Pompoenpittenbrood met zonnebloem- en psylliumzaden

Pompoenpittenbrood met zonnebloem- en psylliumzaden

Een koolhydraatarm glutenvrij zonnebloem en pompoenpittenbrood gemaakt met psyllium. Het zit boordevol stevige zaden en vezels. Geniet ervan als een snack of samen met een maaltijd.

Ben je dol op low carb brood? Dat doe ik zeker. Maar ik haal het niet zo vaak. Er zijn zoveel recepten dat het moeilijk is om te beslissen welke je moet bakken.

Omdat ik een foodblogger ben, sla ik vaak de geteste recepten over en ga ik alleen op reis. Ik geef toe dat ik onderweg veel rampen heb gehad. Ik heb echter ook een aantal geweldige ontdekkingen gedaan.

De op psyllium gebaseerde recepten zien er prachtig uit. Maar veel mensen hebben problemen met hen. Er lijken heel wat factoren mee gemoeid te zijn om ervoor te zorgen dat je een perfect brood krijgt.

Ik ben geneigd om weg te blijven van recepten die gemakkelijk te verknoeien zijn. Vooral omdat ik niet veel tijd heb voor meer dan 2 of 3 pogingen. Ik geef meestal op als het recept niet lukt. Dat is een van de redenen dat ik niet veel heb geëxperimenteerd met psyllium.

Godzijdank zijn er lage carb psyllium broodmixen die super eenvoudig te maken zijn. En ze garanderen vrijwel altijd een perfect brood met weinig koolhydraten.

Heb je een van de Sukrin broodmixen geprobeerd? Het zijn snelle broodmixen die alleen water nodig hebben. Dit is mijn favoriet. De kosten beginnen echter op te lopen, dus ik wilde een manier vinden om een ​​vergelijkbaar brood helemaal zelf te maken.

Dat is waarom ik dit recept voor het maken van zonnebloempitten en pompoenpitten met psyllium heb gemaakt. Er is een belangrijk ding dat ik heb geleerd van het gebruik van deze broodmixen. Om een ​​mooi groot brood te krijgen, kun je het beste een kleinere broodpan gebruiken.

Ik heb een wegwerppan van een van de koolhydraatvlasbroodmengsels met laag koolgehalte gebruikt om dit brood van zonnebloempitten en pompoenpitten te maken. Als je een 8 × 4 inch pan gebruikt, wordt het brood wat platter.

Een andere tip over het maken van psylliumbrood is om ervoor te zorgen dat je het brood bakt tot een interne temperatuur van ongeveer 215 ° F. Ik pakte deze tip van Kim bij Low Carb Maven. Ze biedt ook enkele andere goede tips voor het maken van psylliumbrood.

Hoewel ik hier een recept voor psylliumbrood heb, heb ik niet echt veel geëxperimenteerd met het maken van deze geweldige koolhydraatarme broodjes. Ik heb gewoon meer vrije tijd nodig, zodat ik dingen in de keuken kan testen.

Het is mijn doel om uiteindelijk full-time full-low te gaan bloggen, zodat ik aan meer recepten kan werken. Ik kom dichterbij, maar het zal nog steeds meer tijd kosten om dat doel te bereiken. Ik waardeer echt alle toegewijde lezers. Zonder jou zou ik nooit zo ver zijn gekomen in de blogwereld.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: