Maple Oat Chocolate Chip Cookies

Maple Oat Chocolate Chip Cookies

Ik ben nu al meer dan een jaar op zoek naar de perfecte volkoren cookies. Een meisje kan maar zoveel koekjes eten, dus het is een lang en langzaam proces geweest dat tijdens een gekke hete zomer is onderbroken. In mijn poging om de mogelijkheden te beperken, zocht ik rond naar de hoogste autoriteiten op chocoladekoekjes en bemonsterde ik de meest veelbelovende cookie-recepten die ik kon vinden.

Ten eerste probeerde ik vorig jaar een volkoren versie van de chocoladekoekjes van The New York Times te bakken tijdens een sneeuwstorm. Ik bakte een paar koekjes met het verse deeg en liet het dan een nacht rusten zoals aangegeven. Daaruit heb ik geleerd dat koekjes echt beter zijn als je het deeg 12 tot 72 uur laat rijpen – de droge ingrediënten van het deeg nemen na verloop van tijd de rest van de ingrediënten op, wat uiteindelijk een beter koekje oplevert. Ik heb het geprobeerd en het is waar.

De New York Times-koekjes echter? Iedereen was het erover eens dat ze echt goed waren, maar ze waren niet wat ik zocht (godslastering voor sommigen van jullie, dat weet ik zeker!). Ze hadden niet genoeg van die kleverige, bruine suikerachtige goedheid aan de binnenkant. Ze waren een beetje te knapperig, klaar om te breken.

Toen werd Molly Wizenberg poëtisch over Kim Boyce's volkoren chocoladekoekjes koekjes in Good to the Grain. Molly kent haar dingen en ze komt uit Oklahoma dus ik luister naar haar echte goed. Die cookies lieten echter ook een beetje te wensen over. Ze waren niet kieskeurig genoeg.

Aan de positieve kant nam ik een van mijn favoriete foto's van Cookie op de dag dat ik die cookies maakte:

Dus een paar maanden geleden heb ik me aangemeld voor de Great Food Blogger Cookie Swap, gehost door Lindsay van Love & Olive Oil en Julie van The Little Kitchen. In feite bestond het uit het bakken van drie dozijn koekjes en het sturen van een dozijn tot drie bloggers, terwijl het drie dozijn ontving van drie andere bloggers. Het is een logistieke nachtmerrie die ik niet zou willen organiseren, maar ik dacht dat het leuk zou zijn om deel te nemen!

Trouw aan de vorm wachtte ik tot de dag voor de deadline om te beslissen wat ik moest bakken. Ik heb Heidi Swanson's Super Natural Cooking opengebroken en zag haar recept voor mesquite chocolate chip cookies. Ik besloot door te gaan met mijn zoektocht naar het perfecte chocoladekoekje en gaf haar recept een kans.

Ik baseerde het recept hieronder op het recept van Heidi, maar maakte een aantal opmerkelijke vervangingen en eindigde met drie dozijn van mijn ideale chocoladekoekjes-gouden bovenop, knapperig langs de randen, met een zacht, vochtig interieur dat bol staat van donkere chocoladeschilfers. Om daar te komen, ruilde ik gemakkelijker te vinden, geheel gespeld meel voor duur mesquitemeel (ze hebben allebei een licht moutige smaak en een laag glutengehalte, maar voel je vrij om meer volkoren gebakmeel te gebruiken). Ik heb 1/3 kopje ahornsiroop uitgewisseld voor een halve kop ruwe suiker, de aanbevolen substitutieratio in het Green Market Baking Book. Volgende keer zal ik proberen de ruwe suiker met nog een halve kop te verkleinen ten gunste van een extra 1/3 kopje ahornsiroop.

Ik wilde geen havermoutkoekjes en mijn arm gaf het op na het mengen van zelfs een half kopje haver, dus stopte ik bij een kopje. Dit zijn geen taaie havermoutkoekjes, let wel. De haver voegt een beetje extra luchtigheid toe. Ze zijn magisch. Tenslotte heb ik een vleugje kaneel in het deeg gemengd, het deeg een nacht laten rusten en de warme koekjes besprenkeld met Maldon zeezout, wat een beetje een uitspatting is maar goud waard is. Mijn idee van een perfect recept is er echter een die toegankelijk is, dus het is optioneel.

Tegen de tijd dat ik klaar was om het derde dozijn in de oven te zetten, besefte ik dat elf minuten te lang was. Tien minuten is precies goed. Ik was bang dat de koekjes tijdens het transport zouden uitdrogen, maar door zouden gaan.

Ik was zo opgelucht toen ik deze lieve facebookcommentaar ontving van een van de ontvangers, Andrea of ​​Recipes for Divine Living: Dus ik hoorde mijn zoon in de keuken kijken naar de koekjes die we kregen en hoorden in deze ontzettende stem: "Je maakt een grapje, hele tarwe?". Het volgende dat ik zie, is dat hij gaat zitten met ongeveer 5 koekjes en een glas melk die me probeert te vertellen, met een mond vol koekjes, hoe goed ze zijn en hoeveel hij van ze houdt. Bedankt en geweldige werk, het was heerlijk.

Excuses aan de twee ontvangers die hun cookies niet in een mooie doos hebben ontvangen, maar in plaats daarvan in gerecyclede boekbakken. De witte doos is eigenlijk gerecycled uit een van de tientallen cookies die ik heb ontvangen. Noem me lui en goedkoop … of milieuvriendelijk en hip. ;)

Dit is mijn ideale volkoren chocoladekoekje – knapperig aan de buitenkant, en zo pluizig als hun tegenhangers voor alle doeleinden aan de binnenkant. Esdoornsiroop, kaneel en een beetje besprenkeling van Maldon-zout maken ze extra speciaal.

ingrediënten

 • 2 ½ kopjes volkoren bladerdeeg
 • 1 kop hele speltmeel (of een extra kop volkoren bladerdeeg)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ¾ theelepel zout
 • ¾ theelepel kaneel
 • 1 kop (2 stokken) ongezouten boter, kamertemperatuur
 • 1 ½ kopjes rauwe (turbinado) suiker
 • ⅓ kopje echte ahornsiroop
 • 3 grote eieren
 • 1 eetlepel zuiver vanille-extract
 • 1 kopje gerolde haver
 • 2 kopjes halfzoete chocoladeschilfers (60% of hoger)
 • Maldon-zout (optioneel), voor beregening

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 375 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Klop het meel, bakpoeder, bakpoeder, zout en kaneel in een middelgrote kom.
 3. In een grote kom of mixer, sla de boter tot het licht en luchtig is, en klop dan in de suiker.
 4. Klop de eieren één voor één in.
 5. Klop het vanille-extract en ahornsiroop erdoor.
 6. Voeg de droge ingrediënten in 3 stappen toe, roer tussen elke toevoeging. Als je klaar bent met het mengen van de laatste droge ingrediënten, moet je een vochtig, uniform bruin deeg hebben.
 7. Roer de chocoladestukjes en haver met de hand erdoor totdat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Doe er wat spierkracht in!
 8. Laat ongeveer twee eetlepels deeg per koekje op de bakplaat vallen, zodat er ongeveer twee centimeter ruimte overblijft rond elk koekje.
 9. Bak 10 minuten, tot de topjes net goudbruin zijn. Err aan de kant van onderbakken.
 10. Laat de koekjes ongeveer een minuut op de bakplaat rusten en breng ze over naar een koelrek. Bestrooi het, indien gewenst, met een mespuntje Maldon-zout. Serveer met een glas melk, natuurlijk!

Notes

Gebaseerd op het recept van Heidi Swanson voor mesquite chocoladekoekjes in Super Natural Cooking.
Levert 3 dozijn grote koekjes op (ongeveer 3 ½ tot 4 inch in diameter)

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: