Low Carb Keto Sugar Cookies - Glutenvrij

Low Carb Keto Sugar Cookies – Glutenvrij

Eenvoudigkoolhydraatarme keto-suikerkoekjes zijn perfect voor elke vakantie of speciale gelegenheid. Deze suikervrije en glutenvrije traktaties zullen door iedereen geliefd worden.

Het lijkt erop dat dit jaar echt voorbij is gevlogen. Ik ben zo onvoorbereid op vakantie. Maar het is een goed jaar voor mij geweest. En de blog heeft het heel goed gedaan. In feite werd het onlangs een van de Top Low Carb-blogs op de planeet genoemd!

De familie van mijn man heeft hetzelfde recept voor vakantiekoekjes gebakken zolang ik ze ken. Het is een klassieke kersttraktatie die van generatie op generatie is doorgegeven. We kregen het recept van de grootmoeder van mijn echtgenoot.

Hoewel ik de koekjes niet heb gegeten sinds ik naar low carb ben verhuisd, neem ik altijd deel aan het maken en decoreren van koekjes. Ik ben echter niet de enige die gluten en suiker vermijdt. Dus ik dacht dat ik dit jaar een paar koolhydraatarme keto-suikerkoekjes zou maken op basis van het originele recept.

Eerlijk gezegd was het niet zo moeilijk om het recept om te zetten. Alles wat ik moest doen was de bloem en suiker vervangen. De rest van de ingrediënten waren allemaal laag in koolhydraten.

Ik heb het recept ook in tweeën gereduceerd, omdat degenen met een keto-dieet meestal niet zoveel snoep eten. En als ik de koekjes voor mezelf maak, vervang ik het ei door een gelatine-ei of gebruik ik het gelatine-water om alleen het eiwit te vervangen.

Sinds ik ontdekte dat ik erg gevoelig ben voor eiwitten, vermijd ik ze zoveel mogelijk. Ik ben echter niet gevoelig voor de dooier, dus ik maak me geen zorgen om die te eten.

De eerste batch van deze low carb keto-suikerkoekjes werd eigenlijk gemaakt met een gelatine-ei (1 eetlepel gelatine opgelost in 3 eetlepels water, vervolgens op laag vuur overgegoten tot schuimig). De foto's zijn gemaakt met een dooier en twee derde van een gelatine-ei om de eiwitten te vervangen.

Ik heb veel geëxperimenteerd met verschillende eiervervangers. Vlas of chia, aquafaba, psyllium en gelatine zijn allemaal geschikt voor het vervangen van eieren. Squash en avocado kunnen ook worden gebruikt om eieren te vervangen.

Het enige nadeel van het gebruik van een gelatine-ei is dat je niet dezelfde opkomst krijgt als een echt ei. Het is geen probleem in een suikervrij recept voor suiker, maar het heeft de neiging om plattere cakes en brood te maken.

Omdat dit zo'n oud recept is, gebruikt het reuzel als het vet dat jaren geleden veel populairder was om te bakken dan boter. En ik vind dat reuzel zorgt voor een lichtere en scherpere keto-suiker koekjes.

Het is ook niet moeilijk om zelf reuzel te maken. U wilt er zeker van zijn dat u varkensvlees van hoge kwaliteit gebruikt, zoals weidegrond. Als u geen tijd heeft, kunt u online erfgoed van rundergehakt erfgoed kopen. Maar als u het allerbeste wilt, is bladreuzel het premiumproduct dat u kunt kopen.

Het goedkopere reuzel dat u normaal in uw supermarkt vindt, wordt gehydrogeneerd om de houdbaarheid te verlengen. U wilt gehydrogeneerde vetten vermijden omdat aangetoond is dat ze LDL (slechte) cholesterol verhogen en HDL (goed) cholesterol verlagen.

Ik heb ook geprobeerd de koekjes met ghee te bakken omdat het puur botervet is en de ongewenste zuivelproteïnen niet bevat. Het geeft een boterachtige smaak, maar ik geef de voorkeur aan de smaak en textuur van de koekjes met reuzel.

Anders dan dit oude recept voor een familiekoekje, heb ik nooit reuzel regelmatig gebruikt bij het koken of bakken. Het is duurder om te kopen, met name het hoogwaardige bladreuzel.

Ik weet niet zeker waarom ik niet eerder heb geprobeerd deze suikervrije suikerkoekjes te maken. Het bleek zo'n eenvoudige receptconversie te zijn. Van nu af zijn ze mijn vakantiecookies. Ik zal ze dit jaar bakken, samen met mijn roomkaaskoekjes en pindakaasbloesems.

Heeft u een traditioneel koekjesrecept dat is doorgegeven in uw familie? Heb je een low carb-versie geprobeerd? Zo niet, dan moet je deze zeker eens proberen!

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: