Griekse wig salade recept

Griekse wig salade

Ik hoop echt dat jullie allemaal zoveel van salades genieten als ik. Ik maakte geen grapje toen ik zei dat ze deze tijd van het jaar alles wilden eten. Omdat ze alles zijn wat ik wil eten, zijn ze alles wat ik wil maken en daarom wil ik alles plaatsen op deze vegetarische voedselblog van mij. Wie is voorstander van meer zomerse salades? Aye!

Deze schoonheden waren zwaar geïnspireerd door een salade in The Mixx hier in Kansas City. Het is mijn favoriete saladeplek en ik merk dat ik er ben als ik thuiskom van een reis naar een lege koelkast. Ze hebben altijd een leuke seizoenssalade.

Een paar maanden geleden was de seizoensoptie een mediterrane wig salade met een saus van olijven en al het andere dat je hier ziet. Het was vers, lekker en leuk om te eten, dus ik nam een ​​foto en noteerde de ingrediënten.

Ik besloot om simpelweg mijn hoofd van romaine sla te halveren, maar deze salades doen me denken aan ijsbergsalades, dus hield ik de "wig" in de titel. Mijn enige vergissing was het mengen van de feta in de component tomatensalade, waardoor de kleuren een beetje dof werden. Ze zijn mooier als de feta eroverheen wordt gestrooid, dus zo heb ik het recept geschreven. (De feta is overigens optioneel.)

De salades zijn vrij grote, nogal epische kant salades zoals geschreven. Je kunt ze in volledige maaltijden veranderen door kikkererwten in de tomatensalade te mengen en / of op quinoa te serveren. Ik heb wat meer detail verstrekt in de receptnotities. Laat me weten welke soorten salades je deze zomer hunkert! Ik sta altijd open voor alle receptsuggesties.

Mooie Griekse salade gemaakt met schijfjes Romaine sla, verse tomaten en bovenop gestapelde olijven en een tahinivulling van citroen. Deze salades bewaren niet goed voor later, dus ze worden het best direct geserveerd (of u kunt overgebleven sla, toppings en dressing apart bewaren en ze vlak voor het opdienen samenstellen). Recept levert 4 vrij grote groene salades op.

ingrediënten

Salade

 • 2 hoofden van romaine
 • 1 ½ kopje gehalveerde of gevierende cherrytomaatjes, afhankelijk van hun grootte
 • ⅔ kopje gehakte komkommer (ongeveer ½ middelgrote tuin komkommer)
 • ⅔ kop gehakte selderij (ongeveer 2 ribben)
 • ¼ kopje ontpitte en gehalveerde Kalamata-olijven
 • 1 sjalot, zeer dun gesneden
 • 1 eetlepel citroensap
 • Snufje zout

Lemon-tahini-dressing

 • ¼ kopje extra vierge olijfolie
 • 2 tot 3 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels Tahini
 • 2 tot 3 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
 • ½ theelepel fijnkorrelig zeezout
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak

garnituren

 • ¼ kopje afgebrokkelde fetakaas (optioneel)
 • ¼ kopje fijngehakte verse munt en / of basilicum

Instructions

 1. Om de salades te bereiden: Halveer de hoofden van romaine in de lengte, helemaal door hun basis zodat de helften intact blijven. Opzij zetten.
 2. Meng in een middelgrote mengkom de tomaten, komkommer, selderij, olijven, sjalot, citroensap en een snufje zout. Gooi te combineren en leg apart om te marineren.
 3. Om de dressing te bereiden: combineer alle ingrediënten in een maatbeker of een kleine kom, te beginnen met de kleinere hoeveelheden citroensap en knoflook. Klop om te mengen. Proef en voeg meer citroensap toe als het bitter smaakt of meer rits nodig heeft, en meer knoflook als het meer punch kan inpakken (ik hou van mijn dressing aan de garlicky kant). Kruid het met peper, klop nogmaals en zet apart.
 4. Om te assembleren: plaats elke snipperhelft op zijn eigen bord. Boven elk genereus met het tomatensalade mengsel. Met een lepel, besprenkel de dressing vrij royaal over de salades, en eindig ze met een strooi feta (indien gebruikt) en gehakte kruiden. Serveer onmiddellijk, met scherpe boter of steakmessen om het snijden te vergemakkelijken.

Notes

Recept geïnspireerd op The Mixx in Kansas City.
Maak het veganistisch: Sla de feta over. Misschien wilt u het goedmaken door meer olijven toe te voegen.
Om van deze salade een volledige maaltijd te maken: Ik denk dat je een blikje uitgelekte en gespoelde kikkererwten in de tomatensalade kunt mengen. En / of serveer de salades op een laag gekookte quinoa, die ik kan bevestigen is lekker. Ik zou ongeveer 1 kopje gedroogde quinoa koken. Hier is hoe je quinoa kunt bereiden.
Als je van dit recept houdt: Bekijk hier mijn Mexicaanse versie en meer verse mediterrane recepten hier.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: