Browned Butter Peanut Butter Havermout Chocolate Chip Cookies - Mynutritionalpal.com

Gebruinde boter Pindakaas havermout chocoladeschilferkoekjes

Ik denk dat het officieel is. Ik ben verslaafd aan koken en bakken. Of misschien heb ik het gewoon heel moeilijk om een ​​week op de bank te blijven. Het is niet de bedoeling dat ik overeind blijf (per Dr's bevel vanwege de heupoperatie – vertel het mijn dokter niet) maar ik kan mezelf er serieus van weerhouden om van de bank naar de keuken te gaan. Ik heb een koelkast vol eten klaar om iets te maken, dus hoe kan ik dagenlang in de bank zinken zonder op te staan ​​om iets heerlijks te maken? Ik bedoel, ik heb graag één miljoen en één dingen die ik wil maken, maar ik heb amper genoeg tijd om die dingen te laten maken en plaatsen zodat er geen tijd is voor pauzes :). Bovendien heb ik mijn dagelijkse dosis suiker nodig. Ik denk dat mijn hart klopt.

De laatste tijd ben ik dol op pindakaas en meestal bak en post ik wat ik heb gehunkerd. En bruine boter, nou als je me nu kent, dan zit je waarschijnlijk nu boven op mijn favoriete voedsel van top 5. Het gaat zoiets als, pizza (Amerikaanse stijl), fruit smoothies, enchiladas, ijs en bruine boter en als het niet zo slecht voor mij was zou ik het gieten over alle vier van die andere favoriete voedingsmiddelen :). Ik heb echt te veel favoriete gerechten om favorieten te kiezen en ik ben veel te besluiteloos om te kiezen. Ik zou 10 minuten in de supermarkt kunnen doorbrengen om te proberen welke smaak ijs te kopen. Dat is de reden waarom ik meestal thuiskom met drie koekjes en room, koekjesdeeg en chocolade (soms Samoa als ze het hebben). Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat ik voedselproblemen heb, omdat ik er te veel van houd (is er zoiets als te veel liefde voor eten?). Dat is de reden waarom deze cookies goed voor me zijn. Ze combineren alle koekjes die ik leuk vind tot een geweldige cookie. Ja, deze hebben een onnodig lange naam, maar ze zullen een langdurige reputatie hebben. Je zou ze gewoon "geladen chocoladekoekjes" kunnen noemen, of "die koekjes met al die dingen" zou ook een goede keuze zijn. Voel je ook vrij om deze gezouten te maken als je wilt door een lichte besprenkeling van grof of Maldon zeezout aan de top toe te voegen na het bakken. Genieten!

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Gebruinde boter Pindakaas havermout chocoladeschilferkoekjes

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

Opbrengst: ongeveer 17 cookies

Prep Time: 20 minutesCook Time: 10 minutesTotal Time: 1 hour

ingrediënten

 • 10 eetlepels boter, in blokjes gesneden (ik heb gezouten)
 • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepels zuiveringszout
 • 1/4 theelepel zout
 • 3/4 kop ouderwetse gerolde haver
 • 1 kop vol lichtbruine suiker
 • 1/4 kop kristalsuiker
 • 1/2 kop romige pindakaas
 • 1 groot ei
 • 1 theelepel vanille-extract
 • Driekoppige melkchocoladeschilfers
 • Halfvolle chocoladeschilfers met 3/4 kopjes
 • optioneel – Maldon of grof zeezout

Instructions

 1. Bruine boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur (zie voor een stadia van bruinbruine boter hier de link). Haal van het vuur en giet en schraap gebruinde boter en stukjes in de kom van een elektrische mixer en laat het 30 – 35 minuten rusten tot het afgekoeld is.
 2. Verwarm de oven voor op 350 graden. Meng in een mengkom meel, bakpoeder, bakpoeder en zout. Roer de haver erdoor, zet het mengsel opzij. Voeg lichtbruine suiker en kristalsuiker toe aan gekoelde boter in een kom met een elektrische mixer en gebruik een paddle-opzetstuk, zweepmengsel op gemiddelde snelheid, 3 – 4 minuten, vaak langs de zijkanten van de kom. Mix in pindakaas. Voeg het ei en de vanille toe en mix tot het gemengd is. Voeg langzaam droge ingrediënten toe en mix tot gecombineerd. Roer chocoladeschilfers erdoor. Schep het deeg eruit en vorm het tot ballen, ongeveer 3 eetlepels per stuk (ik heb ze elk 50g op gewicht). Overdracht naar een Silpat of bakpapier met bakpapier en bakpapier, met een tussenruimte van minimaal 2 inch *, en bak in de voorverwarmde oven 10 – 11 minuten (als u kleinere koekjes maakt, verkort u de baktijd). Sprenkel lichtjes met zeezout indien gewenst. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat deze wordt overgebracht naar een rooster om af te koelen. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
 3. * De eerste batch zal meer verspreiden dan de tweede batch (tenzij u twee ovens hebt en beide batches tegelijkertijd bakken), terwijl het deeg rust. Ik vermoed dat de haver sommige van de oliën absorbeert, zodat de koekjes niet verspreiden zoveel tijdens het bakken. Dus ik zou aanraden dat als je deeg ongeveer 20 minuten rustte voordat je het bakte, je een beetje op de koekjesdeegballetjes drukte om iets af te vlakken.
 4. Receptbron: Mynutritionalpal.com
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: