Geroosterde Veggie Enchilada Casserole

Geroosterde Veggie Enchilada Casserole

Het wordt tijd dat je de vegetarische optie ontmoet in de Thanksgiving-enchilada braadpan van mijn familie! Toen ik een paar jaar geleden stopte met het eten van vlees, was mijn moeder helemaal niet op de hoogte van hoe ik me moest voeden. Toegegeven, ik was op dit moment al een volwassen volwassene, maar zij is mijn moeder en ze wil er zeker van zijn dat ik goed gevoed ben.

Moeder heeft een klein repertoire met recepten en terwijl we opgroeiden was Mexicaanse "lasagne" een van hen. Ik heb altijd geweigerd om het te eten omdat ik niet van rundergehakt hield (kieskeurige kleine Kate slaat weer toe).

Toen ik dit recept tegenkwam voor een gestapelde enchilada-braadpan vol geroosterde groenten en spinazie, stuurde ik het op haar manier. Het was een hit bij het hele gezin, en daarom sloot het aan bij haar receptenrepertoire. Ze maakt het (of alleen de geroosterde groenten) voor Kerstmis en verjaardagen.

Natuurlijk kon ik niet anders dan sleutelen aan het originele recept. Ik vereenvoudigde de groenten een beetje en verdeelde ze over twee pannen voor maximale karamelisatie. Daarna heb ik wat zwarte bonen voor eiwitten toegevoegd en ontdekt dat Monterey Jack een oneindig veel beter eindresultaat produceert dan cheddar.

Ik wist niet echt hoe ik dit recept moest noemen – Mexicaanse braadpan? Enchilada casserole? Gestapelde enchiladas? Ik leun naar "enchilada casserole recept", hoewel dit recept salsa in plaats van enchilada saus vereist. Ik heb het met beide geprobeerd, maar het is makkelijker om te maken en het gaat beter met salsa.

Ik hoop dat deze een hit is bij jou thuis! Serveer het met mijn Mexicaanse bruine rijst of een frisse groene salade. Als je van dit recept houdt, mis dan mijn geroosterde zoete aardappel en zwarte bonen enchiladas niet in mijn kookboek.

Dit geroosterde veggie enchilada braadpan recept is een stevig, plantaardig verpakt diner boordevol verse Mexicaanse smaken! Het is een geweldig glutenvrij hoofdgerecht. Recept levert 6 tot 8 porties op.

ingrediënten

Geroosterde groenten

 • ½ medium bloemkoolhoofd, gesneden in stukjes ½ inch
 • 1 grote zoete aardappel, geschild en in halve kubussen gesneden (ongeveer 2 kopjes)
 • 2 rode paprika's, gesneden in 1 "vierkanten
 • 1 middelgrote gele ui, in partjes gesneden van ongeveer ½ "breed
 • 3 eetlepels extra vierge olijfolie, verdeeld
 • 1 theelepel gemalen komijn, verdeeld
 • Zout
 • Vers gemalen zwarte peper

Resterende ingrediënten

 • 2 ¼ kopjes (18 ounce) rode salsa, zelfgemaakte of jarred *
 • ½ kop gehakte verse koriander, plus extra voor garnering
 • 9 tot 10 maïstortilla's **, gehalveerd
 • 1 blik (15 ons) zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt, of 1 ½ kopjes gekookte zwarte bonen
 • 2 grote handvol baby-spinaziebladeren (ongeveer 2 ons)
 • 2 kopjes gesnipperde Monterey Jack-kaas

Instructions

 1. Om de groenten te roosteren (dit kan tot 2 dagen van tevoren gedaan worden): Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit met rekken in het midden en bovenste derde deel van de oven. Bekleed twee grote, omrande bakplaten met perkamentpapier om te voorkomen dat de groenten blijven steken.
 2. Meng in één pan de bloemkool en de zoete aardappel. Aan de andere kant, combineer de paprika's en uien. Sprenkel de helft van de olijfolie over de ene pan en de andere helft over de andere pan. Hetzelfde met de komijn.
 3. Bestrooi beide pitten licht met zout en peper en gooi ze dan elk tot de groenten lichtjes bedekt zijn met olie en specerijen, en voeg zo nodig nog een beetje miezerige olijfolie toe. Schik de groenten in een gelijkmatige laag over elke pan. Bak tot de groenten zacht zijn en aan de randen gekarameliseerd, ongeveer 30 tot 35 minuten, gooi de groenten weg en verwissel de pannen tot halverwege.
 4. Wanneer je klaar bent om te monteren, verlaag je de hitte van de oven tot 350 graden Fahrenheit en smeer je een 9 "vierkante bakker licht in. Roer de koriander door de salsa.
 5. Om te monteren, spreid je ½ kopje salsa gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Voeg een enkele laag gehalveerde tortilla-stukjes toe en schik ze zodat ze de salsa volledig bedekken.
 6. Top met ½ van de bonen, ⅓ van de groenten, ½ van de spinazie en ⅓ van de kaas.
 7. Maak een tweede laag tortilla's (ik drukte hier een beetje op het mengsel om ruimte te maken voor de volgende lagen). Leg af met ½ van de overgebleven salsa, alle resterende bonen, ½ van de overgebleven groenten, alle resterende spinazie en ½ van de overgebleven kaas.
 8. Maak een derde laag tortilla's (nogmaals, ik duwde naar beneden om meer ruimte te maken). Top met de overgebleven salsa, groenten en kaas.
 9. Bedek de pan met perkamentpapier (ik zet de mijn in het midden en wikkel de randen rond de handgrepen) of aluminiumfolie. Bak gedurende 20 minuten, verwijder dan het perkamentpapier of aluminiumfolie en bak nog 10 minuten, of tot het is verwarmd.
 10. Laat de braadpan 10 minuten afkoelen, zodat het tijd is om een ​​aangename temperatuur in te stellen en te bereiken. Bestrooi de top voor het serveren licht met extra fijngesneden koriander.

Notes

Recept aangepast van Perry's Plate.
* Salsa suggesties: Ik adviseer hier een milde tot medium salsa, afhankelijk van je warmtevoorkeuren. Ik gebruikte hier de basisoptie "Salsa Authentico" van Trader Joe, waar ik zelf niet van houd, maar het was geweldig gemengd met Cilantro en de andere ingrediënten. Mijn moeder houdt van Target's medium geroosterde tomaat en chipotle salsa (Archer Farms-merk), die een rokerige noot geeft.
Maak het zuivelvrij / veganistisch: Ik heb het niet geprobeerd (laat me weten of je het doet), maar ik ben er zeker van dat je de kaas kon vervangen door cashewnotenzure room. Als het eindresultaat een beetje droog is, gewoon bovenaan individuele porties met een beetje meer salsa.
** Maak het glutenvrij: Zorg ervoor dat je 100% maïs / gecertificeerde glutenvrije tortilla's gebruikt.
Serveersuggesties: Dit recept zou geweldig zijn met een kant van Mexicaanse rijst (het recept komt binnenkort) en / of eenvoudige louche slaw.
Opslag suggesties: Deze braadpan houdt goed, bedekt in de koelkast, voor maximaal 4 dagen.
Verander het: Je kunt hier de gebruikte groenten veranderen, zolang je ongeveer hetzelfde volume gebruikt. Je kunt ook nog een blik bonen toevoegen om het eiwitgehalte te verhogen.
Als je van dit recept houdt: Je zult ook genieten van mijn veggie zwarte enchiladas, zoete aardappel en zwarte boon taco's en spinazie artisjok enchiladas. Blader door al mijn Mexicaanse recepten hier.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: