Lemony linzen en kikkererwt salade met radijs en kruiden

Lemony linzen en kikkererwt salade met radijs en kruiden

Kijken jullie allemaal naar "Scandal"? Ik kijk zelden tv, maar die show vond ik onlangs op Netflix en ik ben verslaafd. Het is soms dramatisch, zelfs een soap-opera, maar ik kan niet stoppen met spelen. Ik kan ook niet stoppen met het bewonderen van de kledingkast van het hoofdpersonage. Mevrouw Olivia Pope ziet er altijd zo perfect en gepolijst uit. Ze laat me graag ronddweilen in stijlvolle jassen en ellebogenlange leren handschoenen. Het maakt me niet uit als het 70 graden buiten is! Waar zijn mijn mooie kasjmierjassen? Waar zijn mijn stiletto's met rode zolen?

Zucht. Zelfs als ik me zo'n prachtige kleding kon veroorloven, zou ik mijn enkels in die vier-inch Louboutins en druipketchup in mijn witte zijden blouses verdraaien. Geen twijfel daarover. Gelukkig heeft dit blogwerk geen luxe garderobe nodig. Ik zou in mijn pyjama kunnen werken voor alles wat je weet. (Misschien ben ik dat wel! Ok, dat ben ik.)

We hebben zojuist de belangrijkste reden gevonden waarom ik graag iets publiceer over eten, in plaats van mode of interieurontwerp of zelfs reizen, omdat ik iets kan promoten dat echt haalbaar is. En goed voor jou. Je zou kunnen stoppen bij de supermarkt op weg naar huis en deze gezonde salade voor het avondeten hebben vanavond.

Ik weet dat ik dit altijd zeg, maar deze salade is absoluut mijn nieuwe favoriet. Het is gedurfd en fel gearomatiseerd, vergelijkbaar met mijn Libanese bonenensalade. De radijsjes geven een heerlijke, pittige crunch en de munt en dille maken de salade levend.

Ik heb deze salade nu een paar keer gemaakt, met zowel vers gekookte linzen als gestoomde linzen van Trader Joe. Het is geweldig, maar ik raad aan om voorgestoomde linzen te gebruiken als je haast hebt. Het is een uitstekende kandidaat voor potlucks en werklunches, omdat het goed verpakt is en een aantal dagen in de koelkast blijft. Durf ik het een nieuwe klassieker te noemen?

Een frisse en vullende boonsalade op smaak gebracht met citroen en verse munt en dille. Gebruik gestoomde linzen en ingeblikte kikkererwten voor een maaltijd klaar in minder dan 20 minuten. Deze salade blijft een paar dagen goed in de koelkast en is geweldig voor de lunch!

ingrediënten

Linzen (kook zelf, gebruik de onderstaande ingrediënten of gebruik in plaats daarvan een 17-ounce pakket gestoomde Franse linzen)

 • 2 kopjes gedroogde zwarte beloegalinzen of Franse groene linzen
 • 2 grote knoflookteentjes, in de lengte gehalveerd
 • 2 eetlepels olijfolie

Citroendressing

 • ¼ kopje vers citroensap (ongeveer 2 citroenen van gemiddelde waarde)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel Dijon-mosterd
 • 1 theelepel honing of ahornsiroop
 • 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
 • ¼ theelepel fijnkorrelig zeezout
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Salade

 • 1 blik (15 ons) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt, of 1 ½ kopjes gekookte kikkererwten
 • 1 grote bos radijs, dun gesneden en grof gehakt
 • ¼ kopje gehakte verse, groene kruiden, gehakt (combinatie van munt en dille aanbevolen)
 • Optionele garnituren: gesneden avocado, afgebrokkelde feta of geitenkaas, handvol verse bladgroenten

Instructions

 1. Om de linzen te koken: pluk de linzen om alle stukjes puin te verwijderen. Spoel de linzen onder stromend water in een zeef met mazen. In een middelgrote pot, combineer de linzen, gehalveerde knoflookteentjes, olijfolie en 4 kopjes water. Breng het water aan de kook, laat het vuur zachtjes koken en kook tot de linzen gaar en zacht zijn, en dat duurt ongeveer 20 tot 35 minuten. Giet de linzen af ​​en gooi de knoflookteentjes weg.
 2. Om de dressing te maken: Klop de ingrediënten samen in een kleine kom. Als u voorgestoomde linzen gebruikt in plaats van zelf te koken, voeg dan een extra teen gehakte knoflook en een extra eetlepel olijfolie toe.
 3. In een grote serveerschaal, combineer de linzen, kikkererwten, gehakte radijzen en kruiden. Sprenkel in de dressing en gooi om te combineren. Serveer met avocado, verkruimelde kaas of verse groenten als je dat wilt.

Notes

Recept geïnspireerd op Deb's linzen- en kikkererwtensalade.
Maak het veganistisch: Gebruik ahornsiroop in plaats van de honing.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: