Keto Lijnzaad Crackers Recept met Knoflook Parmezaanse kaas

Keto Lijnzaad Crackers Recept met Knoflook Parmezaanse kaas

Een eenvoudig te makenketo vlaszaad crackers recept met knoflook Parmezaanse smaak. Deze eenvoudige koolhydraatcrackers zijn een geweldige zelfgemaakte snack.

Het is een goed idee om door de voorraadkamer te gaan en te bepalen welke items al een tijdje op de plank liggen. Ik had een aantal maanden geleden volgeladen met lijnzaad, omdat er veel lage koolhydratenrecepten in mijn stapel lagen die vlas opriepen. Helaas heb ik niet de tijd gehad om veel van de recepten die ik heb opgeslagen te proberen.

Ik wilde Laura Dolson's recept voor knoflook-parmezaanse kaas en vlaszaadkraker proberen. Ik werd eraan herinnerd toen ik een Cheddar Asiago Cheese Cracker-recept zag. Hoewel die low carb-crackers er zoveel beter uitzagen dan die van Laura, had ik geen vermont-kaaspoeder. En ik was op zoek naar een vlasmaaltijd.

Ik moet misschien heel snel een bestelling voor dat kaaspoeder doen. Die crackers van Cheddar Asiago zagen er zo goed uit en staan ​​hoog op mijn lijst met dingen om te proberen. Maar in de tussentijd gebruikte ik gewoon oude parmezaanse kaas om koolhydraatarme crackers te maken.

Koolhydraten in lijnzaad

Als je online op zoek gaat naar de voedingswaarde van lijnzaad, zou je ze misschien niet als koolhydraatarm beschouwen. Dit komt omdat een kop bijna 50 gram koolhydraten heeft. De meeste koolhydraten zijn echter vezels, dus het aantal netto koolhydraten is erg laag.

Een kopje is eigenlijk heel veel vlas. De aanbevolen portie is slechts een eetlepel. Daarom heeft een typische portie slechts ongeveer 3 gram koolhydraten. En bijna al die koolhydraten zijn vezels!

Dus de koolhydraten in lijnzaad zijn relatief laag en de netto koolhydraten in één portie is vrij dicht bij nul als je de vezels aftrekt. Dat is de reden waarom deze voedzame zaden veel worden gebruikt in keto-voedingsmiddelen. Bovendien hebben ze de voordelen van omega-3-vetzuren toegevoegd en zijn ze ook een goede bron van thiamine, magnesium, mangaan en koper!

Hoe maak je zelfgemaakte lijnzaad crackers

Dit was de eerste keer dat ik zelfgemaakte low carb-crackers maakte, dus ik wist niet zeker wat te verwachten. Het was een stuk eenvoudiger dan ik had verwacht.

Het proces voor het maken van vlaszaadcrackers is eenvoudig. Je combineert lijnzaadmeel, water, zout en optionele smaakmakers in een grote kom. Voor de juiste consistentie kan de hoeveelheid water naar behoefte worden aangepast. Vervolgens wordt het deeg plat op perkamentpapier of een siliconen bakmat uitgerold.

Ik had moeite om het deeg zelfs uit te rollen en de crackers in het midden waren merkbaar dikker dan die aan de randen. Als je van dunne en knapperige crackers houdt, moet je proberen het deeg zo dun en gelijkmatig mogelijk uit te rollen. Je kunt een tandenstoker gebruiken om in het midden te prikken om de dikte te bepalen.

Ik gebruikte een pizzasnijwiel om het uitgerolde deeg te snijden voordat ik het in de oven zette, maar ik had richtmerktekens moeten maken om de krakers uniformer van formaat te maken. Dit zijn dingen die ik zal corrigeren voor de volgende keer dat ik crackers maak.

Hoeveel koolhydraten in crackers?

Een royale portie van deze vlascrackers heeft slechts één gram netto-koolhydraten. Dat komt omdat het lijnzaadmeel bijna allemaal vezel is.

De Parmezaanse kaas en knoflookpoeder voegen kleine hoeveelheden koolhydraten toe, maar het is niet veel. Maar u kunt deze smaken laten liggen en de crackers gewoon met zout kruiden.

Kruiden zoals rozemarijn kunnen worden toegevoegd om de smaak te veranderen. De meeste smaakmakers verhogen het aantal koolhydraten niet significant. Maar het is een goed idee om het aantal koolhydraten op te zoeken van elk ingrediënt dat u besluit te gebruiken.

Waarom maak je je eigen vlascrackers?

Ik heb in het verleden in dozen verpakte low carb-crackers gekocht en ze zijn niet beter dan dit eenvoudige recept. Ik kan me de prijs niet herinneren, maar ik weet zeker dat het goedkoper is om ze thuis te maken. Ik heb altijd van het hebben van knapperige snacks gehouden en de toegevoegde vezel in deze vlascrackers maakt absoluut tot het een gezonde keus.

Ik zou graag wat crackers van amandelmeel maken omdat het een meer neutrale smaak zou geven. Misschien zelfs een low carb-versie van Cheese-It-crackers maken waar mijn kinderen dol op zijn. Op een dag hoop ik dat mijn hele familie zal overgaan op koolhydraatbeperkt eten, terwijl ik ze langzaam probeer te verbergen.

Deze crackers worden goed geserveerd met kaasschijfjes. Of u kunt ze onderdompelen in een warme krabdip voor een speciaal voorgerecht.

Knoflook Parmezaanse Keto Lijnzaad Crackers Recept

Geniet van deze eenvoudige low carb snack! En zorg ervoor dat u ons laat weten wat u denkt in de opmerkingen.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: