Meatball Parmesan Casserole - Glutenvrij

Meatball Parmesan Casserole – Glutenvrij

Heerlijke low carb gehaktballetjes worden gebakken met marinara saus en een mix van Parmezaanse en mozzarella kazen in deze eenvoudige gehaktbal parmezaanse braadpan.

We krijgen veel runderhamvlees uit het jachtseizoen omdat ik het vlees van de biefstukken liever heb. Dit jaar hebben we het hertenvlees laten verwerken tot baconhamburger, worst en gewone burger.

Met de gewone hamburger maak ik gehaktbrood en gehaktballen. Hoewel gehaktballetjes wat meer tijd nodig hebben om te maken dan gehaktbrood, denk ik dat het de moeite waard is.

In de afgelopen week heb ik een paar batches van deze bijna koolhydraatvrije gehaktballetjes gemaakt om te zorgen dat het recept klopte. Omdat deze goed in de vriezer blijven, maak ik de volgende keer een grote batch, zodat ik wat in de vriezer kan hebben voor een snelle avondmaaltijd na het werk. Een eenvoudig gerecht om deze pre-made gehaktballen in te gebruiken is een gehaktbal parmezaan ovenschotel.

Dit gerecht kan worden bereid met zelfgemaakte marinara-saus of kant en klare saus in een pot. In tegenstelling tot spaghettisaus bevatten de vooraf gemaakte Marinara-sauzen meestal geen suiker of hebben ze heel weinig.

Voor de mozzarella-kaas geef ik er de voorkeur aan om in plakjes te snijden, maar de winkel waar ik naartoe ging, was alleen versnipperd, dus moest ik genoegen nemen met het gebruik van de voorverwarde soort. De reden waarom ik van plakjes houd, is omdat het meestal geen van de zetmeelachtige, anti-klonteringrediënten bevat die de onnodige koolhydraten elimineren.

Ik leg deze gehaktbal parmezaanse ovenschotel samen in mijn goed gekruide stenen ovenschaal van 9 x 9 inch. Ik ben dol op het gebruik van het gekruide steengoed, omdat het een antiaanbaklaag is die snel opruimt. Als ik dit voor een bedrijf zou maken, zou ik waarschijnlijk een mooie 1 1/2 of 2 kwart gallon ovenschaal gebruiken.

De laatste keer dat ik deze gehaktball parmezaan braadpan maakte, legde ik de tweede laag kaas erop en het was echt moeilijk om er doorheen te komen dus deze keer sprenkelde ik alleen een beetje parmezaanse kaas bovenop en legde de mozzarella onder de bovenste laag van Marinara saus.

Alvorens te converteren naar low carb-eten, was spaghetti met vleessaus mijn traditionele manier om al het vlees van hertenvlees op te eten. Aangezien er echt geen goede low-carb-pasta-keuzes zijn, zal deze gehaktbal-braadpan waarschijnlijk mijn nieuwe gerecht worden voor het koken van het hert.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: