Romige Chia pudding recept

Romige Chia-pudding

Ik ontmoette Amie Valpone in New York een paar maanden geleden, tijdens het International Year of Pulses-startparty. Ik was omringd door mensen die ik niet kende en die me een beetje verlegen voelden, en Amie sprong op en stelde zichzelf voor, bruisend van enthousiasme. Ik was zo blij.

Ze bleef maar herhalen hoe ziek ze was geweest – een decennium van chronische ziekten (ziekte van Lyme, hypothyreoïdie, leaky gut syndrome en meer) vertraagde haar enorm. Ze is eindelijk genezen nadat ze haar leven ernstig heeft ontgift, van de producten in haar huis tot het voedsel dat ze eet.

Ik kon me moeilijk voorstellen dat deze levendige vrouw met een gloeiende huid ziek en bedlegerig was, maar aan de gepassioneerde toon in haar stem kon voelen dat haar ziekte en herstel beide heel echt waren. De motivatie achter haar website, The Healthy Apple, en haar nieuwe boek, Eating Clean, is om anderen te helpen beter te worden en zich beter te voelen.

Ze stuurde me een exemplaar van haar boek, dat vol is met degelijke informatie en praktisch advies voor het ontgiften van onze huizen en diëten. Ik vind het leuk om te denken dat ik hier een behoorlijk schone operatie heb, maar ze heeft me geïnspireerd om het nog beter te doen. Ik kan niet wachten om haar eenvoudige (en goedkope) reinigingsoplossing van azijn op basis van sinaasappel te maken.

Haar boek biedt meer dan 200 eenvoudige en gezonde recepten (dat klopt, 200!). De chiazaadpudding in het ontbijthoofdstuk viel me op en ik heb er zo van genoten dat ik het gewoon moest delen. Ik heb chia seed "pudding" eerder geprobeerd en kon gewoon niet achter die vreemd gelatineuze textuur komen. Amie's versie is echter gemengd met cashewnoten en dadels voor ultra romige pudding. Ze voegde een werveling van chia-gel toe aan de hare, maar ik denk dat ik mijn allerliefst romig vind. Het is aan jou.

In het geval u niet bekend bent met chiazaden, het zijn dezelfde zaden die lang en groen groeien op Chia Pets. Het is een Zuid-Amerikaans superfood vol vezels, eiwitten, omega-3 vetzuren en mineralen. Ze worden opgevuld in kleine gelatineachtige ballen wanneer ze in water rusten. Je kunt ze tegenwoordig zien rondzwerven in flessen kombucha. Deze pudding is de eerste keer dat ik er echt van heb genoten, dus bedankt, Amie!

Deze pudding is energie-intens, dus het is een geweldige ontbijtoptie. Het is echter zo rijk, romig en decadent dat ik het ook als toetje zou serveren. Ik vond het helemaal alleen en met wat overgebleven bessen van een kookboek schiet je er bovenop. Elk fruit met tropische vibes zou bijzonder welkom zijn.

Ik probeerde wat cacaopoeder en mini halfzoete chocoladeschilfers te roeren (op de laatste foto) en het deed me denken aan een Frosty die gekruist was met de instant puddingbekers van mijn jeugd. Geweldig. Als jij (of iemand die je kent) baat zou kunnen hebben bij het opruimen van je dieet en je huis, zorg er dan voor dat je een exemplaar van Amie's boek, Eating Clean!

Romige chia zaadpudding gemaakt met cashewnoten, dadels en vanille! Deze traktatie is veel gezonder dan traditionele pudding. Zoek ook een chocoladepuddingoptie. Recept levert 3 tot 4 kleine porties op.

ingrediënten

Chia zaadpudding

 • 1 halve kopjes water
 • ¼ kopje chia zaden
 • 6 grote datums
 • ⅔ kopje rauwe cashewnoten (als je geen krachtige blender hebt, zullen deze waarschijnlijk gedurende 2 tot 4 uur in water moeten worden gedrenkt en vervolgens worden gedraineerd)
 • ½ theelepel gemalen kaneel
 • ½ theelepel puur vanille-extract
 • Snuifje zeezout

Optionele toppings

 • Vers fruit: bessen, gesneden bananen, gehakte ananas, enz.
 • Strooi van cacaopoeder, minichocoladeschilfers of fijngehakte donkere chocolade, geroosterde kokosnoot, kaneel, enz.

Instructions

 1. In een vloeibare maatbeker, combineer het water en chiazaden. Houd apart totdat het mengsel een gel vormt, ongeveer 20 minuten.
 2. Als uw dadels niet zacht en mollig zijn, plaatst u ze in een kom en giet u er heet water overheen. Zet opzij voor maximaal 20 minuten, of totdat de chia-zaden klaar zijn. Drain.
 3. Put de data. Meng in een blender de ontpitte dadels met de cashewnoten, kaneel, vanille en zout. Giet in de helft of meer van de chia-gel (ik geef de voorkeur aan chiazaad in hun gemengde toestand, dus ik goot bijna alles van mij in). Pureer tot een gladde massa. Als je pudding warm wordt in het proces, moet je het afkoelen tot het afgekoeld is.
 4. Serveer individuele delen van de pudding met de overgebleven chia-gel die erin is gewerveld. Top met alle garnituren die je wilt. Bewaar restjes in de koelkast.

Notes

Recept aangepast van Eating Clean, © 2016 door Amie Valpone. Wordt gereproduceerd met toestemming van Houghton Mifflin Harcourt. Alle rechten voorbehouden.
Chocoladepudding optie: Roer cacaopoeder erdoor, naar smaak (een beetje gaat een lange weg). Voeg wat mini-chocoladestukjes of fijngehakte chocolade toe als je all-in wilt gaan!

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: