Roomkaaskoekjes - Glutenvrij koolhydraatarm

Roomkaaskoekjes – Glutenvrij koolhydraatarm

Lekker low carb roomkaas koekjes. Deze heerlijke suikervrije koekjes kunnen voor elke vakantie worden geperst of in feestelijke vormen worden gesneden.

Heb je een gewoon kerstkoekje dat je elk jaar maakt? Mijn familie heeft er geen, maar ik denk dat het hoog tijd is om een ​​traditie te beginnen met een vakantiecookie die weinig koolhydraten en gluten bevat.

We kwamen samen met de familie van mijn man en maakten het traditionele suikerkoekje van zijn grootmoeder. Het was een echt knapperig koekje, gemaakt van meel en reuzel.

Ik kreeg het recept, maar ik weet niet zeker of ik het nog steeds kan vinden omdat ik het al jaren niet meer haal. Toen onze twee oudere kinderen klein waren, waren dit de koekjes die ze voor de feestdagen zouden versieren.

Mijn jongste begint net met vakantie te beginnen. Ze werd vorige week 3 jaar oud en had het leuk om een ​​peperkoekhuis en koekjes te versieren met haar oudere zus.

Ze had een beetje moeite om het glazuur uit te persen, maar ze deed geweldig werk met het versieren van snoepjes. Natuurlijk wilden zij en haar zus alleen maar het glazuur en snoep eten, meer dan versieren.

Ik push geen koolhydraten, maar ik probeer ze gezondere keuzes te bieden. Mijn man komt weg met het eten van tonnen koolhydraten, dus het zou onmogelijk zijn om ze buiten te houden.

Ik ben de enige in huis die de low carb manier van eten volgt. Maar ik hoop dat ze allemaal een dag zullen veranderen.

Ik struikelde over wat roomkaas-suikerkoekjes toen ik op zoek was naar ideeën om een ​​recept voor een koolhydraatarme suiker te maken. Ik dacht dat de roomkaas de koekjes op basis van amandelmeel zou afbrokkelen. En dat deed het!

Het deeg voor deze roomkaaskoekjes is zeer veelzijdig. Je kunt een koekjespers gebruiken of uitrollen en knippen.

Ik had niet veel tijd, dus ik gebruikte geen koekjesmessen. In plaats daarvan maakte ik wat in de koekjespers en rolde vervolgens de rest van het deeg in boomstammen en sneed in rondjes.

Hoewel ik een siliconenmat gebruikte voor de geperste koekjes, was dit niet nodig. Er zit tonnen vet in het recept dat ervoor zorgt dat de koekjes niet blijven plakken op een gewoon bakpapier.

Ik legde de gesneden rondjes op ongegiste bakplaten en ze kwamen perfect uit. In feite waren de bodems knapperiger.

Ik ben er vrij zeker van dat dit koekjesdeeg voor je kan worden gemaakt en bevroren in de boomstammen om later te worden gesneden en gebakken. Ik ga de volgende keer een grotere batch maken en zien hoe ze presteren nadat het deeg is bevroren.

Je kunt deze cookies zeker bevriezen en versieren zoals je gewone suikerkoekjes zou doen. Ik liet ze duidelijk, omdat mijn smaak voor zoet echt is afgenomen.

Ik zie geen noodzaak voor al het extra zoetmiddel. Het ziet er mooi uit, maar ik vind ze minder lief.

De amandel gearomatiseerde ijsvorming die ik gebruikte op mijn ricotta kaas koekjes zou een mooie topping voor deze cookies zijn als je ze wilt bevriezen. U hoeft het amandelextract niet te gebruiken.

Citroenextract zou net zo goed zijn als de amandelsmaak. Misschien wilt u zelfs het vanille-extract dat in de koekjes wordt gebruikt vervangen door iets als citroen- of sinaasappelextract.

Er is een lichte hint van de roomkaas. Dus, als u niet van de smaak van roomkaas houdt, wilt u misschien een gewoon suikerkoekjesrecept gebruiken. Ik merk echter dat roomkaas het koeleffect van erythritol helpt tegengaan.

Dit maakt veel koekjes, dus als je ze niet wilt bakken om te delen, snij ik het recept doormidden of vries ik de helft van het deeg in voor later. De gebakken koekjes kunnen ook worden ingevroren als je ze niet allemaal met een week kunt eten.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: