Rucola, wortel en kikkererwt salade met tarwe bessen

Rucola, wortel en kikkererwt salade met tarwe bessen

Onlangs besefte ik dat ik veel meer salades heb gepost dan de meeste andere blogs. Stevige salades met granen of bonen (of beide, zoals hier het geval is) zijn geweldige bijgerechten voor gezinsmaaltijden en eenvoudig potluck-aanbod. Ik ben er ook van overtuigd dat ze het ultieme single-girl-eten zijn. Ik kan een grote kom salade maken en deze in de koelkast bewaren voor kant-en-klaarmaaltijden of gewoon een vork erin steken voor een hapje. Als ik alleen leef, kan ik rechtstreeks uit de kom eten zonder een wenkbrauw op te steken. Het enige leven is goed, mijn vrienden, en de voordelen zijn veel.

Die reis naar New York herinnerde me eraan hoeveel ik hou van mijn rustige leven met Cookie. Elk moment van die reis werd doorgebracht met anderen, anderen wier aanwezigheid ik erg leuk vond, maar ik heb voldoende tijd nodig om mezelf te voelen. Cookie begrijpt dit; ze lounges rond op de bank en komt langs om hallo te zeggen als ik heb te veel tijd doorgebracht met staren naar dit scherm. Elke dag gaat ons gesprek ongeveer als volgt: "Cookie, heb ik je al verteld hoe mooi je er vandaag uitziet?" Ze kwispelt met haar staart.

Mijn reisgenoot bleef maar bevelen mij "op te peppen!", Maar de waarheid is dat ik niet altijd peppy ben. Ik hou niet van praten om te praten. Ik zou uitroepingspunten royaal schriftelijk kunnen gebruiken, maar ik ben niet bruisend in het echte leven. Mijn hoofd is meestal verdwaald in de wolken en ik raak geïrriteerd wanneer iemand me probeert terug te brengen naar de aarde. Deze introversie is een onmiskenbaar onderdeel van mij, maar misschien zal ik op een dag iemand vinden die begrijpt en me in gedachten laat ronddwalen zonder interessante ideeën te delen. Hier is te hopen dat hij ook van salades houdt, want ik ga niet stoppen met het maken van ze.

Gelukkig lijken jullie allemaal bijna net zoveel van salades te genieten als ik (ik weet dat Sarah dat doet!). Ik heb deze losjes aangepast van twee van mijn favoriete receptbronnen, Melissa Clark (Cook dit nu) en America's Test Kitchen (Gezond familie kookboek). Ik wist dat het goed zou gaan, maar het eindresultaat was een sprong en een grens die verder ging dan mijn toch al hoge verwachtingen.

Als ik de rest van mijn leven één salade moest eten, zou het deze misschien zijn. Een gewaagde verklaring, weet ik, maar het is een verklaring die past bij deze onbeschaamde, gewaagde salade. Het is overvol met pittige rucola, zoute feta-kaas, zoete en crunchy wortellinten, taaie tarwebloemen en aardachtige kikkererwten, gegooid in een heldere, citroenachtige vinaigrette van olijfolie.

Deze gewaagde salade kan staan ​​als een uitgebalanceerde maaltijd.

ingrediënten

Salade ingrediënten

 • 1 kopje gedroogde tarwevruchten (of gespelde bessen of farro, pas de kooktijd dienovereenkomstig aan)
 • 2 kopjes gekookte kikkererwten of 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
 • 4 wortels, in linten gesneden met een dunschiller
 • ½ kopje fetakaas, verkruimeld
 • 4 tot 6 kopjes rucola (als het geen baby-rucola is, wil je het misschien een paar karbonades geven om het in kleinere stukjes te breken)

Dressing ingrediënten

 • ⅓ kopje olijfolie
 • 2 theelepels honing
 • 2 knoflookteentjes, geperst
 • ¼ theelepel rode pepervlokken
 • 1 kleine citroen, geperst
 • ½ theelepel gemalen zeezout of koosjer zout
 • vers gemalen zwarte peper, naar smaak

Instructions

 1. Kook de tarwe bessen: Omdat tarwe bessen ongeveer een uur nodig hebben om te koken, maak ik graag extra en bevries het voor later. Om de tarwevruchten te koken, breng 4 liter water aan de kook in een grote pot. Roer de tarwebessen ½ theelepel zout erdoor. Dek de pot gedeeltelijk af met een deksel en kook, vaak roerend, tot de bessen zacht zijn maar nog steeds een beetje taai (ongeveer een uur). Giet de tarwe bessen af ​​en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur (je kunt het koelproces versnellen door ze op een omrande bakplaat te gieten of ze in een grote kom te gieten, af en toe roeren).
 2. Klop ondertussen de dressingingrediënten bij elkaar. Breng de gekoelde tarwebessen over naar een grote kom. Voeg de kikkererwten, wortels, fetakaas en rucola toe en meng om te combineren. Sprenkel in de dressing en gooi om te coaten. Serveer onmiddellijk.

Notes

 • Het recept verscheen oorspronkelijk in mijn Fresh Vegetarian-kolom bij Chesapeake Taste.
 • Als je deze salade niet meteen serveert of als je vermoedt dat je restjes hebt, houd ik de rucola gescheiden van de rest van de salade tot hij klaar is om te serveren. De dressing heeft de neiging om de rucola vrij snel te verwelken.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: