Spicy Crockpot Chicken Chili Pepper Stew

Spicy Crockpot Chicken Chili Pepper Stew

Deze pittige crockpot kip chili peper stoofpot kan de avond ervoor worden bereid en de volgende dag langzaam in de pot worden gekookt. Een super snelle en gemakkelijke maaltijd om vooruit te komen.


Ik heb wat tijd besteed aan het verkennen van andere keukens om te zien welke unieke koolhydraatarme gerechten ik kon vinden. Ik struikelde over een Spicy Chilli Chicken-recept van collega-blogger Blessing bij Global Food Book.

De Global Food Book-site heeft recepten uit vele verschillende keukens, zoals Afrikaans, Amerikaans, Aziatisch, Australisch en Europees. En ik was geïntrigeerd door het recept van Spicy Chilli Chicken op de site.

Het recept vraagt ​​om een ​​ingrediënt dat ik niet verwacht of dacht te gebruiken in zo'n recept. Dat speciale ingrediënt is pindakaas dat moeilijk te detecteren is in het eindproduct.

Ik heb ervoor gekozen om het originele recept te wijzigen door het gerecht in een pot te koken in plaats van in de oven. Ik heb ook gesneden kippenborsten zonder schil gebruikt in plaats van hele kippen in stukjes te snijden om een ​​pittige crockpot kip chili stoofpot te maken.

Omdat ik het gerecht in een potje kookte, besloot ik er meer een stoofpot van te maken. Dus ik gebruikte kippenbouillon in plaats van de Knorr-blokjes waardoor ik een betere stamppot kreeg.

Als je meer wilt van een gebakken gemarineerde chili peper kip met behulp van gesneden hele kip, zou ik aanraden bakken volgens het originele recept na het marineren. Ik gaf echter de voorkeur aan de eenvoudiger kookmethode met één pot.

Deze pittige crockpot kip chili stoofpot is zo eenvoudig samen te gooien. Mijn kippenborsten waren zelfs nog bevroren toen ik er grote brokken van sneed.

Ik gooide de bevroren stukjes kip in de kruik samen met de gehakte paprika's, uien, knoflook en andere smaakmakers. De crock werd vervolgens een nacht in de koelkast geplaatst.

'S Morgens heb ik de slijk gewoon uit de koelkast gehaald en op de verwarmde stand gezet. Ongeveer zes uur later was de lunch klaar. Het kan niet veel eenvoudiger worden!

Als ik terugkijk, had ik de kip waarschijnlijk in kleinere stukken moeten snijden. Ik belandde ze met een lepel in hapklare stukjes als ik het at.

Nu ben ik een fan van warm eten, maar dit gerecht steekt mijn mond in brand. Om het vuur te blussen, vond ik het het beste om te serveren met volle zure room. Dus misschien wilt u minder chilipepers gebruiken om de zaken te temperen.

Twee jalapenos werden aan het gerecht toegevoegd met één zaad en het andere zonder zaad. Ik mag de tweede jalapeño peper de volgende keer uitzaaien of er alleen een toevoegen om de hitte te verminderen.

Ik heb echt genoten van deze pittige crockpot chicken chili stoofpot, hoewel het een stuk heter was dan verwacht. Wat ik erg leuk vind aan dit gerecht is hoe weinig tijd het kost om het te bereiden en het feit dat het de avond van tevoren gemakkelijk in elkaar kan worden gezet.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: