Rucola en geitenkaas pastasalade

Rucola en geitenkaas pastasalade

Hoe was je paasweekend? De mijne was heerlijk. Op zaterdag werd ik wakker en maakte kokosnoot-pannenkoeken (met biologische kokosmelk deze keer). Toen sloeg ik de boerenmarkt op om meer kruiden te kopen voor mijn kleine kruidenverzameling, die niet zo klein meer is! Lavendel, koriander en Italiaanse peterselie kwamen bij het gezin.

Ik heb ook wat biologische, lokaal geteelde rucola gekocht. De verkoopster straalde toen ze me vertelde dat ze de dag ervoor zelf had uitgekozen. Ik ben dol op rucola vanwege de peperachtige smaak, en deze verse rucola had een bijzonder smakelijke kick.

Ik wist precies wat ik het eerst wilde maken met mijn rucola: pastasalade. Het is het recept van mijn vriend Whitney en werd een van mijn favorieten na mijn eerste hap. Het vereist minimale voorbereiding, en de ingrediënten zijn zo smaakvol, het smaakt positief voor fijnproevers.

Mijn vriend Jordan ontdekte dat het perfect is voor een picknick en ik denk dat we het er beiden over eens zijn dat het heerlijk warm of koud is, als bijgerecht of hoofdgerecht. Maak een grote batch voor een potje of gooi het allemaal samen voor een eenvoudige maaltijd thuis. Het bewaart zelfs een paar dagen goed in de koelkast!

De ultieme gemakkelijke gastronomische maaltijd. Klaar in 15 minuten, deze rucola en geitenkaas pastasalade is perfect voor picknicks en potlucks!

ingrediënten

  • volkoren pasta (rotini, penne, vlinderdas of andere kleine noedels), ongeveer een halve doos
  • rucola – ongeveer drie handen, gespoeld en in hapklare stukken gehakt
  • geroosterde rode paprika en / of cherrytomaatjes, gehakt
  • afgebrokkelde geitenkaas – minstens een halve container waard
  • motregen van olijfolie
  • vers citroensap en / of witte wijnazijn
  • zout en peper, versgemalen

Instructions

  1. Breng een grote pot gezout water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen. Giet de pasta af en giet het in een grote serveerschaal.
  2. Hak rucola en geroosterde paprika's en / of cherrytomaatjes.
  3. Giet geitenkaas in. Gooi met paprika's / tomaten, een scheutje olijfolie, een limoen sap of een scheutje azijn en zout en peper. Meng als laatste rucola.

Notes

Maak het tomaatvrij: Voeg gewoon de geroosterde paprika's toe in plaats van de kerstomaatjes.
Voorbereidingstips: Dit is zo'n flexibel recept, ik voel me bijna dom om de bedragen te specificeren. Pas alsjeblieft alles naar smaak aan. Gewoon niet beknibbelen op de geitenkaas!

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: