Koriander Kip Kebabs met Citroen Cilantro Yoghurtsaus - Mynutritionalpal.com

Koriander Chicken Kebabs met Lemon Cilantro Yoghurtsaus

Waarom ik niet vaker Indiaas eten eet, kan ik je niet vertellen. Met de eerste hap elke keer als ik het eet, denk ik bij mezelf dat dit een serieus ongelooflijke smaak is. De geurige mix van kruiden en specerijen en de romige sauzen die er vaak bij horen, zijn gewoonweg verrukkelijk.

Dus mijn man bestelt nog steeds de krant. Ja, hij is 28 jaar oud, maar soms vraag ik me af of hij in een ander tijdperk is opgegroeid =). Hij zegt dat hij het altijd al heeft gelezen sinds hij een kind was. Ik hou niet van de krant. Ze zouden serieus wat positievere dingen kunnen vinden om over te praten als je het mij vraagt. Waarom zijn de media zo verslaafd aan het negatieve? De enige keer dat ik het leuk vind om de krant op te halen, is wanneer ik iets met eten te maken heb, zoals het tijdschrift Relish dat af en toe op de zondagkrant verschijnt. Afgelopen zondag hadden ze een vergelijkbare versie hiervan die me inspireerde om dit recept te maken. Ik ben verliefd op deze kip kebab. Verdrietig genoeg ben ik er zeker van dat ik de mijne te gaar heeft gehad – ik heb de angst om mijn kip te koken en het regende en winderde buiten en mijn grilltemperatuur werd nooit superheet … en ik was te lui om de interne temperatuur van de kip te controleren ( wat de beste optie is). Hoewel ik deze langer heb gegrild dan welke kip kabob dan ook, waren ze nog steeds heerlijk. En de citroencilantro yoghurt dipsaus is de perfecte, pittige melange om deze hartige kip te omhullen.

Je kunt de room weglaten als je dit recept lichter wilt houden, het is optioneel, maar ik vind het heerlijk in Indiaas eten. Ik wilde ook een lichte vorm van zoetheid om de zuurgraad van de citroen en de zwezerik van de yoghurt in evenwicht te brengen en de zoetheid van de room deed precies de slag. Genieten!

Vergeet niet om je te abonneren op de Mynutritionalpal.com-nieuwsbrief om nieuwe receptmeldingen te ontvangen in je inbox!

Volg Mynutritionalpal.com op Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter voor alle nieuwste updates, recepten en inhoud.

Afdrukken

Koriander Chicken Kebabs

Heb je dit recept gemaakt? Laat je mening achter.

ingrediënten

 • 1/4 kop olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1/2 theelepel citroenschil
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 tl gemalen koriander
 • 2 tl gemalen komijn
 • 1 theelepel paprika
 • 1/2 theelepel cayennepeper (of minder als je niet van warmte houdt)
 • 1/8 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
 • 1 1/2 lb skinless kippenborst, snijd in stukken van 1 duim

Cilantro Yoghurtsaus

 • 1/2 kop vetvrije gewone Griekse yoghurt
 • 2 eetlepels crème (optioneel)
 • 2 tl citroensap
 • 1/4 theelepel citroenschil
 • 1 eetlepel gehakte verse koriander
 • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 eerlijke snuifje gedroogde gember
 • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Instructions

 1. Meng in een mengkom olijfolie, citroensap, 1/2 theelepel citroenschil, 2 teentjes knoflook, koriander, komijn, paprika, cayennepeper, kaneel, zout en peper. Leg de stukjes kip in een grote hersluitbare zak en giet de marinade over de kip. Sluit de zak en druk de kip in de marinade. Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Rijg kip op spiesjes (als je houten spiesen gedurende 5 minuten in warm water hebt gedrenkt). Verwarm een ​​grill op middelhoog vuur voor. Borstel grill licht met olie en grill kip, roteer een keer halverwege het grillen, tot het gaar is, ongeveer 9 minuten. Serveer warm met Lemon Cilantro Yoghurtsaus.
 2. Voor Lemon Cilantro Yoghurtsaus:
 3. Meng alle ingrediënten in een kleine mengkom. Bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
 4. Receptbron: geïnspireerd door dit recept van Relish
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: