Geroosterde bloemkool en Farro salade

Geroosterde bloemkool en Farrosalade met feta en avocado

Ik heb een konijnenprobleem. Zie je, eind januari ben ik verhuisd van een druk winkelgebied naar een slaperige wijk in Kansas die ik voortaan zal omschrijven als Bunnyville. De lente komt hier volledig tot bloei in Bunnyville – het gras wordt met de dag groener en de bomen komen weer tot leven in schitterende tinten roze, paars en geel. De zon schijnt. Ik voel me alsof ik leef in een scène uit Schone Slaapster.

En de konijntjes! Ze zijn overal. Schattige katoenen staartkonijnen kaatsen door mijn achtertuin en delen een schijnbaar symbiotisch bestaan ​​met de overvloedige buurtseekhoorns. Ik heb er op hetzelfde moment maar liefst vijf in mijn tuin gezien. Dus wat is het probleem hier, vraag je? Nou, het probleem is dat de instincten van mijn lieve sidekick overgaan in een hogere versnelling telkens wanneer ze een konijn ziet.

Cookie is snel. Gelukkig zijn de konijntjes tot nu toe nog sneller. Ze liepen over het erf naar het dichtstbijzijnde uitloopgat terwijl Cookie achter hen aanjaagde als een hondsdolle hond. Ik ben bang dat Cookie een konijn van deze dagen zal inhalen. Dan zal ik moeten confronteren met het feit dat mijn puppyhond een koudbloedige moordenaar is. Cue het themalied "Circle of Life" uit De Leeuwenkoning.

Een ander probleem met konijnen? Ik wil dit jaar een tuin in mijn achtertuin laten groeien. Als die konijnen achter mijn greens en tomaten aan gaan, zullen ze niet meer zo schattig zijn. Ik stel me voor dat ze aan mijn sla knabbelen, pauzerend om te kakelen van pure verrukking.

Mijn vriend stelde voor dat ik een commerciële mix van aarde en konijnenbloed koop om ze weg te houden, maar konijnenbloed ?! Het klinkt zo barbaars, dus Watership Down. Misschien ben ik gewoon een grote mietje over al deze dingen. Misschien verklaart dit waarom ik geen vlees eet. Wie weet.

Voor de goede orde, er waren geen konijntjes betrokken bij het maken van deze salade. Het is ook zeker geen "konijnenvoedsel". Het is een hartige salade die ik sinds afgelopen zomer in gedachten had, nadat ik in La Jolla een geroosterde bloemkool en farrosalade tegenkwam.

Ik was net toevallig in San Diego op hetzelfde moment als mijn ouders. Mijn vriend en ik ontmoetten hen voor de lunch in George's, een bescheiden restaurant met een verbleekt, bordeaux zonnescherm boven de ingang. We liepen naar binnen om een ​​ongelooflijk uitzicht te ontdekken – het restaurant is gebouwd in de zijkant van een baai met uitzicht op een sprankelende blauwe oceaan. Het leek allemaal onwerkelijk, want ik ben gewend mijn ouders thuis te begroeten in vlak, door land omgeven rood vuil Oklahoma.

Mijn vriend en ik voelden een beetje ruw na een late avond uit (ik ben te oud voor tequila-opnamen), maar die bloemkoolsalade heeft me weer tot leven gebracht. Toen ik het thuis herschiep, voegde ik wat zongedroogde tomaten en groen toe aan mijn versie en het bleek nogal spectaculair.

Ik ben dol op de combinatie van warme, garlicky farro met gekarameliseerde, geroosterde bloemkool en zoute feta en olijven. Je mag het echter wel veranderen. Gekookte kikkererwten zouden een leuke toevoeging zijn, net als een handvol gehakte peterselie, gehakte rode uien of vers geroosterde pijnboompitten. Leg je bord bovenop met een gebakken ei voor extra eiwitten. Je kunt broccoli in plaats van bloemkool roosteren en de olijven overslaan als je ze niet leuk vindt. Dit zou zeker ook een geweldige salade zijn om volgende week te lunchen!

Voordat je ging, dacht ik dat ik zou wijzen op de nieuwste toevoeging in mijn zijbalk, gelabeld KATE BEVEELT AAN. Het laat mijn nieuwste favoriete kookboek of keukenhulpmiddel zien en ik ben van plan het wekelijks bij te werken. Op dit moment heeft het een schitterend nieuw vegetarisch kookboek genaamd Feast van Sarah Copeland. De uitgever stuurde me een exemplaar en sindsdien heeft hij bijna elke pagina met ezelsoren verzorgd.

Als je op die zijbalklink klikt om te winkelen op Amazon, geeft Amazon me een klein percentage van je totale aankoop (zoals 6 procent) in plaats van het voor zichzelf te houden. Ik werk er hard aan om van deze blog te leven, dus elk klein beetje helpt! Alvast bedankt voor uw steun.

Een warme en vullende farro en gekarameliseerde bloemkool salade, met Griekse smaken zoals feta, Kalamata olijven en zongedroogde tomaten. Groenen en avocado maken er een volledige maaltijd van. Deze salade zou geweldig zijn voor de lunch!

ingrediënten

Geroosterde bloemkool

 • 1 bloemkool met grote kop, in hapklare roosjes gesneden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • ¼ theelepel rode pepervlokken
 • Licht strooi fijnkorrelig zeezout

Garlicky farro

 • 1 kop ongekookt farro, gespoeld
 • 2 theelepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
 • ¼ theelepel fijnkorrelig zeezout

Al de rest

 • 15 ontpitte Kalamata-olijven, sommige gehalveerd in de lengte en sommige in kleine rondjes gesneden
 • ¼ kopje met olie gevulde zongedroogde tomaten, gespoeld en grof gehakt
 • 2 ounces feta, verkruimeld (een ophopende halve kop)
 • 1 eetlepel citroensap (ongeveer ½ citroen waard)
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak
 • 1 avocado, in dunne reepjes gesneden
 • 4 handvol groene bladgroenten (lentegroenten, spinazie of rucola zijn allemaal goede keuzes)

Instructions

 1. Om de bloemkool te roosteren: Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit. Gooi de bloemkoolroosjes met olijfolie, rode pepervlokken en een licht strooizout met zeezout. Rooster 25 tot 30 minuten op het middelste rek, tot halverwege draaien, tot de bloemkool zacht en goud aan de randen is.
 2. Om de farro te koken: combineer in een middelgrote sauspan de gespoelde farro met minimaal drie kopjes water (genoeg water om het farro enkele centimeters te bedekken). Breng het water aan de kook, laat het vuur zachtjes koken en kook tot het farro zacht is voor de bite, maar nog steeds aangenaam taai is. (Geparelde farro duurt ongeveer 15 minuten, onverwerkte farro duurt 25 tot 40 minuten.) Tap het overtollige water af en meng er twee theelepels olijfolie, knoflook en zeezout doorheen. Opzij zetten.
 3. In een grote serveerschaal gooi je de geroosterde bloemkool, gekookte farro, olijven, zongedroogde tomaten, feta en citroensap bij elkaar. Proef en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
 4. Verdeel de avocado en greens over vier saladeplaten. Top met een flinke hoeveelheid bloemkool en farrosalade. Werk de borden af ​​met een extra scheut citroensap of motregen olijfolie, indien gewenst. Dienen.

Notes

Recept geïnspireerd door George's op de Cove in La Jolla. Recepten geraadpleegd bij het maken van dit recept: mijn Griekse farro en kikkererwt salade met gekruide yoghurt en mijn curried coconut quinoa met geroosterde bloemkool en greens. Je kunt ook genieten van mijn Griekse salade met broccoli en farro.
Recept levert 4 royale porties salade op.
Opslag suggesties: Restanten moeten een aantal dagen goed blijven. Bewaar greens apart en snijd de avocado vlak voor het opdienen.
Verander het: Als je farro niet kunt vinden, zijn speltbessen of tarwebessen geweldige vervangingen. Misschien moet je die granen langer koken. Glutenvrije eters, ik denk dat dit goed zou zijn met gekookte kortkorrelige bruine rijst of quinoa in plaats van farro.
Maak het veganistisch: Sla de feta over voor een veganistische salade.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: