Glutenvrij kaneelbrood - laag koolgehalte

Glutenvrij kaneelbrood – laag koolgehalte

Geniet hiervan smakelijk laag carb glutenvrij kaneelbrood voor ontbijt of snack. Het is een zoet snel brood met een textuur van de pondcake en geen toegevoegde suiker.

Het is lang geleden dat ik een zoet broodrecept heb ontwikkeld met mijn eenvoudige snelle broodrecept als basis. De snelle broodvariaties die ik tot nu toe heb gemaakt zijn courgettebrood, banaanbrood en kokosnootsoep met sleutelkalk.

Mijn nieuwste creatie is een heerlijk low carb kaneelbrood. Ik heb er echt over nagedacht om het brood een tijdje te maken. In eerste instantie dacht ik erover om een ​​taart met glazuur te maken, maar ik wilde het heel eenvoudig houden.

Ik weet niets over u, maar snel en gemakkelijk staat hoog op mijn lijst als het gaat om recepten. Dat is waarom ik dol ben op het maken van low carb quickbreads. En dit glutenvrije kaneelbrood is een nieuwe favoriet.

Eenvoudig opruimen is iets waar ik naar streef, dus nu lijn ik mijn broodpannen met bakpapier in plaats van ze in te smeren. Nooit meer schaven de pannen na het bakken. Ja!

Hoewel de meeste snelle broodrecepten gewoon dumpen en bakken, vereist dit glutenvrije kaneelbrood iets meer werk. Maar het vereist niet veel meer inspanning.

Er is een kleine hoeveelheid beslag die in een zoete kaneelmengeling is gemengd en in lagen wordt gelegd. Nadat de lagen zijn gemaakt, dwing je het kaneelbeslag gewoon met een mes in het gewone beslag. Het is net als het maken van een gemarmerde cake.

Ik hield van drie snelle slagen van het mes in de lengte in de pan. Je wilt niet overboord gaan. Slechts een paar draaien zijn genoeg om een ​​mooi gemarmerd effect te krijgen.

De bovenkant van mijn brood bruin een beetje te veel. Ik had waarschijnlijk het brood losjes moeten bedekken met een folietent zodat de bovenkant niet zo bruin was.

Maar het glutenvrije kaneelbrood kwam er nog steeds goed uit. De smaak werd niet beïnvloed. Het zag er gewoon een beetje lichter uit.

Je moet het brood aan het einde van het bakken in de gaten houden, want je wilt het eruit trekken als het midden niet meer nat is. Uiteindelijk heb ik mijn brood ongeveer 5 minuten in de oven bewaard nadat ik de oven had uitgeschakeld, zodat het midden op de juiste manier was afgesteld zonder overbakken.

De smaak van dit low carb brood is fantastisch. De textuur is vergelijkbaar met een pondcake, omdat het amandelmeel de neiging heeft om snelle broden compact en zwaar te maken.

Je kunt een glazuur laten maken met poedersuiker op de bovenkant als je wilt, maar ik dacht dat het perfect was zoals het is. Dit zoete, keto-vriendelijke brood is een heerlijke traktatie met je 's ochtends thee of koffie.

En als je nog meer lage recepten voor carb zoet brood wilt zien, bekijk dan mijn Pinterest-bord.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: