Low Carb Crack Slaw met rundvlees en kool

Low Carb Crack Slaw met rundvlees en kool

Een snel en gemakkelijk low carb crack slaw gemaakt met geraspte kool en gehakt. Zo goed, het kan verslavend zijn en zo kreeg het zijn naam.

Het kan als een verrassing komen dat ik tot nu toe nooit de populaire koekepan gemaakt met koolsalamix en gemalen rundvlees heb gemaakt. Ik besloot om het afgelopen weekend te maken en te kijken of het zijn naam eer aan doet.

Het is een populair recept van het Low Carb Friends-forum. Ze noemden het crack slaw omdat het zo lekker smaakt, het is verslavend.

Mijn twee oudere kinderen gaven me een vreemd uiterlijk toen ik begon over de naam van het gerecht. Toen ik hen eenmaal vertelde wat het was, waren ze als "het moet echt een andere naam hebben."

Ze vinden crack niet erg aantrekkelijk als voedsel. Ik ben het ermee eens. Desondanks had ik een knuffelkop in de koelkast en wilde weten waarom het recept zulke lovende recensies krijgt.

Wat is crack slaw? Het is een gerecht dat typisch is gemaakt met een zak koolsalamix om dingen gemakkelijk te maken, maar ik vind het raspen van verse kool in de keukenmachine net zo gemakkelijk.

Je maakt eenvoudig gemalen vlees bruin, legt het opzij en bak dan de versnipperde koolmix in dezelfde pan. Het is meestal gekruid met sojasaus en een aantal kruiden. De meeste mensen maken het met gehakt, maar je zou grondkalkoen of kip kunnen gebruiken.

Ik ben opgegroeid op Aziatisch eten, dus bijna alles waar mijn familie at at sojasaus erin. Omdat sojasaus meestal tarwe bevat, geef ik er de voorkeur aan om tamari te gebruiken. Ik ben echter samen weggegaan van soja, dus ik heb kokosnoot-aminos gebruikt, wat een beetje duur is.

U kunt dit gerecht aanpassen met smaakmakers die bij u passen. Ik vind de mijne een beetje pittig, dus ik strooi er rode paprikavlokken over. Misschien vind je het een beetje zoeter of laat je de zoetstof liever helemaal weg.

Het mooie aan een koolhydraatarme crack is dat het zo'n gemakkelijk gerecht is om samen te gooien. Dit maakt het perfect voor die drukke weeknights wanneer u snel op tafel moet eten.

Ik vergeet vaak hoe heerlijk en veelzijdig kool is. Bloemkool lijkt altijd de aandacht te krijgen als het gaat om koolhydraatarme groente.

Maar er zijn zoveel dingen die je met kool kunt doen. In dit gerecht doet de geraspte kool denken aan rijst. En, in tegenstelling tot bloemkool, kool maakt geweldige noedels wanneer gesneden in lange draden!

Door deze lage koolhydraatarme slaw besefte ik dat ik meer kool moest eten. Het is zo'n geweldige koolhydraatarme groente!

Eet je veel kool? Wat is je favoriete manier om het te bedienen? Mijn favoriete recepten zijn een braadpan met biefstuk en koolsla.

Maar nu ik heb ontdekt hoe heerlijk heet koolsla is, wordt het toegevoegd aan mijn favoriete lijst met koolrecepten! Het zal een normale zijn in mijn diners rotatie.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: