Roergebakken gierst - vegetarisch recept

Lente Roergebakken gierst

Kunnen we een minuutje echt worden? Ik moet een paar bekentenissen doen. Voordat we beginnen, wil ik echter wijzen op de absurditeit van de bovenstaande foto. Het is een kom gestapeld bovenop een andere kom. Wie gebruikt er twee kommen wanneer iemand duidelijk zijn werk doet ?! Laura's laatste bericht reed echt naar huis, hoe dwaas voedselfotografie kan zijn. Ik wil dat mijn eten er echt uitziet, alsof je erin zou kunnen graven zonder een posterbord gestut tegen een Patron-fles die op je hoofd valt (dat is gebeurd).

Deze Saveur-zaak heeft me doen nadenken over alle absurditeiten die inherent zijn aan deze blog, en een verhelderende correspondentie met Kelsey heeft me geholpen ze te verbaliseren. Om te beginnen de naam Cookie en Kate. Ik heet Kate niet, het is Kathryne! Mijn vader noemt me Kate, maar ik zou mezelf nooit in het echte leven voorstellen als Kate. Ik dacht dat Kate makkelijker te spellen zou zijn en ik voelde me een beetje veiliger bij het pseudoniem op internet. Ik ben en zal altijd Kathryne zijn, genoemd naar mijn grootmoeder Mildred Kathryne. Mijn excuses voor de verwarring.

Ook begon deze blog niet als een voedselblog. Het is volkomen toevallig dat de naam van mijn geadopteerde hond ook de naam van een levensmiddel is. Ik heb echt de naam Cookie en Kate gekozen, omdat ik dacht dat het een leuke manier was en de domeinnaam beschikbaar was. Ik ben dankbaar dat de naam geschikt is voor een foodblog, maar soms maak ik me zorgen dat het schattig klinkt, wat problematisch is omdat ik geen schattig soort meisje ben. Ik draag zelden roze, ik voeg geen hagelslag toe en ik walg van cakepops.

Ik heb niet veel van mijn vrienden of mijn uitgebreide familie over deze blog verteld. Om een ​​of andere reden is het goed als vreemden uren op mijn blog doorbrengen, maar ik schud in mijn kont wanneer een vriend op bezoek komt. Ik heb er zoveel van mezelf erin gegoten dat ik het gevoel heb dat ik mezelf op een voetstuk heb gestut en ik kan het niet uitstaan ​​om centraal te staan.

Hoewel ik me de afgelopen jaren heb verdiept in de wereld van eten en koken, word ik nog steeds nerveus als ik kook voor vrienden. Ik nodig ze niet uit om zo vaak te eten als ik zou willen. De meeste van mijn maaltijden bestaan ​​uit willekeurige combinaties van restjes, die op mijn bank worden gegeten, met Cookie on crumb patrol.

Ik hou echter van koken voor mezelf, omdat ik de volledige vrijheid heb om nieuwe ideeën uit te proberen. Ik ben de enige die de resultaten moet opeten! De recepten die je hier vindt zijn degene die ik heb gemaakt of getest en aangepast totdat ze precies goed zijn. Als het tijd is om ze te fotograferen, kleed ik mijn maaltijden voor dit blog aan zoals ik dat zou doen voor een bedrijf (omdat je mijn bedrijf bent).

Meer bekentenissen: elk recept op deze blog is vegetarisch, maar ik kan een sissend stukje spek niet weerstaan. Ik kan mijn keuken niet schoonhouden om mijn leven te redden; gerechten worden op mijn aanrecht gestapeld terwijl ik typ. Ik heb een irrationele angst voor lopende dooiers. Ik pleit voor het nuttigen van een bolletje ijs, alsof ik niet geobsedeerd ben door die stomme vijf pond (ik doe het). Ik mix heerlijke drankjes tijdens de daglichturen voor deze blog, maar je zult zien dat ik geniet van twee dollar bourbon en frisdranken met citroen als ik uit met vrienden ben. Dacht dat je het allemaal zou moeten weten.

Ik ben voortdurend verbaasd dat jullie allemaal mijn kleine plaats op internet komen bezoeken. Ik ben nederig om te horen dat je mijn recepten probeert, en zo blij als je ervan geniet. Notities maken en recepten met u delen is een genot. Ik ben blij dat we al deze kleine dingen hebben opgeruimd, omdat ik denk dat jullie allemaal de beste zijn. Hartelijk dank voor uw steun.

-Kathryne

Deze geroerbakte gierst met seizoensgroenten is geruststellend, heerlijk en vullend. Het is perfect voor regenachtige lentedagen. Ik heb hier asperges en wortels gebruikt, maar voel je vrij om gesneden broccoli, paprikareepjes of een andere in dunne plakjes gesneden groente te vervangen.

ingrediënten

 • 1 kop gierst, gespoeld
 • 3 kopjes water
 • Zout, naar smaak
 • 1 eetlepel of meer van biologische pindaolie of plantaardige olie, verdeeld
 • 1 eetlepel geroosterde sesamolie, verdeeld
 • 2 eieren, geslagen
 • ½ inch verse gember, huid verwijderd en fijngehakt of geraspt door een Microplane
 • 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst
 • 3 wortels, in linten gesneden met een dunschiller
 • Handvol asperges, harde uiteinden afgebeten en in stukjes van 2-inch gesneden
 • ½ kop gehakte groene uien
 • 1 eetlepel tamari, shoyu of sojasaus *
 • Aanbevolen garnituren: gehakte verse koriander en rode pepervlokken

Instructions

 1. Kook de gierst: Breng 3 kopjes gezout water aan de kook in een grote pan. Voeg de gierst toe, laat sudderen en kook, afgedekt, gedurende 20 tot 25 minuten. Pluis met een vork, breng op smaak met zout naar smaak en laat het 5 minuten rusten, afgedekt. (U kunt dit van tevoren doen en de overgebleven gierst in de koelkast zetten tot u klaar bent om de koekenpan op te warmen).
 2. Schik al uw voorbereide ingrediënten binnen handbereik van de kachel. Op een middelhoog vuur verwarm de helft van de pinda / plantaardige olie en de helft van de sesamolie in een wok of grote koekenpan. Als het warm is, giet de eieren erin en draai de pan om een ​​dunne laag ei ​​te maken. Laat het opstijven (ongeveer 45 seconden), vouw vervolgens de eieren over zichzelf en kook nog ongeveer 30 seconden en breng over naar een bord of snijplank. Laat het een beetje afkoelen en snijd het in reepjes.
 3. Veeg eventueel overgebleven ei van de pan en breng het terug op middelhoog vuur. Voeg de resterende olie toe en laat het voldoende opwarmen zodat een druppel water bij contact met heet water sist. Roer de gember en knoflook erdoor en kook ongeveer 15 seconden. Voeg de wortels, asperges en groene uien nog eens 30 seconden toe onder voortdurend roeren. Roer de gierst en tamari / shoyu / sojasaus 30 seconden erdoor, voeg dan het ei toe en kook nog eens 30 seconden.
 4. Verdeel het in twee kommen en dek af met wat verse korianderblaadjes, een sprenkel rode pepervlokken en een klein scheutje shoyu, sesamolie of tamari, indien nodig.

Notes

Recept aangepast van Super Natural Cooking door Heidi Swanson.
Leuke voedingsfeiten: Je kunt gierst herkennen als vogelvoer, maar het is ook volledig mensenvoedsel! Heidi zegt dat het gemakkelijk verteerbaar en rijk aan magnesium is. Het is ook glutenvrij. Ik heb gespeeld met gekookte gierst en merkte dat ik het liever had in hartige maaltijden, deze is mijn favoriet. Je kunt ook rauwe gierst toevoegen aan gebakken goederen voor een leuke crunch, zoals ik deed in mijn pompoenbrood.
Verander het: Voel je vrij om gekookte rijst als gierst te vervangen door de gierst, maar ik ben dol op de bijna romige, pluizige textuur van gierst.
Maak het nootvrij: Gebruik plantaardige olie in plaats van arachideolie.
* Wacht, wat is dat? Shoyu is een Japanse sojasaus die niet zo hard of zout smaakt als de meeste andere sojasausjes. Het is echter niet glutenvrij. Vervang natriumnaratrië als u gevoelig bent voor gluten.
Dank je: naar Native Roots Market voor het leveren van die prachtige lokale eieren en de gedroogde gierst.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: