bob's Red Mill.

Heb je nog steeds slechte dromen over het vergeten van je locker-combinatie op de eerste dag van school? Of je lesrooster? Ik doe. Soms, in mijn dromen, verandert de campus in een gigantisch doolhof en kan ik niet van de ene plaats naar de andere komen zonder overal obstakels tegen te komen.

Ik heb ook slechte dromen over wachttafels. Ik kan de computer niet halen om mijn orders in te voeren en word wakker geschreeuwd, "SIDE SALAD!"

Dat was het geval met dit recept. Na twee semi-succesvolle recepttests, maakte ik nog een reis naar de winkel om de finale in te slaan. Ik heb mijn mand ambitieus gevuld met producten voor toekomstige fotosessies en ben naar huis gegaan om Cookie mee te nemen op een wandeling.

Kort daarna begon mijn rug pijn te doen. Een uur later, koude rillingen. Ik sleepte mezelf naar bed met een extra deken en werd de volgende ochtend wakker in een koortsachtige gemummificeerde staat. De recepttest werd een dag lang in de wacht gezet terwijl ik met mijn viervoeters verpleegster op de bank sliep.

Vreemd en nogal wonderbaarlijk genoeg werd ik bijna genezen door de volgende dag. Maar ik was uit basilicum. Ik sprong in mijn auto om weer naar de winkel te gaan. Mijn auto zou niet starten. (Ik vergat om na mijn vorige bezoek aan de supermarkt een interieurlampje uit te schakelen, blijkbaar.) "Geen probleem, ik spring gewoon op mijn fiets", dacht ik. Mijn banden waren leeg. Opnieuw verijdeld!

Het universum heeft me deze week parten gespeeld. Dankzij een solide immuunsysteem en een behulpzame vriend ben ik eindelijk weer van de partij en blij om te zeggen dat dit definitieve recept een succes is. Je kunt gewoon niet misgaan met warme volle granen gegooid met heldere, gedurfde pesto, gegarneerd met zoete en hartige gegrilde groenten en fruit.

Ik ben deze zomer bezig met pesto op zowat alles en daarom spijt het me niet. Ik koos ervoor om het deze keer op freekeh te gebruiken. Freekeh is een oude stam van tarwe die opmerkelijk veel vezels en andere goedheid bevat. Ik hou van freekeh omdat het in vijfentwintig minuten kookt en een mooie couscousachtige textuur heeft. Ik heb er in het najaar nog meer over gediscussieerd in deze op Israël geïnspireerde, geroosterde bloemkoolschotel, als je dat wilt controleren.

Bob's Red Mill is mijn go-to-source voor freekeh. Hun organische freekeh is online en in sommige winkels beschikbaar. Laten we allemaal beginnen met het aanvragen van freekeh bij onze lokale supermarkten, zodat ze een voorraad opbouwen! Als je geen freekeh kunt vinden of een glutenvrij alternatief nodig hebt, denk ik dat quinoa een geweldige vervanger is. Farro zou ook leuk zijn als je het niet nodig hebt om glutenvrij te zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is uw hele keuzemix te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en de pesto erin te roeren. Ta da!

Warme freekeh gegooid met gewaagde basilicum-koriander pesto, geserveerd met gegrilde ananas en paprika spiesjes. Dit eenvoudige gerecht is vol van smaak en zo goed voor jou! Als je geen freekeh kunt vinden, kook dan een andere hele korrel (zoals farro of quinoa) om de aanwijzingen te verpakken en gooi dan met de pesto. Recept levert 4 porties op.

ingrediënten

Freekeh en spiesjes

 • 1 ¼ kopjes freekeh
 • 2 kopjes in blokjes gesneden verse ananas (ongeveer 1 kleine ananas, in stukjes van 1 inch gesneden)
 • 1 middelgrote rode paprika, gezaaid en in vierkante stukjes van ongeveer 1 inch gesneden
 • 1 kleine rode ui, beide uiteinden afgehakt en vervolgens in schijfjes gesneden die niet breder zijn dan de stukjes paprika
 • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Optioneel maar aanbevolen: ½ kopje verkruimelde fetakaas, voor garnering (weglaten voor veganistische / zuivelvrije maaltijd)

Basil-Cilantro Pesto

 • ⅓ kopje rauwe pepitas (groene pompoenpitten)
 • ½ kopje verse basilicum verpakt
 • ½ kopje verse koriander (of meer basilicum)
 • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
 • 2 eetlepels vers limoensap (ongeveer 1 middelgrote limoen, sap)
 • ½ theelepel fijnkorrelig zeezout
 • ⅓ kopje extra vierge olijfolie

Instructions

 1. Als u houten spiesen gebruikt, laat dan acht spiesjes 20 minuten in water weken voordat u gaat grillen. Ik heb in plaats daarvan deze roestvrijstalen spiesen gebruikt.
 2. Breng in een kleine pot met een zware bodem 2 ¾ kopjes water aan de kook. Voeg de freekeh toe, dek af en zet het vuur laag tot medium laag. Verlaag het vuur indien nodig om zachtjes te laten sudderen en koken tot het water grotendeels wordt geabsorbeerd, ongeveer 20 tot 25 minuten. Haal van het vuur en laat de freekeh rusten, afgedekt, gedurende 5 minuten.
 3. Verwarm je grill voor op middelhoog vuur. Combineer de bereide ananas, paprika en ui in een middelgrote mengkom. Sprenkel in 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gooi tot de stukken lichtjes in olie met een laag worden bedekt, dan leid hen op uw vleespennen, afwisselend aangezien u gaat. Je zou genoeg moeten hebben voor 8 spiesjes.
 4. Plaats elke spies op de grill. Koken, 90 graden draaien zodra de onderkant goede grilllijnen heeft ontwikkeld, tot ze zijn gemarkeerd en zacht zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten. Breng de spiesen voorzichtig over naar een gekookte schotel als ze klaar zijn.
 5. Om de pesto klaar te maken, roost je eerst de pepitas in een koekenpan op middelmatig laag vuur tot ze geurig zijn en knetterende geluiden maken, ongeveer 3 tot 5 minuten. Breng ze over naar de schaal van een kleine keukenmachine of blender. Voeg de basilicum en koriander, knoflook, limoensap en zout toe. Doe het deksel erop en verwerk het tot de kruiden fijngehakt zijn en schaaf dan langs de zijkanten. Verwerk opnieuw terwijl je de olijfolie besprenkelt en ga door met verwerken totdat het mengsel goed is gemengd.
 6. Roer de pesto in de gekookte freekeh en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de freekeh in 4 kommen en bedek met verkruimelde feta, als je dat wilt. Serveer met elk 2 spiesen.

Notes

Pesto aangepast van mijn cilantro-pepita-pesto.
Maak het glutenvrij: Vervang quinoa door de freekeh (je moet twee keer zoveel water gebruiken als quinoa en de kooktijd aanpassen, zie de routebeschrijving hier.)

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: