Geroosterde knoflook en witte bonen Hummus - Veganistisch voorgerecht

Geroosterde knoflook en witte bonen Hummus, warm geserveerd

Hallo vrienden. Ik typ vanuit het lichtrijke huis van mijn vrienden in Kansas City, met hun twee honden in de buurt. Het is een gelukkige plaats. Ik probeer zoveel mogelijk te reizen en de mogelijkheid om te reizen heeft zich deze maand al twee keer gepresenteerd. Ik pak het licht in, slaap goed en geniet van nieuwe dingen. Het is verkwikkend. Ik hou vooral van de kans om oude vrienden te leren kennen en nieuwe te ontmoeten terwijl ik weg ben.

Ik ben blij dat Erin hete hummus koos voor het Food Matters Project-recept van deze week. Oh, de mogelijkheden die het bood! Ik wilde proberen om witte bonen hummus te maken sinds ik Melissa's caffe DeLuca-geïnspireerd recept zag afgelopen zomer. Ironisch genoeg kon ik Mevrouw Fauxmartha zelf een paar maanden later zelf ontmoeten tijdens mijn reis naar Chicago afgelopen najaar, en we deelden drankjes over caffe DeLuca's witte bonen hummus!

Ik ben de laatste tijd op zoek naar een excuus om geroosterde knoflook in een recept te gebruiken, dus besloot ik om een ​​paar koppen geroosterde knoflook aan de mix toe te voegen. Mijn vriend Michael heeft me een paar jaar geleden geïntroduceerd bij geroosterde knoflook. Michael en ik hebben een merkwaardige traditie van samenkomen om knoflook te roosteren, die we als boter op knapperig brood smeren terwijl we Arrested Development bekijken en glas drinken na een glas rode wijn. Ik raad het ten sterkste aan. Pas op voor het nuttigen van overtollige hoeveelheden geroosterde knoflook en wijn op werkavonden, echter, opdat u niet aan het werk gaat met een kater en buikpijn, terwijl de ooit-hemelse en nu misselijkmakende geur van knoflook uit uw poriën sijpelt. (Potentiële werkgevers en toekomstige afgevaardigden: negeer alstublieft mijn laatste verklaring.)

Ik dacht ook dat ik van de gelegenheid gebruik zou maken om wat kabochapompoen te roosteren terwijl ik de knoflook roosterde. Ik volgde Heidi's instructies, gooide de plakjes in olijfolie, besprenkeld met zout en braden ze vervolgens op 425 graden "binnen een centimeter van hun leven". Ik at plakjes met de schil erop, maar de volgende keer snij ik de schil eraf voor het bakken.

Dit was mijn eerste kabocha-squashervaring en woah. Kabocha slaat de broek af van acorn squash en delicata squash maakt geen schijn van kans. Kabocha kon butternut squash in een vuistgevecht zeker verslaan. Het vecht tegen zoete aardappelen om mijn voorkeur voor koud weer te worden. Het is een knock-down, drag-out gevecht en ik denk dat Kabocha gewoon zou kunnen winnen. Dit is een fel heerlijke winterpompoen. Ontvang er een voordat het te laat is.

Ik diende mijn geroosterde kabocha en witte boonhummus met volkoren linguine en een stroop van gehakte verse rozemarijn en citroensap. Hoewel mijn foto's dit gerecht misschien niet in zijn volle glorie presenteren, bewaar deze smaakcombinatie in je geest voor de volgende herfst: witte bonen, geroosterde knoflook, kabochapompoen, rozemarijn. Het is een waard om te onthouden. Een andere belangrijke afhaal is dat warme witte bonen hummus een heerlijk romige en stevige veganistische pastasaus maakt. Mijn hummus had de textuur van aardappelpuree, maar je kunt het zeker verdunnen door wat extra olijfolie, water en / of citroensap toe te voegen, indien gewenst.

Eenvoudig en gezond recept voor geroosterde knoflook en hummus van witte bonen. Heerlijk, warm of koud geserveerd, met geroosterde of rauwe groenten, pitabroodje of pasta!

ingrediënten

 • 2 tot 3 kopjes knoflook
 • 3 kopjes gekookt Geweldige Noord-bonen, of andere witte bonen, vloeistof gereserveerd
 • ⅓ tot ½ kop kookvloeistof of water
 • ¼ kopje olijfolie (plus extra om te motregenen)
 • ¼ kopje tahini
 • Zout en zwarte peper, naar smaak
 • 3 eetlepels citroensap
 • gehakte verse rozemarijn, voor besprenkeling bovenop

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit. Rooster de knoflook: snijd de knoflookkoppen af ​​en snijd de bovenkant van elk kruidnagel af. Leg ze op aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zeezout en wikkel ze stevig in folie. Gooi in de oven en bak ongeveer 30 minuten, tot het mooi goudbruin is. De teentjes knoflook moeten gemakkelijk op druk komen.
 2. In een keukenmachine, combineer de witte bonen, kookvloeistof of water, olijfolie, tahini, zout en peper en citroensap. Laat de knoflook afkoelen tot hij comfortabel is om aan te raken, pers dan elk teentje knoflook uit en voeg het toe aan de keukenmachine. Meng goed, en pas naar smaak kruiden aan (voeg indien nodig meer olijfolie, zout en peper of citroensap toe).
 3. Breng over naar een middelgrote pan en verwarm op middelhoog vuur tot deze warm is. Bestrooi met rozemarijn. Serveer met geroosterde of rauwe groenten, pitabroodjes of pitabroodje, geroosterde crostini of een stuk knapperig volkoren brood. De opties zijn eindeloos. Als je er een maaltijd van wilt maken, raad ik je ten zeerste aan om het te serveren met volkoren linguine en geroosterde kabocha-pompoen.

Notes

 • Aangepast van The Food Matters Cookbook. Zoek het originele recept van Mark Bittman op Naturally Ella.
 • Zoals ik al eerder heb gezegd, heb ik de gewoonte om grote potten bonen helemaal opnieuw te bereiden en later in te vriezen. Voor deze hummus ontdooide ik grofweg drie kopjes bonen en gooide ze in mijn keukenmachine, wat nog gemakkelijker was dan het openzwaaien van blikjes bonen.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: