Keto Cinnamon Rolls - Coconut Flour Fathead Dough

Keto Cinnamon Rolls – Coconut Flour Fathead Dough

Het is eenvoudig te maken kanakorrels gebruik kokend bloem fathead deeg. Serveer ze warm met gesmolten roomkaas suikerglazuur bovenop. Ze zijn op elk moment van de dag een heerlijke traktatie.

Ik woonde onlangs een bloggerconferentie in Californië bij. En ik moet zeggen dat het eten, vooral bij het afscheidsdiner, behoorlijk verleidelijk was.

Hoewel ik het redelijk goed deed, besloot ik een aantal van de bijtdesserts te proeven. Het is zeldzaam dat ik echte suiker eet, maar ik wilde zien hoe de structuur eruit zag, zodat ik kon proberen een lage koolhydraatversie na te bootsen.

Nou, alleen die paar beten brachten wat zoete trekjes op gang. Dus besloot ik om te werken aan een recept voor kanak kaneelbroodjes met behulp van het fatheaddeeg uit mijn low carb bagels.

Ik heb een paar jaar geleden zelfs een aantal low carb kaneelbroodjes gemaakt. Maar ik was niet tevreden met de textuur van het deeg, dus heb ik ze nooit gepost. Ik heb de foto's waarschijnlijk nog steeds ergens.

Het idee om mijn deeg met kokosnootmeel te gebruiken kwam van een lezer die vertelde dat ze er heerlijke kanonkrullingsrollen van had gemaakt. Ze zei ook dat ze ze moest behandelen met roomkaas-glazuur.

Hoewel je pecannoten aan de vulling en topping kunt toevoegen, heb ik ervoor gekozen om de rollen notenvrij te houden. Vanwege het fatheaddeeg, is er geen manier om het zuivelvrij te maken, dus ging ik helemaal op pad met een toplaag van zoete roomkaas.

Mijn low carb-zoetstof naar keuze is tegenwoordig Lakanto. Dus ik gebruikte hun witte zoetstof, bruine zoetstof en poedervormige zoetstof in dit recept met kanakaneelrollen.

De gepoederde zoetstof Lakanto is twee keer zo zoet als gewone zoetstof met laag koolhydraatpoeder. Dus, de zak van één pond gaat ruim twee keer zo lang mee als een zak met gepoederd Swerve van 12 ounce.

Ik geef ook de voorkeur aan de smaak van monniksvrucht boven de vezelzoetstof die in Swerve wordt gebruikt. Soms gebruik ik een bulk Lakanto-zoetstof samen met geconcentreerde stevia. Het helpt de zoete smaak te complementeren.

Een andere reden waarom ik een geconcentreerde zoetstof wil toevoegen aan bulkzoetstoffen is om geld te besparen. Ik vind dat de geconcentreerde zoetstoffen zuiniger zijn als je tonnen porties krijgt in een klein flesje of een kleine fles.

Ik gebruikte echter alleen de bulkzoetstoffen in deze kanakaneelrollen. Je zou waarschijnlijk de geconcentreerde vanille-monniks fruitzoetstof in het deeg kunnen gebruiken.

In feite zou toevoeging van een scheutje vanille aan het deeg van de meel van kokosmelk waarschijnlijk de smaak verbeteren. Ik voeg dat toe als een optie.

Ik was behoorlijk onder de indruk van hoe deze kanakaneelrollen eruit kwamen te zien. Het deeg was licht en luchtig en het had precies de juiste hoeveelheid zoetheid.

Als je die superzoete broodjes gewend bent, wil je misschien de zoetstof verhogen. Je kunt zeker net genoeg vloeibaar zoetmiddel toevoegen aan je favoriete zoetheid.

En als je iets zoets wilt, is er altijd de mogelijkheid om wat suikervrije ahornsiroop of een vezelsiroop toe te voegen. Ik houd meer van de hartige kant, dus ik was licht op de koolhydraatarme zoetstoffen.

Persoonlijk denk ik niet dat het een goed idee is om te veel snoep te eten, welk voedingsplan je ook volgt. Ze hebben de neiging om honger te veroorzaken die ervoor zorgt dat mensen te veel eten.

Het is zeker het geval met mij. Wanneer ik veel lage koolhydraten-traktaties eet, ben ik geneigd overboord te gaan. Ik heb dus ver terug gesneden op het aantal zoete recepten.

Ik weet dat veel mensen de dessertrecepten nodig hebben wanneer ze voor het eerst beginnen. Daarom ga ik proberen meer van die recepten toe te voegen, ook al probeer ik ze niet op te eten.

Er zijn genoeg familie en vrienden die de low carb-goodies zoals deze Keto-kaneelbroodjes zullen eten. Dus, ik geef veel meer zoet voedsel dat ik liever niet eet.

Maar het is leuk om af en toe een traktatie te geven. Dus, ik ben blij dat ik een goede verzameling low carb-desserts heb die ik kan maken wanneer dat nodig is.

Omdat het deeg van meel van kokosmeel met meel zo goed werkte in dit recept, denk ik erover om het korstkoofbrood in een zoet recept te proberen. Ik weet dat het vies klinkt, maar er zijn een paar zoete recepten voor weinig koolhydraten met varkensvleesschillen.

Een keto-kaneelbroodjes recept klinkt niet erg smakelijk bij het toevoegen van varkenszwoerd aan het deeg. Maar je weet het nooit totdat je het probeert, toch?

Ik hoop dat ik volgende maand veel meer tijd voor receptontwikkeling zal hebben. Ik heb deze website gaande gehouden terwijl ik een fulltime ingenieurstaak bekleedde. Maar ik ben van plan om die baan binnen een paar weken te verlaten.

Deze broodjes zijn geweldig voor een 'grab and go' ontbijt in de ochtend. Ik raad aan om ze ongeveer 40 seconden in de magnetron te verwarmen, omdat ze veel warmer zijn.

Je kunt een aantal andere keto-ontbijtideeën zoals keto-smoothies zien op mijn Community-tafelposten. En als je van zoete ochtendtraktaties houdt, kun je mijn chocolade-ijs low carb donuts met kokosnoot bekijken.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: