Spicy Sweet Potato Hummus Recept

Pittige zoete aardappel Hummus

Maak kennis met mijn nieuwe favoriete snack, pittige, zoete aardappelhummus! Het is schitterend oranje en barst van de smaak, zowel hartig als zoet. Ik heb het met alles gegeten: pitabroodjes, hapklare groenten, geroosterde bagels en quesadilla's.

Ik deel graag foto's van dit veganistische recept met jullie allemaal, het eerste van mijn maandelijkse bijdragen aan One Green Planet. One Green Planet is "de online bestemming voor de ecologisch ethische generatie" en een geweldige bron voor veganistische recepten van chefs en foodbloggers. Hoewel ik zeker niet geloof dat een veganistisch dieet voor iedereen geschikt is (en ik ben dol op mijn kaas), sta ik volledig achter iemands streven om minder vlees en dierlijke producten te consumeren. Ik hoop dat mijn recepten daarbij kunnen helpen.

Of je nu een veganist, vegetariër of een zelfverklaarde vleeseter bent, ik heb verschillende hartige zoete aardappelrecepten op de markt gebracht waar je dol op bent. Deze zoete aardappel chili is mijn einde-alles, zijn alle vegetarische chili recept. Het is zo goed dat ik geen andere wil proberen. Dan is er mijn recept voor zoete friet, inclusief mijn tips voor het verkrijgen van knapperige friet. Ik ben zo opgewonden dat zoete aardappelen in het seizoen zijn die ik de afgelopen twee nachten op een snack aan zoete friet heb gegeten!

Voor het geval dat die niet genoeg zijn om uw zoete aardappel tand tevreden te stellen, heb ik ook een gemakkelijk recept voor gebakken rozemarijn en Parmezaanse zoete aardappelen en moordenaar zoete aardappel enchiladas hier. Kijk voor meer informatie natuurlijk. Ella-Erin is een liefhebber van zoete aardappel en komt altijd met interessante manieren om ze te bedienen.

Ik wil weten: wat is je favoriete manier om zoete aardappelen te eten?

Veganistische hummus die barst van de smaak, zowel zoet als pittig. Geniet ervan als snack met pitabroodjes en groenten of als spread!

ingrediënten

 • 2 middelgrote zoete aardappelen
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 kopjes gekookte kikkererwten (of een blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt)
 • 3 eetlepels Tahini
 • 3 teentjes knoflook, gepeld
 • sap van 1 citroen
 • schil van ½ citroen
 • gemalen zeezout, naar smaak
 • 1½ theelepel cayennepeper (begin met minder, van seizoen naar smaak)
 • ½ theelepel gerookte paprika
 • ¼ theelepel komijn

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit. Bak de zoete aardappelen in het middelste ovenrek of in een ovenschaal gedurende 45 minuten tot een uur. Ze zouden zacht moeten knijpen als ze klaar zijn met bakken.
 2. Terwijl de zoete aardappelen afkoelen, gooi alle andere ingrediënten in een keukenmachine (als je gevoelig bent voor specerijen, wil je misschien de kruiden als laatste bewaren en ze naar smaak toevoegen). Zodra de zoete aardappelen voldoende zijn gekoeld om te hanteren, gebruik je een mes of je vingers om de schil eraf te pellen. Voeg de zoete aardappelen toe aan de keukenmachine.
 3. Meng goed en serveer! Ik garneerde de mijne met een lichte besprenkeling van cayennepeper en sesamzaadjes.

Notes

 • Gebaseerd op recepten van My New Roots en Whole Family Fare.
 • Dit recept levert 3 tot 4 kopjes hummus op (veel!).
 • Vreemd genoeg smaakte de hummus een stuk pittiger op de eerste dag, maar verzachtte de ene dag op de andere. Voeg de kruiden langzaam toe en proef naar eigen smaak. Als je hummus in het begin te pittig smaakt, koel je hem een ​​dag in de koelkast en probeer je hem opnieuw – hij zou precies goed moeten zijn!

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: