Krokante paddenstoelen, spinazie en avocado-quesadilla's

Krokante paddenstoelen, spinazie en avocado-quesadilla's

Soms mis ik wachttafels en serveer ik drankjes. Op mijn drukste momenten in het restaurant waren mijn gedachten verteerd door de taken die voor handen waren. Ik vulde woedend drankbevelen, gooide ijs in glimmende glazen en schonk sterke drank door de graaf in mijn hoofd, stabiel als een metronoom. Ik stak het terras over met drie drankjes in de ene hand en een waterkruik in de andere. Ik rende naar achteren om een ​​vat te veranderen en sleurde de oude eruit zoals ik al een miljoen keer eerder had gedaan. Mijn armen waren toen sterker.

Er is voldoening in een dag hard werken. Mijn diensten waren gevuld met een glimlach en dank je wel en grapjes met mijn collega-serveersters in de hoek. Elke uitwisseling kwam met onmiddellijke bevrediging omdat ik iets verdiende voor elk geleverd drankje. Aan het eind van de dag verliet ik het werk met een prop geld in mijn portefeuille en schopte mijn voeten op de salontafel. Ik ging naar huis en ik was klaar.

Directe bevrediging is ook ingebouwd in bloggen. Ik denk dat dat een belangrijk deel van zijn aantrekkingskracht is; klikken op publiceren en het ontvangen van directe feedback van collega-bloggers en trouwe lezers is gewoon de beste. Uw reacties, Facebook-likes en tweets maken mijn dag, elke dag opnieuw. Ik ben ook dol op de kook- en voedselfoto's van bloggen op voedsel: ze zetten me op en bewegen, hakken groenten en hupten op stoelen om foto's te maken. Ook al ben ik nooit echt "klaar" aan het einde van de dag als het gaat om bloggen (er is altijd meer te doen), bloggen (en alles wat het omvat) is wat ik graag doe.

Soms, vooral op dagen dat ik de hele dag voor het computerscherm heb gewerkt, stel ik me uit door te dagdromen van een meer fysiek actieve bezigheid. Ik denk bij mezelf dat ik liever lichamelijk moe naar huis ga dan mentaal uitgeput. Ik vraag me af of ik mijn dagtaak weer aan de serveerster zou moeten opgeven, zodat ik meer van mijn denktijd aan dit blog zou kunnen besteden. Dan herinner ik me de noodzaak van een ziekteverzekering en -stabiliteit, en ik huiver bij de gedachte dat ik met de vuile vaatwasser van iemand anders zou worden bespat. Zeker kunnen sommigen van jullie zich verhouden?

Omdat ik mijn situatie in de nabije toekomst niet zal veranderen, neem ik aan dat ik je over deze quesadilla's zal vertellen. Oh, deze quesadilla's! Quesadilla's zijn mijn go-to lazy lunch of diner voor een, maar deze quesadilla's zijn iets speciaals. Ze zijn gevuld met groenten en greens (en natuurlijk kaas), evenals romige plakjes rijpe avocado.

Dat gezegd hebbende, is het echte hoogtepunt van de quesadilla de onweerstaanbare knapperige kant die wordt geproduceerd wanneer kaas sist tussen de tortilla en de hete koekenpan. Als je quesadilla's of gegrilde kaassandwiches ooit kaas uit de rand hebben gelekt en die kaas in feite tegen de tortilla of het brood is gebakken, weet je gewoon hoe heerlijk die knapperige kaas kan zijn. Mijn vader zei onlangs dat mijn oma deze methode vroeger gebruikte voor gegrilde kaassandwiches, dus ik denk graag dat we allebei de truc zelf hebben ontdekt, twee generaties van elkaar verwijderd. Ik zou zeggen dat de smaakvoorkeur voor knapperige kaas genetisch bepaald moet zijn, maar laten we het eens worden: wie houdt er nou niet van knapperige kaas ?!

De conclusie is dat deze cheesy-crispy-creamy quesadillas perfect zouden zijn als Super Bowl-hapjes, of voor de lunch van morgen. Als je deze wilt veranderen met verschillende vullingen op de weg, stel ik voor om de avocado in het midden en de knapperige, goedkope kant te behouden. Ze nemen de quesadilla echt van gewoon naar onweerstaanbaar.

Heerlijke, vullende vegetarische quesadillas gevuld met champignons, spinazie en romige avocado. Deze quesadilla's hebben onweerstaanbare krokante kanten.

ingrediënten

 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ rode ui, gehakt
 • zout
 • 8 tot 10 ons cremini-paddenstoelen (AKA baby-bella's), in dunne plakjes gesneden
 • 6 gram babyspinazie, grof gehakt
 • ½ kleine limoen, geperst
 • 2 ½ kopjes geraspte rauwe Jack of cheddar, verdeeld
 • 2 avocado's uit Mexico, in dunne plakjes gesneden
 • 4 middelgrote volkoren tortilla's
 • rode salsa in de schaal

Instructions

 1. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het glinstert. Voeg de gehakte rode ui en een scheutje zout toe, af en toe roerend, tot de uien doorschijnend worden. Voeg in plakjes gesneden champignons toe en kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn en goudbruin worden, ongeveer 6 minuten. Voeg de helft van het spinazie mengsel toe, laat het een beetje verwelken en voeg dan de tweede toe. Kook tot spinazie is verwelkt en het mengsel is droog, 2 tot 3 minuten of langer. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje limoensap. Haal van het vuur.
 2. Verdeel 1 kop verscheurde kaas tussen de 4 quesadilla's, bedek slechts de helft van elke tortilla met kaas. Verdeel het spinazie- en paddenstoelenmengsel gelijkmatig over de kaas op elke quesadilla en garneer met avocado. Leg dit alles samen met 1 kopje geraspte kaas, gelijk verdeeld tussen de 4 quesadilla's. Druk op de lege tortilla halverwege de bovenste laagjes.
 3. Verwarm een ​​middelgrote tot grote koekenpan (bij voorkeur gietijzer) op het vuur op middelhoog vuur. Plaats een quesadilla (of twee, als ze passen) in de pan. Laat een paar minuten koken en draai voorzichtig om met een spatel. Strooi onmiddellijk een deel van de overgebleven kaas over de hete kanten van de quesadilla's en laat deze smelten, terwijl de andere kant een paar minuten kookt. Draai elke quesadilla om en laat de kaas een paar minuten in de quesadilla sissen. Draai de andere kant om en kook nog een paar minuten, indien nodig, totdat beide kanten een mooi, knapperig goudbruin zijn. Laat de quesadilla's een paar minuten op een snijplank afkoelen, en plak dan elke quesadilla in drie plakjes met een pizzasnijder of een heel scherp mes. Serveer met salsa.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator.Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: