Hoe suikervrije witte chocoladerepen maken

Hoe suikervrije witte chocoladerepen maken

Het is moeilijk om goed te vinden low carb suikervrije witte chocoladerepen. Daarom is het gewoon makkelijker om het thuis te maken met een recept als dit.

Ik had dit weekend zin in wat witte chocolade, dus ik speelde rond met mijn oude recept met witte amandelschors. Ik heb een paar wijzigingen in dat recept aangebracht en kwam met een nieuw recept voor suikervrije witte chocoladerepen.

Ik heb een combinatie van zoetstoffen gebruikt in mijn recept. Het mengen van zoetstoffen lijkt een betere smaak te geven.

In mijn originele recept met witte chocolade bast, heb ik xylitol gebruikt. Ik ben er sindsdien achter gekomen dat xylitol de insulineniveaus veel meer kan beïnvloeden dan erythritol. Dat is waarom ik de neiging heb om er vanaf te blijven. En het is giftig gebleken voor huisdieren.

Ik ontdekte ook kokosmelkpoeder dat veel minder koolhydraten bevat dan regulier volle melkpoeder. En het merk dat ik gebruik heeft ongeveer 65% kokosolie erin. We weten allemaal hoe geweldig dat is!

Je kunt ook dit goedkopere merk poeder kopen dat ook 65% kokosolie bevat. Ik vind de jerrycan echter leuker omdat die duurder is.

Als u kokosmelkpoeder zoekt als alternatief voor zuivel, moet u weten dat de meeste een kleine hoeveelheid caseïne bevatten die is afgeleid van melk.

En de meeste van de kokosmelkpoeders hebben ook een minieme hoeveelheid maltodextrine die meestal van maïs is afgeleid.

Ik vind dat kokosmelkpoeder minder koolhydraten bevat dan volle melkpoeder. Het geeft deze low carb suikervrije witte chocoladerepen ook een zoete romige textuur.

Ik vond dat de repen romiger werden na het toevoegen van extra kokosmelkpoeder. Mijn eerste batch gebruikte slechts 2 theelepels kokosmelkpoeder. Ik verhoogde dat tot 2 eetlepels en de chocolade was merkbaar zachter en romiger.

Na het maken van deze suikervrije witte chocoladerepen, realiseerde ik me dat ik echt moet investeren in een siliconen chocoladereep. Dus ik keek online rond en bestelde deze. Het kreeg geweldige beoordelingen.

Silicone is veel flexibeler dan plastic chocoladevormen die de neiging hebben om te barsten.

Ik bewaar mijn zelfgemaakte chocolade altijd in de koelkast. Ik weet niet zeker of het echt nodig is.

Het was hier echt heet en vochtig dus het is zeker veel veiliger om in de koelkast te zijn. Cacaoboter smelt in je hand, dus ik eet het graag als het gekoeld is.

Het vetgehalte in deze zelfgemaakte witte chocolade is redelijk hoog. Ik zou deze vetbommen niet noodzakelijkerwijs noemen, maar je zou ze zeker kunnen gebruiken om meer vet toe te voegen aan je dieet.

Het is waarschijnlijk niet nodig, maar ik heb wat zonnebloemlecithine toegevoegd bij het samen smelten van de ingrediënten.

Lecithine wordt vaak gebruikt in commercieel bereide chocolade en witte chocolade als stabiliserende emulgator. Het maakt je zelfgemaakte chocolade gladder en romiger.

Maar de lecithine kan worden weggelaten als u geen ander ingrediënt wilt kopen.

Ik ga deze zelfgemaakte witte chocolade opnieuw maken. Ik ben ook geïnteresseerd om te zien of het kan worden gebruikt in cookies en andere recepten in plaats van gewone witte chocolade.

Macadamia-koekjes met witte chocolade zijn altijd al een favoriet van mij geweest, dus ik moet deze misschien in fiches maken die in een gebakken koekje werken.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: