Sinaasappel, Abrikoos en Wortel Couscous

Sinaasappel, Abrikoos en Wortel Couscous

Toen ik eenmaal naar Kansas City verhuisde, duurde het niet lang voordat mijn vriend me ervan overtuigde om online dating te geven. Al mijn vrienden hier zijn getrouwd – zo getrouwd dat ze geen enkele vrienden kenden om me op te zetten. Ik werk ook vanuit huis, dus ik ontmoette niet in aanmerking komende vrijgezellen op mijn onbestaande kantoor. De enige jongens die aan mijn deur klopten waren van UPS, USPS of FedEx.

Op een avond gaf ik toe dat geen van de bezorgers mijn zielsverwant was en dat mijn vasthoudende vriend misschien een punt had. Ik schonk mezelf een glas wijn in en merkte dat ik een profiel opstelde op een online datingsite. Ik schonk een ander glas in en werkte de moed op om een ​​foto te uploaden. Tot mijn aangename verrassing begonnen berichten in mijn inbox te stromen. Sommige waren zoet, sommigen maakten me aan het lachen, verschillende waren aanvallend voorwaarts (kijkend naar je, BeefCake79), en anderen waren zo beladen met grammaticale fouten dat ik ze niet serieus kon nemen. Hoewel ik de overgrote meerderheid van hen heb ontslagen, was ik behoorlijk gevleid door hen allemaal.

Ik ging akkoord om uit te gaan voor een biertje met een man die aardig en schattig leek, maar thuis kwam en zich zenuwachtig en ongemakkelijk voelde. Ik belde mijn beste vriend en we zeiden: "Volgende!" Na een andere date, realiseerde ik me dat online dating veel lijkt op winkelen voor schoenen online. Je weet nooit helemaal waar je mee te maken hebt, totdat je ze in het echte leven ziet en ze voor fit probeert.

Ik begon met het uitgaan van koffiedatabases, gewoon als excuus om het huis uit te komen. Ik belde mijn vriend achter elkaar om observaties te delen. Zoals, 5 feet 10 inches online is veel meer als 5 feet 8 inches in het echte leven. Niet lachen in foto's? Scheve tanden. Looong paragrafen onder de sectie 'over mij'? Narcisme bevestigd, stuur duidelijk.

December rolde rond en ik was bijna klaar om dit online datingsysteem op te geven. Toen verscheen er een foto van een knapste kerel met zijn meest pluizige straathond op mijn scherm. Hij leek behoorlijk "op papier" – een vrijdenker, voormalig vegetarisch, thuiskoffiebrander. Ik besloot het cool te spelen, hem te laten weten dat ik hem bezocht en te kijken of hij me eerst een bericht stuurde. Ba-ding! Hij complimenteerde mijn zwakte voor spek en we schreven een week lang heen en weer.

We hebben plannen gemaakt om elkaar te ontmoeten in het kunstmuseum. Ik was nerveus omdat ik nog nooit zoveel plezier aan het schrijven aan iemand had gehad. Ik was natuurlijk een paar minuten te laat, dus haastte ik me naar de cadeauwinkel om hem te zoeken. Hij glimlachte en zei: "Hé," en ik wist dat ik op dat moment klaar was met online daten. Hij opende een kinderboek om me een levensgrote foto van een lama te laten zien. Ik lachte en hij was klaar. We verkenden de fototentoonstelling die we zouden gaan bezoeken – het retrospectief van Terry Evans. Daarna dwaalden we door het museum totdat ze ons niet meer zouden laten ronddwalen, en de dagen die we samen hebben doorgebracht sindsdien zijn een waas van glimlachen en kwispelende staarten geweest. Kaasachtig, ja, maar ook allemaal geweldig.

Dit couscousrecept is hoffelijkheid van een zoete lezer genoemd Enid. Ze mailde me maanden geleden en ik diende haar recept in voor de winter. De couscous is een snelle, lichte maaltijd of bijgerecht die je kunt maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Ik was bang dat sommige ingrediënten misschien moeilijk te vinden zijn, maar was blij om volkoren couscous te vinden bij Trader Joe's en ume azijn in de health store voor minder dan drie dollar. Ume-azijn is een pruimazijn met een mooie roze tint die de zoetheid van het sinaasappelsap en gedroogde abrikozen in evenwicht brengt. Toen ik de fles eenmaal zag, besefte ik dat ik hem in verschillende winkels had gezien, dus ik hoop dat je er geen problemen mee hebt om hem te vinden.

Ik kon het niet laten om wat aan het recept te sleutelen, maar dat wil niet zeggen dat het niet perfect was zoals het is. Ik heb een wortel toegevoegd, aangezien ik er een had en het leek mij een goed idee. Ik heb haar instructies verkeerd gelezen om de ui in kleine stukjes te snijden en in plaats daarvan in dunne plakjes te snijden, maar mijn knappe kerel en ik genoten van de manier waarop het gebeurde, hoe dan ook.

Een snelle couscoussalade met een delicate balans van zoete, knapperige en pittige winterse smaken. Zorg ervoor dat je ingrediënten klaargemaakt zijn voordat je de pot op het vuur zet om te koken, want als dat eenmaal gebeurt, komt deze salade heel snel samen.

ingrediënten

 • 1 kop volkoren couscous
 • ½ kopje water
 • 1 kop sinaasappelsap (bij voorkeur vers geperst)
 • ¼ kopje extra vierge olijfolie
 • 5 theelepels ume pruimazijn
 • zeezout
 • 10 gedroogde abrikozen, in dunne plakjes (ongeveer ⅓ kopje)
 • 2 eetlepels gedroogde krenten of rozijnen
 • 2 theelepels geraspte verse gember
 • ¼ middelgrote rode ui, fijn gesneden of in blokjes gesneden (ongeveer ½ kopje)
 • 1 middelgrote wortel
 • ¼ kopje pijnboompitten

Instructions

 1. Giet couscous in een middelgrote kom en zet apart. Meng in een kleine pot water, sinaasappelsap, olijfolie, 4 theelepels azijn en een snuifje zeezout. Breng het mengsel aan de kook en voeg het gedroogde fruit en de gember toe. Laat ongeveer 1 minuut sudderen.
 2. Roer het vloeibare mengsel na een snelle roering over de droge couscous. Roer gewoon om eventuele zakken met droge couscous te verwijderen. Gebruik een dunschiller om de wortel in linten over de couscous te schillen en bedek het brouwsel met een bord of theedoek om de hitte op te vangen.
 3. De couscous kookt vanzelf in ongeveer 15 tot 20 minuten. Spoel intussen de gesneden ui onder stromend water en gooi het dan met 1 theelepel azijn in een kleine kom om de smaak te verzachten. Verwarm in een kleine pan op middelhoog vuur de pijnboompitten tot ze licht goudbruin en geurig zijn, en werp ze regelmatig in om te voorkomen dat ze verbranden.
 4. Als de couscous gaar is, pluis het dan in met een vork en meng dan de ui en pijnboompitten. Serveer warm of gekoeld.

Notes

Recept aangepast van de oranje couscous van Enid.
Maak het nootvrij: Laat de pijnboompitten gewoon weg.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: