Griekse salade met zoden - laag koolhydraten en glutenvrij

Griekse salade met zoden – laag koolhydraten en glutenvrij

Lage koolhydraten Griekse salade met zoodles is een geweldige manier om tuingroenten te gebruiken. Werp de basisingrediënten in de Griekse slasaus en serveer dan over verse courgette noedels.

Na het proberen van de Moussaka-schaal, was het niet meer dan logisch om nog een van mijn favoriete Griekse kanten te maken. We hebben veel komkommers uit de tuin gekregen en ook wat kleinere tomaten.

Deze populaire tuingroenten zijn perfect voor een Griekse salade! Omdat we ook veel courgettes hebben gekregen, serveerde ik de salade over een bedje van noedels. Supersnelle en makkelijke zomerse bijgerechtsalade die perfect past bij gegrild vlees.

Ik neem deze week ook een kleine pauze van zoete recepten. We hebben nu gele zomerpompoen uit onze oren.

Ik heb snacken op low carb gele squashcake en elke dag gestoomde squash aten. Ik moet gaan bevriezen of wat weggeven.

Er is geen enkele manier om het nu allemaal op te eten. Het is nu een goed moment om te werken aan recepten voor squash en courgette, maar het werk is nu gek en ik heb er gewoon geen tijd voor.

Dat is waarom ik me recent heb gericht op snel en gemakkelijk low carb-voedsel. Het is ook zomer. Wie wil er de hele dag op hun vrije dag koken als het weer zo lekker is? Ik bewaar dat voor een regenachtige dag.

Het warme weer duurt nooit lang als je in Connecticut woont. Dus ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten.

We verbouwen altijd een verscheidenheid aan tomaten. Met de kleine ronde tomaten sneed ik ze in twee. We hadden een paar kleine ovale die iets groter waren, dus ik kwart hen.

We hebben ook een paprikaplant die aardig fruit heeft afgegeven. Ik heb er een geboord en grof gehakt voor deze Griekse salade.

Er zijn twee dingen die je nooit wilt weglaten in een Griekse salade. Kalamata-olijven en feta-kaas. In restaurants hebben de olijven meestal kuilen, die ik echt haat in een salade. Daarom koop ik altijd ontpitte Kalamata-olijven.

Zodra alle groenten zijn uitgesneden, worden ze in de Griekse slasaus gegooid. De dressing die ik leuk vind, gebruikt olijfolie, rode wijnazijn en een eenvoudige kruidenmix. Dit is mijn favoriete saladedressing en het is zo eenvoudig om te maken!

Typisch, zou ik de salade over een bed van sla dienen. We hebben nu zoveel courgette dat ik wilde opgebruiken.

Waarom zou je dat niet gebruiken? Spiraalvormige zucchini-zoodles zijn een geweldige vervanging voor sla in salades.

Je kunt ook wat gehakte Genua-salami toevoegen als dit een maaltijd gaat worden. Het was een bijgerecht voor mij, dus ik heb geen vlees toegevoegd.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: