Peer, framboos en geitenkaas Crostini

Peer, framboos en geitenkaas Crostini

Op welke dag is het weer? Donderdag? Hoe deed donderdag gebeuren? Om u de waarheid te zeggen, is het niet mijn enige probleem om de tijd uit het oog te verliezen. Ik worstel hier, in deze nieuwe woonsituatie. Ik verloor een aanzienlijke hoeveelheid aanrechtruimte en gaf mijn vaatwasser op om naar Kansas City te verhuizen. Het ergste van alles is dat ik de verlichting op mijn nieuwe plek niet kan vinden. Eén wolk rolt over en alle kamers worden donker.

Gisteravond probeerde ik tevergeefs de laatste stralen gouden zonlicht op te vangen door deze schaal met crostini op een onbestendige richel naast een raam te proppen. Het hele ding viel op de grond met een gekletter, een spoor van kleverige honing achterlatend op mijn been, geitenkaas op de tegel en kleine stukjes keramische plaat in mijn serre. Ik was bijna klaar om het op te geven om ooit een fatsoenlijke foto te maken op deze plek. Vanmorgen stroomt er schitterend licht door alle ramen naar binnen. Ik kan niet beslissen of het licht mij treitert of aanmoedigt om het te proberen, probeer het opnieuw, maar probeer het opnieuw, ik zal het doen. Hier is te hopen dat ik dit heb uitgezocht en volgende week terugkom naar mijn normale uitzendschema.

Deze kleine toastjes moesten een snelle en gemakkelijke post zijn, een lichte maaltijd om een ​​extravagant, verlengd huwelijksweekend in Colorado goed te maken. In mijn nooit eindigende zoektocht om de beste smaakcombinaties te vinden, moest ik echter geitenkaascrostini proberen met rucola, vijgen, balsamico en sherryazijn, frambozen en peren, en gerechtvaardigde massale consumptie van kaas en brood voor twee dagen rechtdoor. Typisch!

Hier is mijn favoriete variatie: gegrilde volkoren crostini met geitenkaas, gegarneerd met plakjes peer en een paar frambozen, en afgewerkt met een scheutje honing, een scheutje zwarte peper en een scheutje citroen. Ze zijn behoorlijk perfect voor deze ongemakkelijke tijd tussen zomer en herfst, en zorgen voor een snelle snack of een indrukwekkend aperitief.

Deze voorgerechten in de late zomer zijn volop decadent, zoals een lang huwelijksweekend, maar gestapeld met voldoende gezonde ingrediënten om eten voor het eten allemaal op zichzelf te rechtvaardigen. Aan al mijn vrijgezelle dames: voel je vrij om een ​​goed stuk volkorenbrood in de broodrooster en de top te gooien zoals aangegeven. Het eten is klaar!

ingrediënten

 • 1 volkoren stokbrood, of sneetjes volkoren brood
 • olijfolie
 • geitenkaas (een logboek, geen geitenkaas brokkelt af)
 • peer, snijd ze in plakjes van ¼ inch dik
 • frambozen
 • honing
 • citroen, geperst
 • vers gemalen zwarte peper
 • zeezout, optioneel (naar smaak)

Instructions

 1. Snijd het stokbrood in halve rondes. Borstel beide kanten van elke ronde met olijfolie en gril het op middelhoog vuur tot het brood is geroosterd en er lichte grillstrepen verschijnen. Als alternatief kunt u de crostini in een voorverwarmde oven roosteren tot 400 graden gedurende 4 tot 7 minuten, halverwege keren. Of gooi het brood in de broodrooster en borstel de toast met olijfolie.
 2. Boven elke crostini met een uitstrijkje geitenkaas, dan een schijfje peer en twee frambozen. Sprenkel een beetje honing en een scheutje citroensap erover. Werk af met een lichte strooi van vers gemalen zwarte peper en zeezout.

Notes

 • Ik nam hier niet de moeite met exacte hoeveelheden, maar ik vertrouw erop dat je ze kunt achterhalen om aan je behoeften te voldoen.
Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: