Gebakken citroenzalm met romige dillesaus - Mynutritionalpal.com

Gebakken citroenzalm met romige dillesaus

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik van zalm hield. Ik heb het altijd als een kind gehaat en de dingen zijn op een dag veranderd. Mijn grootouders woonden een paar jaar bij ons toen ik klein was en mijn grootvader een grote visser was. Dus hij moest natuurlijk de droomvissersvakantie doen en op visreis naar Alaska gaan. Laten we zeggen dat zijn visreis geslaagd was en hij bracht minstens een jaar aanvoer van zalm mee naar huis. Ik was nooit opgewonden toen ik hoorde dat het zalm was voor het avondeten, tot mijn oma het op een dag brak en het diep in deze kleine zalmnugget-zalmbeten bakte. Dat was toen ik voor het eerst van zalm ging houden. Afvragen waarom :)? Nu is zalm één van mijn favoriete voedingsmiddelen. Ik haal het niet zo vaak als ik zou willen, omdat mijn man niet van zalm houdt – dus het vormt een uitdaging voor mij. Ik moet de zalm vooral goed en extra smaakvol maken, dus hij zal het leuk vinden. Het kan niet alle vis proeven of hij zou het helemaal afsnauwen. Dit recept voor zalm was een groot succes met mijn familie. Mijn man vond het net als mijn 5 -jarige, en ik kreeg zelfs mijn super kieskeurige 3 -jarige om het te eten. Mijn dochter bleef vragen om meer van de saus. Ik ben dol op het toevoegen van een saus aan zalm omdat het gewoon iets meer geeft en een beetje pit geeft. De smaak van deze saus is vergelijkbaar met een Griekse tzatziki-saus, maar het is een beetje romiger dankzij de kleine hoeveelheid mayonaise (en het is natuurlijk minder vet omdat er geen komkommer is, zoals je in een traditionele tzatziki-saus vindt). U zult genieten van alle levendige smaken van deze zalm met zijn overvloed aan vers kruid en citrus. Als je het geld gaat uitgeven voor een iets duurder diner, kun je het beter goed maken toch? Dit supereenvoudige zalmrecept mag zeker niet teleurstellen! Genieten! Als je van zalm houdt, vergeet dan ook niet eens om mijn favoriete zalmrecept OOIT te bekijken, klik hier voor het recept. Deze komt heel dichtbij, maar ik denk dat de ander voor altijd mijn favoriete zalm zal zijn.

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Gebakken citroenzalm met romige dillesaus

5 van 5 stemmen

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

De smaak van deze saus is vergelijkbaar met een Griekse tzatziki-saus, maar het is een beetje romiger dankzij de kleine hoeveelheid mayonaise (en het is natuurlijk minder vet omdat er geen komkommer is, zoals je in een traditionele tzatziki-saus vindt). U zult genieten van alle levendige smaken van deze zalm met zijn overvloed aan vers kruid en citrus.

Cursus: Hoofdgerecht Keuken: Amerikaans Trefwoord: gebakken zalm, salmom met dillesaus Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 15 minutenTotaaluur: 25 minutenServings: 4 PortiesCalorieën: 390 kcalAuteur: Jaclyn

ingrediënten

 • 4 6-oz zalmfilets
 • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 1 1/2 theelepel citroenschil
 • 2 el vers citroensap
 • Zout en versgemalen zwarte peper

Romige dillesaus

 • 1/3 kopje vetvrije eenvoudige Griekse yoghurt
 • 3 eetlepels mayonaise (vol vet)
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 eetlepel gehakte verse dille
 • 2 – 3 theelepel melk
 • 1/2 theelepel honing
 • Zout en versgemalen zwarte peper

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 400 graden. Klop in een kom olijfolie, citroenschil en citroensap bij elkaar. Vet een 13 bij 9-inch ovenschaal in en plaats zalmfilets in de ovenschaal.
 2. Kruid de toppen van zalm met zout en peper en draai ze vervolgens naar de andere kant. Sprenkel gelijkmatig over het citroenmengsel en wrijf zachtjes over de zalm, en bestrijk de bovenkant met zout en peper.
 3. Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur en bak dan 12 – 16 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de zalm gaar is (de kooktijd zal variëren afhankelijk van de dikte van de filets en hoe goed je ze hebt bereid). Serveer warm met romige dillesaus.
 4. Voor de saus:
 5. Meng in een kom Griekse yoghurt, mayonaise, knoflook, dille, honing en voldoende melk om de gewenste consistentie te bereiken.
 6. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast, laat rusten op kamertemperatuur 20 minuten voor het opdienen (net zo is het niet ijskoud over warme zalm).
 7. Receptbron: Mynutritionalpal.com

Voedingsfeiten Gebakken citroenzalm met romige dillesausBehoefte per portiecalorieën 390 calorieën van vet 225% Dagelijkse waarde*Totaal vet 25g 38%Verzadigd vet 3 g 15%cholesterol 98 mg 33%Natrium 148 mg 6%Kalium 856mg 24%Totaal koolhydraten 2g 1%Suikers 1gEiwit 35g 70%Vitamine A 1,4% Vitamine C 5% Calcium 4,2% Ijzer 7,6% * Percentage Dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: