Lage koolhydraten Tiramisu gemaakt met amandelmeel - glutenvrij

Lage koolhydraten Tiramisu gemaakt met amandelmeel – glutenvrij

Een heerlijke koolhydraatarme tiramisu dat is ook glutenvrij. De cakebodem is gemaakt met amandelmeel en het dessert is gezoet met stevia en erythritol.

Iedereen heeft een favoriet dessert. De mijne is tiramisu. Ik kreeg voor het eerst kennis met dit Italiaanse dessert nadat mijn zus terugkwam van een reis naar Engeland. Ze was opgetogen over een dessert dat ze daar had gemaakt met vrouwelijke vingers en vla.

Ik was stervende om tiramisu te proberen nadat mijn zus me erover had verteld. Dus we zijn erin geslaagd om een ​​recept te vinden en hebben het samen in het huis van onze ouders gemaakt. Dit was al in de jaren negentig, voordat het internet direct beschikbaar was in huizen, dus het was niet zo eenvoudig om informatie te krijgen.

Mijn zus en ik konden de mascarpone-kaas niet in handen krijgen, dus maakten we een vervanging voor roomkaas, zure room en zware room. Het was liefde bij de eerste hap!

Ik wist dat ik een manier moest bedenken om een ​​koolhydraatarme tiramisu te maken. Het enige moeilijke deel was het vinden van een vervanger voor de vrouwelijke vingers.

Tegenwoordig is het veel gemakkelijker om mascarpone-kaas te vinden. De meeste supermarkten hebben een speciale kaasafdeling waar ik de mijne koop.

Anders dan de vrouwelijke vingers en suiker, is tiramisu relatief weinig koolhydraten. Daarom is een heerlijke low carb tiramisu niet zo moeilijk om te doen. De sleutel is om een ​​geweldige low carb glutenvrije substituut voor de dame vingers te vinden.

Het low carb-biscuitrecept dat ik voor de lady fingers gebruikte, is gebaseerd op een recept van Karen Barnaby. Het is een zeer lichte en sponsachtige cake gemaakt met amandelmeel, dus dit is ook een glutenvrije tiramisu.

Zeer sterke koffie of espresso is nodig bij het maken van deze low carb tiramisu. Ik gebruik graag espresso met een beetje kruidige rum toegevoegd.

Ik heb een Aerobie AeroPress, een goedkope handmatige koffiezetapparaat die ook espresso gebruikt. De vla die ik heb gebruikt, is gebaseerd op een traditioneel tiramisu-recept dat ik al jaren heb.

Als je een liefhebber bent van tiramisu zoals ik ben, weet ik dat je van dit recept gaat houden. Dus, je wilt naar de winkel rennen voor een of andere mascarpone-kaas als je die nog niet hebt.

Ik heb ook een heleboel tiramisu whoopiepastei verzonnen. Uiteindelijk zal ik nog enkele andere traktaties met tiramisu-aroma bedenken.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: