Hoe Perfect Quinoa en 10 Quinoa Recepten koken

Hoe Perfect Quinoa en 10 Quinoa Recepten koken

Ik beschouw mezelf graag als een quinoa-expert. Ik heb gekookt lot ervan voor mijn kookboek. Kleine hoeveelheden, of veel tegelijk, met specerijen en groen, of zonder – ik heb het allemaal gedaan. De standaard quinoa-kookmethode begon me al vroeg te falen. Mijn quinoa was elke keer papperig en overdreven, en het maakte me gek.

Ik heb geprobeerd iets minder water te gebruiken dan normaal, wat elders is aanbevolen. Het hielp soms een beetje, maar andere keren moest ik meer en meer water toevoegen terwijl de quinoa aan het koken was. Toen dronk de droge quinoa veel te veel van de dressing die ik later heb toegevoegd.

Op een gegeven moment vroeg ik me af, waarom stellen alle quinoa-recepten voor om de quinoa tijdens het koken te bedekken? Mijn quinoa was allemaal gaar en papperig, dus het leek me het laatste wat ik moest doen.

Bingo! Dit is de truc voor perfect pluizige quinoa: Gebruik zoals gewoonlijk tweemaal zoveel water als quinoa, en kook dan onbedekt totdat de quinoa al het water heeft opgenomen. De kooktijd is afhankelijk van de hoeveelheid.

Zodra het water volledig is opgenomen, verwijdert u de pot van het vuur, bedekt u hem en laat u de quinoa 5 minuten stomen. Dat is wanneer de quinoa zich opent in pluizige quinoa-perfectie, en dat is hoe je quinoa op de juiste manier kunt bereiden.

Ik heb nogal wat vragen van jullie gekregen over het voorkomen van papperige quinoa, dus ik moest het gewoon delen. Ik typte het volledige recept en de instructies hieronder voor je in.

Blader naar beneden voor het volledige recept, plus een korte video met mijn techniek en 10 van mijn favoriete recepten voor quinoa. Voor nog meer quinoa-inspiratie kun je hier al mijn quinoa-recepten bekijken.

Kijk hoe je pluisloze Quinoa maakt

Leer hoe je elke keer perfecte quinoa kookt. Ik heb alle andere quinoa kookmethoden geprobeerd en deze werkt het best. Het is gemakkelijk om donzige quinoa te bereiden als je de juiste manier weet om het te doen!

ingrediënten

  • 1 deel ongekookte quinoa (bijv. 1 kop quinoa-elke kleur zal het doen-je zal eindigen met drie keer zoveel gekookte quinoa)
  • 2 delen water (bijvoorbeeld 2 kopjes water)
  • Zout, naar smaak (ongeveer ¼ theelepel zout per kop droge quinoa)

Instructions

  1. Spoel de quinoa af: Giet de quinoa in een fijnmazig vergiet en spoel onder stromend water gedurende minimaal 30 seconden. Goed laten wegvloeien. Deze stap verwijdert alle bitterheid aan de buitenkant van de quinoa (veroorzaakt door natuurlijk voorkomende saponinen).
  2. Combineer de gespoelde quinoa en water in een pan. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en verlaag de hitte dan een beetje om zachtjes te laten sudderen. Kook totdat de quinoa al het water heeft opgenomen, ongeveer 10 tot 20 minuten (kleine hoeveelheden quinoa zijn dichterbij 10 minuten klaar, grotere hoeveelheden tussen 15 en 20). Zet het vuur lager in de loop van de tijd om zachtjes te laten sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur, dek af en laat de quinoa 5 minuten stomen. Deze stap geeft de quinoa de tijd om in kleine krullen te duiken, dus het is lekker zacht. Verwijder het deksel en pluizig de quinoa met een vork. Breng op smaak met zout, naar smaak, tenzij je doorgaat met een ander recept zoals geschreven.

Notes

Serveersuggesties: Ik hou ervan een scheutje olijfolie en teen knoflook in warme quinoa te roeren voor extra smaak. Andere opties zijn gehakte verse spinazie of rucola, of gemasseerde boerenkool. Verse kruiden en / of gedroogde kruiden zijn leuk, evenals geraspte of verkruimelde kaas, zongedroogde tomaten, ontpit en gesneden olijven, enz.
Opslag suggesties: Overgebleven quinoa blijft goed, gekoeld, gedurende 4 tot 5 dagen. Zorg ervoor dat het is afgekoeld tot kamertemperatuur voordat het wordt afgedekt en afgekoeld.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: