Peren, dadels en walnotensalade met blauwe kaas

Peren, dadels en walnotensalade met blauwe kaas

Goede gracieuze almachtige. Als ik steeds hetzelfde doe en verschillende resultaten verwacht, is het kenmerk van waanzin, ik ben een speciaal soort gek. Zie je wel, dacht ik kan zijn Ik zou de bezittingen van een heel huis kunnen verplaatsen en ze in één dag kunnen ordenen. Drie weken later ziet mijn tweede slaapkamer er nog steeds uit alsof een fotostudio binnen is ontploft.

Ik dacht dat ik misschien het weekend kon verlaten en meteen weer aan het werk kon gaan, maar gisteren ging het niet zo goed. De brandmeldingen gingen voor het eerst af in mijn nieuwe flatgebouw en ik ben nog steeds aan het bijkomen van de schok. Ik begrijp dat brandalarmen luid moeten zijn, maar vergeet de defibrillator – deze kunnen een mummie weer tot leven brengen. Mijn oren doen pijn als ik eraan denk.

En vorige week dacht ik dat ik misschien een nacht niet kon slapen om de bewerkingen in het kookboek te voltooien, wat ik gelukt was – maar ik sliep de afgelopen nacht veertien uur om bij te praten. Misschien zou ik meer tijd moeten laten voor herstel en verzachtende omstandigheden, zegt u? Ja, ik weet het, ik weet het. (Trouwens, als je nog niet op de cover hebt gestemd, heb je nog maar één dag over!)

Ik probeer ook goed te maken voor al het verse, gezonde voedsel dat ik niet heb gegeten terwijl mijn keuken in puin lag. Deze groene salade bezorgde me wat bonuspunten in dat gebied. Het is van een nieuw kookboek genaamd The Gourmet Kitchen van Jennifer Farley van Savory Simple, dat een verscheidenheid aan gastronomische recepten met verse ingrediënten biedt.

Je kent me; Ik kon het niet laten om aan dit recept te sleutelen. Het oorspronkelijke recept van Jennifer werd geïnspireerd door spek-ingepakte, blauwe kaas-gevulde dadels, waarvan ik hield voordat ik het spek afdeed. Ik heb er nog steeds echt van genoten zonder de twee plakjes vers gekookt, verkruimeld spek. Ik heb ook de hoeveelheden walnoten en blauwe kaas (een beetje meer walnoten, een beetje minder kaas) aangepast.

Deze salade is een leuk alternatief voor mijn favoriete groene salade. Het zou een geweldige aanvulling zijn op uw vakantietafel, of uw eettafel in het algemeen deze tijd van het jaar. Met alle rijke maaltijden en vakantie-traktaties die worden doorgegeven, is het gemakkelijk om de groenen te vergeten!

Deze frisse groene salade met peren, walnoten, dadels en blauwe kaas is een frisse optie voor uw vakantietafel! Het is ook een geweldige salade voor herfstdiners. Recept levert 4 side salades op.

ingrediënten

vinaigrette

 • ¼ kopje extra vierge olijfolie
 • 1 ½ eetlepels witte wijnazijn
 • 1 theelepel honing of ahornsiroop
 • 1 theelepel Dijon-mosterd
 • Snufje zout
 • Verschillende wendingen van vers gemalen zwarte peper

Salade

 • ⅓ kopje gehakte rauwe walnoten
 • 5 tot 6 ons rode bladsla, gescheurd in kleine stukjes (ongeveer 5 tot 6 kopjes) of een lentemix
 • 7 Medjool-data, ontpit en in dunne reepjes
 • 2 Bosc * – of Bartlett-peren, ongepeld en in stukken van ¼ inch dik gesneden
 • ⅓ kopje afgebrokkelde blauwe kaas (Jennifer gebruikte Roquefort; ik gebruikte een meer generieke blauwe kaasoptie van Whole Foods maar ik denk dat Gorgonzola ook goed zou werken)

Instructions

 1. Om de dressing te maken: combineer in een kleine kom alle dressingingrediënten en klop om te combineren. Smaak en pas het indien nodig aan – ik voegde nog wat mosterd en nog een snufje zout toe.
 2. Om de salade te maken: Roosteer eerst de walnoten in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn, en roer vaak, ongeveer 4 tot 5 minuten. Opzij zetten.
 3. Meng in een medium serveerschaal de greens, dadels, peren en geroosterde walnoten. Als je klaar bent om te serveren, motregen dan wat dressing (je hebt het niet allemaal nodig) en gooi tot de greens licht gecoat zijn, voeg meer toe als dat nodig is. Serveer in individuele kommen met blauwe kaas erop gestrooid.

Notes

Recept aangepast van The Gourmet Kitchen door Jennifer Farley.
* Pear notities: Dit was mijn eerste ervaring met Bosc-peren, die je waarschijnlijk nog een keer in een ander recept zult zien. Ik heb geleerd dat ze steviger zijn dan de meeste soorten, maar je weet dat ze rijp zijn als ze toegeven aan zachte druk in de nek.
Maak het zuivelvrij / veganistisch: Laat de kaas weg. Als je veganist bent, gebruik dan ahornsiroop in plaats van honing.
Maak het nootvrij: Vervang zonnebloempitten voor de walnoten.
Verander het: Als je niet van blauwe kaas houdt, zou geitenkaas in plaats daarvan leuk zijn. Ik denk dat deze salade ook geweldig zou zijn met plakjes Golden Delicious-appels, in plaats van de peren.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: