Peanut Butter, Banana, Honey & Oat Chocolate Chip Cookies!

Peanut Butter, Banana, Honey & Oat Chocolate Chip Cookies!

Hallo uit Portland! Er zijn op dit moment nogal wat toestanden tussen mij en de pindakaaskoekjes in mijn vriezer, maar ik kijk uit naar cookies wanneer ik thuiskom. Wat me eraan herinnert, ik mis mijn Cookie! Ik ben een beetje overweldigd door alle drukte in de stad die ik de afgelopen dagen heb meegemaakt. Ik kijk uit naar een goede Cookie- en Kate-tijd als ik terug ben.

Ik heb deze cookies voor Jessica's gemaakt virtueel babyshower. Ik heb Jessica nog niet ontmoet, maar ik heb het gevoel dat ik haar ken (vooral na het luisteren naar haar gesprek met Jessica Lively!). Ik heb haar al eerder geprezen, dus ik zal proberen mezelf hier te beheersen. Haar baby krijgt een lieve, creatieve en hilarische moeder.

Jessica houdt ervan om haar favoriete basisrecepten op te schonen door er zoveel mogelijk smaken aan toe te voegen. Dus ik ging door en voegde zoveel mogelijk van mijn favoriete smaken toe aan deze koekjes als ik maar kon (plus wat hagelslag voor een goede dosis!). Ik denk dat Jessica het goed zal keuren.

Je kunt de volledige lijst met goodies zien die door bloggers zijn gemaakt om de binnenkort babe van Jessica over Bev Cooks en eetbaar perspectief te vieren. Bev en Ashley weten hoe ze een feest moeten geven. Gefeliciteerd, Jessica!

Als we hier eerlijk zijn, wilde ik echt dat deze cookies werden geserveerd als een gigantisch koekepan. Nadat mijn cookie voor de vierde koekepan tegen me was ingestort, zei ik echter goed. Koekjeskoekjes zijn een soort van inherent spannend en feestelijk en ik haat het om je hoop te vervelen met rommelige, afbrokkelende plakjes. Gelukkig voor mij, iedereen houdt van een goed koekje, en dit zijn enkele goede koekjes.

Ik hoop dat je deze met honing gezoete, op haver gebaseerde pindakaas kunt geven, alles wat je krijgt als je snel een dessert nodig hebt, of je nu een eenvoudig dessert nodig hebt om een ​​vriend mee te nemen of gewoon een traktatie nodig hebt om je zoetekauw te stillen.

Producten die in dit recept worden gebruikt

1 eetlepel koekjeslepel (overbodig maar erg handig voor het opscheppen van koekjes van gelijke grootte)
Halfwerkblad Nordic Ware Baker (ik heb er twee gebruikt)

Gezonde glutenvrije, honingzoete koekjes op basis van haver gemaakt met pindakaas, banaan en chocoladeschilfers! Recept levert ongeveer 36 kleine cookies op.

ingrediënten

 • ½ kopje honing of echte ahornsiroop
 • ½ kopje natuurlijke ongezouten pindakaas *
 • ⅓ kopje puree overrijpe banaan (ongeveer 1 middelgrote banaan)
 • 4 eetlepels (2 ounce) ongezouten boter, gesmolten of ¼ kopje gesmolten kokosolie
 • 1 groot ei
 • 1 theelepel vanille-extract
 • ½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel bakpoeder
 • ¾ theelepel fijnkorrelig zeezout
 • ½ theelepel gemalen kaneel
 • 1 ½ kopjes ouderwetse, gerolde haver, gedurende 30 seconden gemalen in een keukenmachine of blender
 • 1 ½ kopjes ouderwetse gerolde haver
 • 1 halve kops halfzoete chocoladeschilfers
 • Optioneel: 2+ eetlepels hagelslag, plus meer voor besprenkeling bovenop
 • Optioneel: schilferige zeezout, voor besprenkeling bovenop

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 325 graden Fahrenheit met twee rekken in het midden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier (als je geen bakpapier hebt, smeer dan licht in op de bakplaten).
 2. Meet de honing en pindakaas – ik vond dit het gemakkelijkst te doen in een kleine maatbeker voor vloeistoffen. Voeg honing toe aan de ½ kopje lijn en voeg dan pindakaas toe tot je de totale vloeistofleiding van 1 kopje hebt bereikt.
 3. Giet het mengsel van honing en pindakaas in een mengkom. Voeg de geprakte banaan en gesmolten boter toe en klop tot het mengsel goed gemengd is. Gebruik je garde om in het ei te kloppen en schraap langs de zijkant van de kom zodra deze is opgenomen. Klop de vanille, bakpoeder, bakpoeder, zout en kaneel erdoorheen.
 4. Schakel over naar een grote lepel en roer de gemalen haver, gerolde haver, chocoladeschilfers en hagelslag erdoor totdat ze gelijkmatig worden gecombineerd. Laat het deeg vallen door de ophopende eetlepel (een kleine koekjeslepel is perfect hiervoor) op je voorbereide bakplaten. Ik heb nog een paar extra hagelslag toegevoegd voor de goede maat.
 5. Bak de koekjes, draai de pannen halverwege om (wissel de koekjes op het bovenste rek met de koekjes op het onderste rek) totdat ze nauwelijks zijn ingesteld en net beginnen te verkleuren rond de randen, ongeveer 16 minuten. Verwijder de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de pannen. Bestrooi dit indien gewenst lichtjes met schilferig zeezout.

Notes

Recept aangepast van mijn esdoorn-gezoete pindakaas chocoladeschilferkoekjes.

* Als je pindakaas gezout is: Verminder zout in recept tot ½ theelepel.

Maak het nootvrij: Ik vermoed dat zonnebloemzaadboter zou werken (sunbutter), hoewel het eindresultaat qua smaak (zeker) en mogelijk qua textuur zal variëren.
Maak het glutenvrij: Zorg ervoor dat u gecertificeerde glutenvrije haver en havermeel gebruikt.
Maak het zuivelvrij: Vervang kokosolie voor boter.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: