Pompoen ananas cocktail

Pompoen ananas cocktail

Wat een weekend! Ik ben helemaal uitgezwermd na een paar leuke dagen met vrienden. Hoogtepunten zijn onder meer uitgaan in de Dustbowl Art Market, gezichten maken in een fotohokje, nippen aan [tal van] gratis cocktails en lachen om klassieke gerechten bij het ontbijt. Gisteravond dansten we weg naar de band van mijn vrienden uit de jaren 90, waardoor ik me op de best mogelijke manier oud voelde. Ik word deze maand 26, weet je.

Vanavond deel ik een pompoen- en ananascocktail die is geïnspireerd op een drankje bij Pura Vida in Cleveland (zie het origineel hier). Na het eerste slokje heb ik gezworen om het thuis opnieuw te maken, dus ik houd me aan mijn woord. Het is een echte traktatie! Het is zoet maar evenwichtig; Ik zou er elke dag een voor het dessert van proeven.

Voor een heerlijke pompoencocktail, meng pompoenpuree, ananassap, donkere rum en kruiden! Het is een verrassende combinatie die geweldig smaakt. Recept levert 2 drankjes op.

ingrediënten

 • 7 ons (1 karige beker) ananassap (I like R.W. Knudsen)
 • 3 eetlepels pompoenpuree
 • 1 theelepel honing of ahornsiroop (meer of minder naar smaak)
 • 1 grote citroen, geperst
 • ¼ theelepel vanille-extract
 • ¼ theelepel gemalen kaneel
 • Snufje gemalen gember
 • Dash van nootmuskaat
 • Streepje van piment of kruidnagel
 • 3 oz donkere rum (ik geef de voorkeur aan Myer's)

Instructions

 1. Giet alle ingrediënten in een blender en meng goed.
 2. Vul twee dubbele ouderwetse glazen met ijs.
 3. Giet het mengsel over ijs en garneer met een scheutje kaneel.

Notes

Recept geïnspireerd op Pura Vida Restaurant in Cleveland, Ohio.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: